Технологія та оцінка якості зернових продуктів

Анотація
У монографії висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Монографія складена на основі наукових та науково-практичних праць співробітників та аспірантів кафедри Технології переробки зерна, які були опубліковані у галузевих наукових журналах та у збірниках матеріалів науково-практичних конференцій за останнє десятиріччя. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедри: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обґрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів і розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва муки та мучних сумішей спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів. Монографія буде корисною для науковців, аспірантів, студентів та виробників, що займаються проблемами переробки зерна у харчові продукти підвищеної біологічної якості.
Опис
Технологія та оцінка якості зернових продуктів: монографія до 90-річ. каф. Технології переробки зерна / Д. О. Жигунов, О. С. Волошенко, І. В. Брославцева та ін. ; за ред. Д. О. Жигунова, О. С. Волошенко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — Одеса : ОЛДІ-ПЛЮС, 2021. — 364 с.
Ключові слова
зерно пшениці, систематизація зерна, класифікація зерна, оцінка якості зерна, крупоутворення, оцінка якості борошна, хлібопекарські властивості борошна, стабілізація якості борошна, експертиза готової продукції, цільнозмелене борошно, біологічна цінність борошна, круп'яні продукти, мучні суміші, інноваційні технології виробництва зернових продуктів
Бібліографічний опис