Автоматизація процесу керування випічкою хліба в печі туннельного типу на ТОВ «Одеський хлібзавод № 4»

Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Бондаренко М.Ю. «Автоматизація процесу керування випічкою хліба в печі туннельного типу на ТОВ «Одеський хлібзавод№4». В даній дипломній роботі розглянуто питання модернізації системи автоматич- ного керування (САК) технологічного процесу випічки хліба. В якості об’єкта дослідження було обрано процес випічки хліба в тунельній печі ППЦ-1. Основною метою роботи є підвищення ефективності роботи установки за рахунок зменшення втрат від браку продукції. При виконанні роботи було проведено підвищення якості регулювання парамет- рів процесу за рахунок побудови системи автоматичного регулювання підвищеної динамічної точності. Для вирішення задачі регулювання було отримано математич-ну модель процесу. Задачу логічного керування було вирішено за рахунок розробки алгоритму автоматичного керування. Програмнотехнічну реалізацію процесу проведено на базі контролерно- комп'ютерної мережі В результаті виконання роботи було отримано комплекс математичних моделей процесу випічки хліба, а також система автоматичного регулювання з ПІД- алгоритмом регулювання та автономним контуром регулювання температури в 1-й зоні печі. Система регулювання була перевірена на працездатність шляхом аналізу дотримання гранично- припустимих вимог та в процесі аналізу її на грубість. Отримані модель та система автоматичного регулювання у подальшому до- зволяють проводити комп’ютерні імітаційні експерименти, що дає можливість уподальшому використовувати для подальшого синтезу і аналізу системи автома-тичного регулювання, а також практично реалізувати запропоновані та протестовані алгоритми на базі комп’ютерно-контролерної мережі.
Опис
Ключові слова
випічка хліба, тунельна піч, математична модель, імітаційна модель, система автоматичного регулювання, автономна структура
Бібліографічний опис