«Розширення ТОВ «АВА» (цех переробки миндалю) у м. Одеса»
Ескіз недоступний
Дата
2022
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси
Анотація
Мигдаль (ботанічна назва роду Amygdalus communis L.) відомий у вигляді горіхів гіркого і солодкого мигдалю. Солодкий мигдаль використовують головним чином безпосередньо для кондитерських цілей і харчового споживання. Гіркий мигдаль застосовують майже виключно для отримання олії.
Нині, після розриву довгих міжгосподарських зв'язків створюваних десятиліттями, завод зазнає великі труднощі з їх відновленням, заготівлею і доставкою сировини з різних регіонів, пошуках нових ринків збуту і надійних довготривалих партнерах, як в Україні, так і за кордоном. Ще має відбутися велика робота по технічному переоснащенню виробництва, що дасть можливість випускати нові види продукції з сировини, що переробляється. А це різні види олії, активоване вугілля на основі відходів плодових кісточок та миндалю, і какао замінник для кондитерської промисловості з макухи кісточок темного винограду, і високобілкові корми для тваринництва і ставкового господарства на основі соєвого, льняного, рапсового і інших наших макухи, і звичайно основний фірмовий продукт під власною торговою маркою "Жива олія" – високоякісна фармацевтична харчова кісточкова олія.
Актуальним напрямком дослідження є переробка нетрадиційної олієвмістної сировини рослинного походження, а саме кісточок мигдалю, отриманих шляхом сучасної селекції у садівництві Одеської області, що дозволить виробляти олію та макуху високої харчової і біологічної цінності, а також крихту, яка безцінна у застосуванні в оборонній промисловості України.
Метою дипломної роботи є розробка проекту цеху переробки миндалю потужністю 20 т / добу. Розробка проекту буде здійснена на Одеському заводі кісточкових і рослинних олій ТОВ «АВА». Завод спеціалізується на виробництві рослинних і кісточкових олій, макухи та м’якого абразиву (скарлупа фруктових кісточок).
Опис
Ключові слова
миндаль, олія, макуха