Проект комплексного підприємства з організацією вареничної з бульйонною в м. Ізмаїл
 Ескіз недоступний 
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування
Анотація
У даній кваліфікаційній роботі  проектується комплексне підприємство з організацією вареничної з бульйонною. Варенична з бульйонною  згідно завдання проектується у м. Ізмаїл.
    Такий комплексний  заклад ресторанного господарства, повинен мати попит у населення. Зараз з’являється необхідність дати населенню послуги з харчування середньої та нижньої цінової категорії, але при цьому у споживачів зросли вимоги до якості сервісу, та асортименту. Сьогодні навіть у їдальнях та закусочних необхідно приділяти більше уваги не тільки якості страв, але і комфортним умовам для споживачів, та розширювати звичний асортимент продукції.
Тобто в місці зосереджена велика кількість городян і гостей міста, яких у туристичному місті, яким є Ізмаїл  завжди багато, у зв'язку із чим продукція вареничної з бульйонною  буде користуватися великим попитом. Тому, організація такого комплексного підприємства в цьому місці буде доцільне, тому що це місце зосередження потоку потенційних клієнтів, що бажають перекусити на швидку руку. Про це свідчить факт появи великого числа різних лотків з фаст-фудом. Однак ці точки харчування не витримують критики по якості їжі й санітарним нормам. Крім того, аналіз ринку послуг показує в даному регіоні дефіцит спеціалізованих закусочних.
Виходячи із цього, можна зробити висновок, що діючі в цьому районі підприємства ресторанного господарства не можуть повною мірою задовольнити існуючий на даному ринку попит і є реальна потреба в закусочній і бульйонній з відповідними  рівнем сервісу, якістю обслуговування й невисокими цінами.
  
  Метою  дипломного проекту є  проект комплексного підприємства з організацією вареничної з бульйонною  в м. Ізмаїл.
Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання:
-	провести аналіз регіонального ринку послуг підприємств харчування заданого регіону й вибір типу підприємства.
- розробити концепцію підприємства.
-    розробити меню закладу.
- скласти виробничу програму комплексного проекту, вареничної з бульйонною і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення.
- провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму  (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу);
- розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві.
- розрахувати показники економічної ефективності комплексного проекту вареничної з бульйонною  й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та  термін окупності проекту.
Опис
Ключові слова
комплексне підприємство, концепція, меню