Будівництво круп'яного заводу з переробки зерна пшениці у крупи типу Булгур

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна
Анотація
Актуальність теми Розроблена технологічна схема та здійснено будівництво круп’яного заводу продуктивністю 80 т/добу для переробки зерна пшениці в крупу типу булгур. Переробка передбачається у два етапи: очищення та підготовка зерна та його переробка в крупу. Очищення зерна проводиться за традиційною схемою, підготовка зерна полягає у проведенні воднотеплової обробки методом холодного і гарячого кондиціювання. зерно пшениці поступає на етап воднотеплової обробки де його спочатку зволожують у зволожуючих машинах до вологості 20-22 % потім відволожують у бункерах для відволоження протягом 5-6 год, після чого підготовлене таким чином зерно спрямовують у пропарювач де його пропарюють при тиску пари 0-17-020 МПа протягом 10-15 хв. Після пропарювання зерно спрямовують на темперування і охолодження, на наступному етапі його підсушують на вертикальних парових сушарках до вологості не більше 14 % після чого спрямовують на лущення. Дипломна робота складається із вступу, змісту, 7 розділів, висновків, списку використаної літератури та креслень (6 листів формату А1).
Опис
Ключові слова
круп’яний завод, пшениця сучасне підприємство, скорочений технологічний процес
Бібліографічний опис