Перегляд за Автор "Віват, Ганна Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументШляхи формування харчових номенів у культурах слов'янських народів(2021) Віват, Ганна ІванівнаРобота присвячена студіюванню історії виникнення та шляхів утвердження назв страв, напоїв і харчових виробів в українській мові та в мовах інших слов'янських народів. Серед них розглянуто назви асоціативні (за кольором, за продукцією, за способом приготування тощо), запозичені, адаптовані та ін. Монографія розрахована на студентів-харчовиків, технологів, а також антропологів, екологів, економістів, етимологів, етнографів, істориків, культурологів, маркетологів, соціологів, філологів, філософів, фольклористів і всіх, хто цікавиться проблемами розвитку культури, що пов'язана зі словотворенням та традиціями українського, білоруського, болгарського, польського, російського, словацького, чеського та інших слов'янських народів.