«Виробництво ергостеринів із сухих хлібопекарних дріжджів роду S.cerevisiae»

Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра біоінженерії і води
Анотація
Дріжджі грають велику роль в промислових процесах ферментації, таких як виробництво промислових ферментів і хімічних речовин, харчових продуктів, промислового етанолу, а також солодових напоїв та вина; в медикаментозних препаратах для лікування хвороб людей, тварин і рослин. У дріжджах міститься велика кількість мікроелементів, вітамінів та інших необхідних організму речовин. Одним із найважливіших компонентів дріжджів є ергостерин. Нині встановлено, що ергостерин широко використовується в якості протигрибкового препарату і є провітаміном D 2 , який має дуже важливе значення в медицині та використовується як харчова добавка, а також в складі протипухлинних препаратів. В основі роботи лежить аналіз перспектив отримання ергостерину за допомогою дріжджів роду Saccharomyces cerevisiae. Опис технології виробництва ергостеринів з застосуванням енерго- та ресурсозберігаючих технологій. Метою дипломного проєкту є розробка науково обґрунтованих технологічних рішень для виробництва ергостерину із сухих хлібопекарних дріжджів роду S.cerevisiae для використання в харчовій та фармацевтичній галузях. Для досягнення поставленої мети визначенні наступні завдання: – провести аналіз стану ринку виробництва ергостерину в Україні; – провести літературний огляд за темою проекту; – обґрунтувати вибір посівного матеріалу, оптимального поживного середовища та схеми виробництва; –провести розрахунки основного технологічного обладнання виробничого біосинтезу ергостерину; –встановити схему постадійного контролю виробництва ергостерину; –визначити показники економічної ефективності проєкту; –надати рекомендації щодо впровадження засобів безпеки виробництва та захисту навколишнього середовища.
Опис
Ключові слова
дріжджі, ферментація, ергостерин, технологія виробництва, технологічне обладнання
Бібліографічний опис