151-Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 79
  • Документ
    Автоматизація процесу керування сушінням насіннєвої кукурудзи в шахтній зерносушарці
    (ОНТУ кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Міндолін Владислав
    Кваліфікаційна робота бакалавра Міндоліна Владислава Олександровича «Автоматизація процесу керування сушінням насіннєвої кукурудзи в шахтній зерносушарці» викладена на 167 сторінках, число таблиць 19, рисунків – 34, додатків – 4, джерел з переліку посилань - 12. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом сушінням кукурудзи. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування процесу сушіння кукурудзи , які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа перед аварійних та аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
  • Документ
    Автоматизація процесу керування процесом гарячого водопостачання житлового будинку
    (ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Шунін Артем
    Кваліфікаційна робота на тему: «Автоматизація процесу керування процесом гарячого водопостачання житлового будинку» викладена на 156 сторінках звіту, складається із вступу, 9-ти розділів і висновків, включає в себе ілюстрації, таблиці, та джерела за переліком посилань. В роботі розглянуто систему автоматичного керування (САК) технологічного процесу підігріву води. Основною метою даної роботи є підвищення ефективності роботи та зменшення енергетичних витрат на нагрівачі. При виконанні роботи, нагрівач та резервуар були розглянуті як об’єки управління та проведено обробку експериментальних даних, після чого, було отримано моделі статики та динаміки об’єкту. Ціллю досліджень було отримання комплексу моделей об’єкту дослідження та реалізація їх в програмному середовищі імітаційного моделювання. При виконанні роботи використовувалися експериментальні методи отримання моделей об’єкту. Для отримання моделей прямих та перехресних каналів об’єкту управління використовувалися активний експеримент та методи отримання математичних моделей за перехідними характеристиками. Для відтворення отриманих моделей об’єкту використовувався метод цифрового імітаційного моделювання та спеціалізований пакет імітаційного моделювання Simulink середовища matlab. Для відтворення стохастичних складових моделей збурень використано метод формуючого фільтру. В результаті виконання роботи було вирішено основні завдання, що вирішувалися в рамках курсової: аналіз реального технологічного процесу, обстеженого ними в процесі проходження виробничої практики, з позиції керування, формалізація концептуальної моделі об'єкту керування, ідентифікація математичної моделі та відтворення моделі в середовищі імітаційного моделювання в виді імітаційної моделі. Також завданням роботи була перевірка відповідності результатів моделювання експериментальним даним, що, по суті, було непрямою оцінкою адекватності отриманої моделі об'єкту керування. Синтез і аналіз системи автоматичного регулювання здійснювався в два етапи. На першому етапі проводиться синтез і аналіз САР базової структури, тобто на основі базових ПІ- та ПІД-алгоритмів регулювання. На другому етапі має проводитися підвищення динамічної точності САР шляхом ускладнення її структури із застосуванням загальновідомих принципів інваріантності. Синтез САР здійснювався також в два етапи. На першому етапі з використанням інженерних методик отримував структуру та параметри майбутньої САР. На другому етапі шляхом оптимального параметричного синтезу здійснювався пошук параметрів регуляторів САР задля підвищення якості регулювання. Аналіз САР здійснювався за відповідністю гранично-припустимим вимогам та за грубістю (робастністю) системи в умовах дії ступінчастих збурень та збурень стохастичного характеру. До аналізу САР також належить порівняльний аналіз варіантів САР з різними алгоритмами регулювання, а також варіантів САР базової структури та підвищеної динамічної точності. Концептуальна модель, моделі каналів перетворення координатних дій. Апріорний аналіз. моделі збурень, параметричний синтез модель з формуючим фільтром, задачі керування, базова структура, аналіз грубості САР, САР підвищенної динамічної точності коригувальний зв'язок.
  • Документ
    Автоматизація процесу керування випіканням хліба в першій зоні тунельної печі
    (ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Узун Ігор
    Кваліфікаційна робота бакалавра Іваненка Івана Івановича «Автоматизація процесу керування випіканням хліба в першій зоні тунельної печі» викладена на 170 сторінках, кількість таблиць 27, рисунків – 141, додатків - 2, джерел з переліку посилань - 16. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом випікання хліба в першій зоні тунельної печі. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування процесувипікання хліба в першій зоні тунельної печі, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
  • Документ
    Автоматизація процесу керування процесом зберігання плодоовочевої продукції
    (ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Тесаков Костянтин
    Кваліфікаційна робота бакалавра Тесакова Костянтина Андрійовича «Автоматизація процесу керування процесом зберігання плодоовочевої продукції» викладена на 99 сторінках, кількість таблиць 11, рисунків – 61, додатків – 8, джерел з переліку посилань - 10. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом зберігання плодоовочевої продукції. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування процесу зберігання плодоовочевої продукції , які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з операторомтехнологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
  • Документ
    Автоматизація процесу керування обробкою виноматеріалу теплом
    (ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Саркісян Карина
    Кваліфікаційна робота бакалавра Саркісян Карини Юріївни «Автоматизація процесу керування обробкою виноматеріалу теплом» викладена на 199 сторінках, кількість таблиць 24, рисунків – 154, додатків – 6, джерел з переліку посилань – 15. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом обробки виноматеріалу теплом в потоці в пластинчастому теплообміннику. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників процесу обробки виноматеріалу теплом в потоці, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності САР температури вина, зниження числа нештатних ситуацій, зниження втрат від браку готової продукціїпокращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації температури вина; алгоритми пуску, технологічної зупинки, відпрацювання нештатних ситуацій; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператор-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного абезпечення системи керування ділянкою обробки виноматеріалу теплом в потоці.