Аналіз небезпечних чинників у виробництві нектару виноградно-яблучного ТМ «Наш Сік»

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Ягідні та фруктові соки - важлива та необхідна складова здорового ха- рчування. Це джерело багатьох біологічно активних речовин, що потрібні для нормального функціонування організму людини. У соках присутні вітаміни, легкозасвоювані цукри, органічні кислоти, макро- та мікроелементи, поліфенольні сполуки, пектин. Такий набір корис- них речовин сприяє зміцненню організму, підвищенню фізичної і розумової активності, є профілактикою внутрішніх запальних процесів, перешкоджає згубній дії токсинів і алергенів, зміцнює нервову систему, запобігаює анемії, покращує постачання кисню внутрішнім органам, має є імуномодулюючу дію . Сокова продукція відіграє важливу роль у харчуванні всіх категорій на- селення – дітей, молоді, дорослих. Тому безпечність, а з тим і якість цієї гру- пи харчових продуктів, відсутність фізичного, хімічного і мікробіологічного забруднення повинна бути гарантована виробниками та переробниками. Впевненість у безпеці виробленого продукту та його якості надає виро- бництво консервованої продукції у відповідності до вимог системи НАССР. Метою дипломного проекту є аналіз небезпечних чинників у виробни- цтві виноградно-яблучного нектару ТМ «Наш Сік» у виробничих умовах СП «Вітмарк-Україна» ТОВ. Об’єкт дослідження: технологія виробництва виноградно-яблучного нектару.
Опис
Ключові слова
виноградно-яблучний нектар, небезпечні чинники виробництва, НАССР, технологія виробництва
Бібліографічний опис