Технологічна експертиза виробництва вишневого нектару пастеризованого торгової марки «Наш Сік»

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Нектари мають велике значення в нашому харчуванні і, отже, для нашого здоров'я. Вони служать джерелом не тільки вітамінів і мінеральних солей, але містять так само і органічні кислоти, пектини, ароматичні речовини, ефірні масла. Якщо овочеві нектари більше йдуть на будівництво та відновлення організму, то фруктові, в першу чергу, служать очищенню. Фруктові нектари, за рахунок ефірних масел, що містяться в фруктах, надають аромат, активізують діяльність слинних, шлункових і ін. залоз, тим самим посилюють біохімічні реакції, покращують обмінні процеси в організмі. Також вони мають потужну протимікробну дію, чим забезпечують зниження бродильних і гнильних процесів в організмі. Також у багатьох фруктах містяться такі органічні сполуки, як камеді, які представляють собою комплекс калієвих, магнієвих і кальцієвих солей, цукро- камедієвих кислот. Камеді успішно заповнюють недолік мінералів необхідних організму. Складні вуглеводи, що знаходяться у нектарах - полісахариди (в тому числі пектинові сполуки), які після набухання при взаємодії з водою виводять отрути і патогенні мікроби, а також сприяють виведенню холестерину. А також нектари є прекрасними освіжаючими напоями [1]. Метою дипломного проекту є проведення технологічної експертизи виробництва вишневого нектару пастеризованого торгової марки «Наш Сік». Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва вишневого нектару пастеризованого торгової марки «Наш Сік».
Опис
Ключові слова
концентровані соки, нектар, пастеризація НАССР- план виробництва, технологічна експертиза
Бібліографічний опис