Дистанційне навчання в Одеській академії харчових технологій: QUO VADIS

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Міська друкарня
Анотація
Потенційні можливості дистанційної освіти необмежені. Очевидно, що програми дистанційного навчання та курси існують і залишатимуться в майбутньому, але є ще багато невирішених питань, які слід з’ясувати та дослідити. Хоча дистанційне навчання може бути принаймні таким же ефективним, як і звичайне навчання в аудиторії, але не можна стверджувати, що електронне навчання може замінити традиційне навчання. Як і будь-яка освітня програма, дистанційне навчання має безліч плюсів і мінусів. Перш ніж записуватися на будь-яку програму дистанційного навчання, студентам краще переконатися, що вони уважно ознайомилися з його особливостями та відмінностями, щоб упевнитися, що отримуватимуть освіту, яка відповідає їхнім особистим потребам, має переваги та задовольнить кар’єрні цілі. Нове покоління студентів, ознайомлене з інформаційними технологіями, не буде задоволене традиційними методами навчання. Воно прагне взаємодії в Інтернеті й може сприймати цю взаємодію як частину свого навчання. Багато ЗВО у всьому світі пропонують студентам можливість навчатися в Інтернеті, використовуючи навчальні матеріали та ресурси онлайн-навчання, розроблені для активного навчання. Вони також можуть спілкуватися з іншими студентами на своєму курсі за допомогою віртуального навчального середовища. Цей тип навчання допомагає викладачам викладати вдома й планувати власні години навчання. Завдяки широкому доступу до Інтернету та доступним освітнім ресурсам можна сформувати гнучкі робочі графіки. З іншого боку, викладачі можуть отримати доступ до своєї сесії віртуальної репетиторської роботи з комп’ютерів у будь-якій точці світу; це дає їм можливість подорожувати. Усе, що їм потрібно, – це підключитися до Wi-Fi або до Інтернету, щоб практично поспілкуватися зі студентами з будь-якого місця.
Опис
Дружкова І. Дистанційне навчання в Одеській академії харчових технологій: QUO VADIS / І. Дружкова // Екстрене дистанційне навчання в Укра-їні : монографія / за ред. В. М. Кухаренка, В. В. Бондаренка – Харків : Міська друкарня, 2020. - С. 204-214.
Ключові слова
дистанційна освіта, Центр дистанційного навчання, цільова аудиторія, платформа дистанційної освіти, самонавчання, спілкування зі студентами, використання інтегральної системи Moodle та Zoom
Бібліографічний опис