Інноваційні технології виробництва ковбас тривалого зберігання

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів
Анотація
У проєкті передбачено випуск ковбас тривалого зберігання (сирокопчених та сиров'ялених). Особливістю роботи є те, що при виробництві за- стосовувались добавки провідних європейських компаній, які забезпечують якість і безпечність продукції. Техніко-економічними розрахунками обґрунтовано перспективність буді- вництва цеху. Підібрані прогресивні технологічні схеми виробництва продукції, здійснено вибір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконано розрахунки си- ровини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продук- ції. Здійснено розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. У проекті передбачені заходи з техніки безпеки, охорони праці та навколи- шнього середовища. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефекти- вність будівництва цеху: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 37077,2 капітальні витрати в розмірі 82896,0, необхідні для здійснення проекту, витрати окупляться протягом 2,2 року. Диплом включає сторінок розрахунково-пояснювальної
Опис
Ключові слова
м'ясо яловичини, м'ясо свинини, ковбаси тривалого зберігання, сирокопчені, сиров'ялені ковбаси
Бібліографічний опис