Розроблення плану НАССР виробництва вина столового напівсолодкого білого ТМ «SHABO»

Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Кваліфікаційна робота присвячена технології виробництва білих напівсолодких столових вин ТМ «SHABO», експертизі технологічних процесів його виробництва, а також розробці плану НАССР. У роботі провели аналіз технологічного процесу виробництва вина столового напівсолодкого білого «Совіньйон» ТМ «SHABO», яке виробляється за класичною схемою із виноматеріалів, які виготовлені за «білим» способом шляхом припинення бродіння сусла, до вмісту залишкових цукрів на 10-20 г/дм 3 вище встановлених у вині кондицій за цукром, швидким охолодженням до температури мінус 5°С, із винограду сорту Совіньйон зелений та аналіз технологічно-транспортного обладнання виробництва; експертизу виробництва вина столового напівсолодкого білого, яка включала характеристику сировини для технологічного процесу, опис всіх його стадій. У характеристиці сировини перераховані основні речовини, що входять до складу винограду та впливають на органолептичні, поживні та інші властивості продуктів з нього, а також дано короткий опис основних видів дріжджів та властивостей білих столових вин. Визначили можливу фальсифікацію та дефекти виробництва вина столового напівсолодкого білого. Розробили НАССР-план та визначати критичні контрольні точки виробництва. Визначили шляхи організації охорони праці та навколишнього середовища виноробного підприємства.
Опис
Ключові слова
вино напівсолодке, біле, експертиза
Бібліографічний опис