Аналіз небезпечних чинників у виробництві сиру кисломолочного зернистого 4% у вершках ТМ « Простоквашино»

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Кисломолочний сир є традиційною стравою української кухні, його полюбляють дорослі та діти. Сучасне виробництво розширює асортимент та технологію отримання цього популярного продукту. Кисломолочний сир являє собою білковий кисломолочний продукт, що володіє високими харчовими і лікувально-дієтичними властивостями. Майже у всіх лікувальних меню, що пропонуються лікарями, одним з перших значиться кисломолочний сир. Але він корисний і для здорової людини будь-якого віку. Сир являє собою концентрат молочного білка і деяких інших складових частин молока. Важливість білка в нашому житті загальновідома: це той матеріал, з якого будуються всі клітинки організму, ферменти, а також імунні тіла, завдяки яким організм знаходить стійкість до захворювань. Як будь-який молочний продукт, його необхідно перевіряти на якісні показники. При виробництві кисломолочного сиру контролюється та перевіряється не лише сировина, що надходить на виробництво, але й всі наступні стадії його виробництва. В ході технологічної експертизи виробництва проводиться технохімічний та мікробіологічний контроль процесів та готової продукції. Основною задачею є підвищення якості продукції яку виготовляє підприємство. Тому метою дипломного проекту є аналіз небезпечних чинників у виробництві кисломолочного сиру зернистого 4% у вершках ТМ «Простоквашино», а також розробка HACCP- плану його виробництва. Об’єкт дослідження: аналіз небезпечних чинників у виробництві сиру кисломолочного зернистого 4%
Опис
Ключові слова
кисломолочний сир зернистий, небезпечні чинники, план HACCP
Бібліографічний опис