Технологічні аспекти використанні рослинних добавок у м’ясних продуктах»

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів
Анотація
В кваліфікаційної роботі був створений новий продукт «Гарбузові крокети» він є дієтичним продуктом, містить безліч різних корисних компонентів і не змінює органолептичні показники. Проведений огляді літературних даних показав, що пюре гарбуза має корисну дію на організм людини. При проведені оцінки показників якості встановлено, що при внесенні пюре гарбуза можна коригувати функціонально-технологічні властивості м'ясної сировини. Гарбуз характеризується цілим рядом корисних властивостей : у м'якоті даного плода містяться: кальцій і калій, натрій, магній, вітам ін К, фосфор, ціла група вітамінів В1, В2, В12, РР, А,С а також каротин який займає перше місце серед овочів. Найкращими фізико-хімічними та органолептичними показниками володіли зразки із додаванням 15% пюре гарбуза замість 15 % манної крупи. В результаті проведених дослідів був створений новий продукт з м’яса птиці з додаванням гарбуза , він є дієтичним продуктом, містить безліч різних корисних компонентів і не змінює органолептичні показники. Розробка нового продукту «Гарбузові крокети» дозволить розширити асортимент мясних виробів.
Опис
Ключові слова
мясо птиці, гарбуз, "Гарбузові крокети", манна крупа
Бібліографічний опис