D3 (073)-Менеджмент

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 248
  • Документ
    Сучасні аспекти управління продуктивністю праці персоналу підприємства на засадах підвищення соціальної відповідальності
    (ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово-економічної безпеки, 2024) УНГУРЯН Андрій
    .
  • Документ
    Управління логістикою підприємства в умовах військового стану
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2024) Гузенко Вікторія
    Актуальність теми зумовлена необхідністю управління логістичними процесами на сучасних підприємствах, особливо в умовах військового стану, коли мова йде про необхідність «виживання» виробників. Тому потібно переглядати всі процеси, асортиментну та маркетингову політику, вплоть до дрібниць. У першому розділу «Управління логістикою підприємства в умовах військового стану» досліджено теоретико-методичні основи логістичного менеджменту на сучасному підприємстві, хронологію його трансформації, а також, принципи, завдання та розподіл персоналу. Обозначена важливість виробничої логістики в умовах військового стану та важливість забезпечення логістичної складової виробничого процесу У другому розділу «Ринок хлібобулочних виробів: динаміка та тенденції» проаналізовані тенденції сучасного ринку хлібобулочних виробів, основні фактори що впливають на нього, структуру виробництва, встановлено беззаперечне домінування вітчизняних виробників на внутрішньому ринку. Проведено аналіз показників фінансово-економічної діяльності ТОВ «Ширяєво хліб» та оцінка його конкурентоспроможності. У третьому розділі «Рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Ширяєво хліб» проведено SWOT-аналіз за результатами якого запропоновано використати існуючі потужності підприємства, виготовляти сухпайки у вигляді сухарів тривалого зберігання для чого закупити обладнання для пакування. Продукт в основному орієнтовано на військові потреби, але може використовуватись як туристами так і тими хто полюбляє снекі для перекусу.
  • Документ
    Управління операційною діяльністю підприємства
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2024) Павлюк Крістіна
    Дана кваліфікаційна робота присвячена дослідженню ефективності операційної діяльності на підприємствах, розробці пропозицій щодо удосконалення обліку операційної діяльності та оцінці ефективності цих пропозицій. У вступі визначено актуальність та практичну цінність обраної теми дослідження, основні цілі та завдання, предмет та об'єкт, а також науковий метод. У першому розділі визначено сутність та особливості специфіки операційної діяльності на підприємствах, охарактеризовано умови забезпечення ефективності операційної діяльності на підприємствах та досліджено методи планування та оцінки ефективності операційної діяльності. У другому розділі наведена загальна характеристика досліджуваного підприємства, проведено аналіз його фінансово-економічної та господарської діяльності. У третьому розділі вказані основні шляхи підвищення ефективності операційної діяльності, з огляду на які надані відповідні пропозиції та проведена оцінка ефективності даних пропозицій. У висновках та пропозиціях узагальнено результати дослідження.
  • Документ
    Підвищення конкурентоспроможності ОНТУ на ринку освітніх послуг Південного регіону
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2024) Дехта Анна
    Актуальність теми. В сучасних умовах на ринку освітніх послуг в сегменті вищої професійної освіти склалась ситуація, при якій не тільки абітурієнти конкурують між собою за можливість навчатися в обраному ЗВО переважно на бюджетній формі навчання, а й самі виші «борються» за абітурієнтів. Зростаюча конкуренція на ринку освітніх послуг орієнтує українські ЗВО розробляти такі стратегії та програми, які дозволяють максимально трансформувати потенційні конкурентні переваги в реальні на конкретних сегментах ринку з урахуванням статусу вишу і масштабу завдань, які він вирішує. З цієї точки зору, проблема формування конкурентної стратегії для українських ЗВО є не просто актуальною, вона стає фактором виживання. З іншої сторони, правильний вибір та реалізація вишом конкурентної стратегії підвищує якість освітньої системи і позитивно позначається на конкурентоспроможності національної економіки.
  • Документ
    Удосконалення системи управління якістю продукції підприємства
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2024) Шляховський Максим
    Актуальність теми обумовлена необхідністю розв'язання основних проблем, пов'язаних із підвищенням якості продукції та послуг. Ефективне впровадження системи управління якістю, згідно з міжнародними стандартами ISO 9000, є визнаним у всьому світі інструментом, який може забезпечити високу якість процесів, робіт і послуг. Впровадження таких систем має бути стратегічним рішенням для будь-якого підприємства або організації. Це забезпечує не лише покращення якості продукції та послуг, але й підвищення конкурентоспроможності підприємства в борошомельній галузі. У першому розділі кваліфікаційної роботи «Теоретичні аспекти управління якістю продукції підприємства» досліджено сутність поняття якість продукції, наведено фактори якості продукції, наведено класифікацію показників якості продукції, а також проаналізовано методи оцінки якості продукції. У другому розділу кваліфікаційної роботи «Аналіз управління системи якістю продукції підприємства» досліджено ринок борошна України, наведено основних виробників та проаналізовано тенденції експорту борошна. Проведено техніко-екномічний аналіз підприємства, а також проаналізовано систему управління якістю продукції, проаналізовано зовнішнє та внутрішнє середовище підприємства, конкурентний потенціал. У третьому розділі кваліфікаційної роботи «Удосконалення системи управління якістю продукції підприємства» запропоновано проект з удосконалення системи управління якістю продукції, а таож наведено розрахунок економічної доцільність пропозиції.