Нанотехнологія одержання дрібнодисперсних барвників-наповнювачів із чорної смородини та оцінка їх якості
Вантажиться...
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
На кафедрі технологій переробки плодів, овочів і молока ХДУХТ
була розроблена нова технологія одержання барвників – БАД із чорної
смородини, що цілком зберігає барвні речовини. Від традиційних
технологій одержання порошків вона відрізняється використанням
кріогенного «шокового» заморожування, сублімаційного сушіння та
дрібнодисперсного подрібнення (без застосування холоду) до розміру
часток 5–30 мкм. Вивчені товарознавчі характеристики нових БАД із чорної
смородини.
Опис
Павлюк, Р. Ю. Нанотехнологія одержання дрібнодисперсних барвників-наповнювачів із чорної смородини та оцінка їх якості / Р. Ю. Павлюк, Н. П. Максимова, Т. В. Кравчук // Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Харків, 15 трав. 2019 р. / Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Харків, 2019. – Ч. 1. – С. 80–81 : табл., рис.
Ключові слова
барвники-наповнювачі, дрібнодисперсні барвники, нанотехнології, чорна смородина, кріогенне заморожування, сублімаційне сушіння