Монографії: ознайомчий фрагмент (Monographs: a fragment )

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 162
  • Документ
    Науково-практичні аспекти розроблення технології виробництва олії з насіння винограду Одеського регіону та лосьйону косметичного на основі водно-спиртового екстракту з м'ятки виноградного насіння сорту Каберне
    (Овід, 2023) Котляр Євгеній Олександрович
    У монографії наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень, їх аналіз і узагальнення щодо розроблення технології виробництва олії з насіння винограду Одеського регіону врожаїв: 2019, 2020, 2021 років лосьйону косметичного на основі водно-спиртового екстракту з м'ятки насіння винограду сорту Каберне. Дослідження рекомендоване науковим працівникам, аспірантам, студентам та може бути корисним широкому загалу фахівців олійно-жирової галузі.
  • Документ
    Вплив органів публічного управління на формування регіональних ринків
    (ОНТУ, 2023) Савченко Тетяна Вікторівна; Ніколюк Олена Володимирівна; Родіна Ольга Вікторівна
    Метою дослідження є обгрунтування й удосконалення теоретичних положень і науково-методичних підходів, а також розробка практичних рекомендацій щодо створення механізмів забезпечення розвитку регіональних ринків через органи публічного управління. Об'єктом дослідження є процеси регулювання органами публічного управління розвитком регіональних ринків продукції птахівництва. Предметом дослідження є теоретико-методичні та науково-практичні засади обгрунтування механізмів регулювання органами публічного управління розвитком регіональних ринків продукції птахівництва.
  • Документ
    Трансформації вітчизняного підприємництва в умовах ризиків і загроз сьогодення
    (2023) Басюркіна Н. Й.; Богданов О. О.; Гріщенко А. В.; Демченко О. В.; Демченко А. М.; Крупіца І. В.; Лапінська А. П.; Ласкаєв О. М.; Соколовська О. Г.; Соц С. М.; Чумаченко Ю. Д.; Шалений В. А.; Штучка Т. В.
    У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання трансформації підприємництва України в економічному, технічному, соціально-психологічному, інтелектуальному, регіональному аспектах. Розкрито організаційно-економічні аспекти привабливості харчових і аграрних виробництв, ресторанного бізнесу і торгівлі харчовими продуктами в Україні. Досліджено інвестиційний розвиток Українського Причорномор'я та діяльність малих підприємств Одеського регіону. Висвітлено роль і вплив ризиків і загроз на розвиток підприємництва в Україні. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів вищих навчальних закладів.
  • Документ
    Витамин F (эссенциальные полиненасыщенные жирные кислоты, ω-6 и ω-3 ПНЖК)
    (2020) Левицкий, А. П.; Ходаков, И. В.; Лапинская, А. П.; Марков, А. В.; Пустовойт, И. П.; Селиванская, И. А.; Левицкий, Ю. А.
    В книге представлена краткая информация о химическом строении, биохимических активностях и физиологических функциях ω-6 и ω-3 ПНЖК. Показана их необходимость для построения клеточных мембран, особенно, нервных и репродуктивных клеток. Представлена информация о развитии ряда заболеваний (нервно-психических, сердечно-сосудистых, аллергических и др.) при дефиците ПНЖК, особенно ω-3 ряда. Рассмотрена полученная авторами информация о новом препарате ПНЖК, содержащем значительное количество ω-3 кислот, получившем название «Липосан». Книга предназначена для биологов, биохимиков, медиков, специалистов в области жирового питания, а также для студентов медицинских и пищевых вузов.
  • Документ
    Забезпечення конкурентоспроможності харчової промисловості України: теорія і практика
    (Гельветика, 2019) Купріна, Наталія Михайлівна
    У монографії розглянуто: сутність процесу глобалізації та її складових; вплив різних форм глобалізаційних процесів на національну економіку та її суб’єкти; стан, динаміку та тенденції розвитку харчової промисловості України; класифікацію сучасних методів оцінювання конкурентоспроможності об’єктів; теорія та методологія забезпечення конкурентоспроможності та ефективності функціонування харчової промисловості України на підставі її персистентної трансформації через механізм застосування стратегічної реструктуризації; методичні підходи та інструменти для оцінки конкурентоспроможності харчової промисловості та її суб’єктів в процесі проведення імпаритетної реструктуризації для її персистентної трансформації. Дослідження в даній монографії, присвячені питанням забезпечення та ефективності функціонування конкурентоспроможності харчової промисловості України, можуть бути корисними для науковців, керівників органів державної влади та сфери управління промисловістю, малого бізнесу та агропромислового комплексу України, докторантам та аспірантам, студентам СВО «Магістр» та СВО «Бакалавр».