Експертна оцінка технології виробництва твердого сиру «Голландський брусковий» ТМ «Клуб сиру» та розроблення плану НАССР

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
У дипломному проекті надано характеристику компанії «Клуб сиру», описано його історію з моменту заснування до теперішнього часу, структуру з промисловими об’єктами харчової промисловості та управлінську структуру, сировинну зону і асортимент компанії. Проведено аналіз технології виробництва твердого сичужного сиру «Голландський брусковий» ТМ «Клуб сиру» на відповідність нормативним вимогам. Наведено схеми технохімічного та мікробіологічного контролю процесу виробництва сиру. У результаті аналізу визначено етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення дефектів і здійснення фальсифікації, запропоновано методи їх виявлення та способи попередження. Наведено вимоги до якості та безпечності готового сиру, сировини, допоміжних і пакувальних матеріалів відповідно до чинної нормативної документації, методи контролю показників якості та безпечності. Здійснено ідентифікацію й аналіз потенційних небезпечних чинників технології виробництва сиру, визначено суттєві небезпечні чинники, встановлено заходи керування ними для запобігання або усунення, чи зниження їх до прийнятного рівня з розроблення плану НАССР і операційних програм передумов. Запропоновано заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища при виробництві сирів.
Опис
Ключові слова
твердий сичужний сир, технологія виробництва сиру, якість, безпечність, небезпечні чинники, план НАССР
Бібліографічний опис