Інноваційні технології виробництва ковбас тривалого зберігання
Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів
Анотація
У проєкті передбачено випуск ковбас тривалого зберігання (сирокопчених
та сиров'ялених). Особливістю роботи є те, що при виробництві за-
стосовувались добавки провідних європейських компаній, які забезпечують
якість і безпечність продукції.
Техніко-економічними розрахунками обґрунтовано перспективність буді-
вництва цеху.
Підібрані прогресивні технологічні схеми виробництва продукції,
здійснено вибір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем
механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконано розрахунки си-
ровини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продук-
ції. Здійснено розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили.
У проекті передбачені заходи з техніки безпеки, охорони праці та навколи-
шнього середовища.
Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефекти-
вність будівництва цеху: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі
37077,2 капітальні витрати в розмірі 82896,0, необхідні для здійснення проекту,
витрати окупляться протягом 2,2 року.
Диплом включає сторінок розрахунково-пояснювальної
Опис
Ключові слова
м'ясо яловичини, м'ясо свинини, ковбаси тривалого зберігання, сирокопчені, сиров'ялені ковбаси