Том 9 № 1
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Том 9 № 1 за Назва
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументANALYSIS AND STRUCTURING OF EXTERNAL AND INTERNAL FACTORS OF INFLUENCE ON COMPETITIVENESS OF ENTERPRISE(2017) Kh. BaraniukThe article describes the main factors that affect the competitiveness and efficiency of enterprises including small business enterprises in the food industry. The study of the stages of regular activities of theenterprise was made and the classification of external and interrnal factors that affect the efficiency andcompetitiveness of the enterprise in the context of the stages of its implementation was considered.
- ДокументCRISIS MANAGEMENT OF FOOD ENTERPRISES(2017) N. BasіurkinaIn the article the essence of crisis management of Ukrainian food enterprises is considered in the conditions of economic transformations, the features of display of crisis and influence of factors of external and internal environment are certain on development of crisis, importance of the preventive adjusting of crisis displaysfor providing of food security and ant crisis events for food enterprises.
- ДокументSANITATION AUDIT AS A TOOL FOR MANAGING THE FINANCIAL RESULTS OF THE COMPANY(2017) V. Nemchenko, G. Nemchenko, Youcef KaouaneThe article deals with the procedure for determining the structure of the financial results ofenterprises, search for sources of increasing profits. It is shown that the economic policy of the governmentleads to the bankruptcy of small and medium-sized businesses, and therefore proposes the use of sanationaudit. In the article the typical mistakes are identified during the audit of revenues and companyperformance.
- ДокументTHE DEVELOPING TRENDS OF THE ITALIAN AND UKRAINIAN VITICULTURE AND WINERIES(2017) O. Kalaman, K. BabenkoThe world experience of viticulture development and winemaking is analyzed in this article. It is established that the experience of Italy is the most acceptable example for Ukrainian winegrowers. The analysis of wine industry development in Ukraine and Odessa region is carried out general. The dynamics of grape production and the processing of wine materials in different areas as well as the inside and outside factors making impact on development of wineries are also analyzed
- ДокументTHE ECOLOGICAL COMPONENT OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN THE AGRI-FOOD SPHERE OF THE SOUTHERN REGION(2017) V SamofatovaThe article describes the importance and scientific approaches to the essence of the environmentalcomponent of sustainable development of agricultural sphere of the region. The main environmental problems in the agri-food sphere of the Southern region are characterized. The nature, direction and characteristics of an ecologically balanced and sustainable development of the agri-food sphere of the region havebeen determined.
- ДокументTRENDS IN THE GRAIN MARKET OF UKRAINE(2017) K. FomichovaThis article explores the current state of the grain industry in Ukraine, the main problems and trendsof its development in the current economic conditions. The export potential of grain production has been investigated, economic feasibility and prospects of grain industry development in Ukraine have beengrounded, the amount of production and cereals consumption in the world have been analyzed and summarized.
- ДокументДОСЛІДЖЕННЯ НАПРЯМІВ ВПРОВАДЖЕННЯ СТРАТЕГІЇ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ВИНОРОБНОЇ ГАЛУЗІ(2017) І. О. Седікова, Н. А. ПетрочкоВ роботі проведено системне дослідження напрямів впровадження стратегії диверсифікації такомплексу заходів щодо впровадження даної стратегії на підприємствах виноробної галузі, а також їїефективного використання для забезпечення конкурентоспроможності підприємства. Здійснено комплексний аналіз стратегії ТОВ «ПТК Шабо» та виявленні напрями розвитку стратегії диверсифікації.Проведено: аналіз конкурентоспроможності підприємства (карти стратегічних груп конкурентів за параметрами: широта асортименту – ціна та обсяги виробництва – якість; багатокутник конкурентоспро-можності); здійснено портфельний аналіз підприємства за допомогою матриць БКГ та Мак-Кінсі; розроблено SPACE-аналіз та визначення стратегії підприємства.
- ДокументДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ УКРАЇНИ НА ПРИКЛАДІ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ШКОЛЯРІВ(2017) Т. В. Свистун, А. С. ЛяннаУ статті розглянута необхідність організації шкільного харчування як одного з основних чинників підтримки здоров'я дітей. Наведені приклади організації харчування школярів за кордоном. Проаналізовано стан організації харчування школярів в Україні та запропоновано шляхи його покращення.
- ДокументМЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ЦІНОВОГО МОНІТОРИНГУ ТОВАРНОГО РИНКУ (НА ПРИКЛАДІ РИНКУ ХЛІБОПРОДУКТІВ)(2017) О. В. НікішинаОбґрунтовано методологічний підхід до цінового моніторингу товарного ринку, що поєднав концептуальний і методичний базиси, циклічну природу системи цінового моніторингу та її складові. Запропоновано методичний підхід до цінового моніторингу ринку з акцентом на оціночний базис у розрізі головних напрямів моніторингу, які мають специфічні складові та оцінюються за допомогою множини аналітичних показників, у т.ч. інноваційних. Проведено контурний ціновий моніторинг вітчизняного ринку хлібопродуктів, який довів прикладну значимість нових цінових показників та методик аналізу (зокрема, цінового логістичного балансу, коефіцієнтів дискримінаційності цін) і дозволив визначити низку закономірностей і співвідношень, врахування яких у регуляторних заходах держави покликано підвищити їх ефективність.
- ДокументПРОБЛЕМИ ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ(2017) О. В. ТарасоваУ статті досліджуються проблеми ефективності функціонування фінансової системи України,яка відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку суспільства. Сформульовані завдання, вирішенняяких дозволить оптимізувати фінансову систему держави. Обґрунтовано роль фінансової політики узабезпеченні стабільного економічного зростання, доведено необхідність забезпечення збалансованості між цілями фінансової реструктуризації й умовами зовнішнього і внутрішнього середовища. Визначено, що одним із головних важелів у системі державного регулювання економічного і соціальногорозвитку є фінансові інструменти.
- ДокументПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ УПРАВЛЕНЧЕСКИХ КОМАНД НА ПРЕДПРИЯТИЯХ ПИЩЕВОЙ ОТРАСЛИ(2017) Г. В. Ангелов, А. В. ЧеркасскийВ статье рассматриваются психологические механизмы деятельности управленческих команд, основные этапы их становления и развития. Особое внимание уделено особенностям их функционирования на предприятиях пищевой отрасли, подчёркивается их взаимосвязь с общими управленческими инновациями, которые нацелены на повышение стабильности, эффективности и конкурентоспособности предприятия.
- ДокументПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ УПРАВЛЕНЧЕСКИХ КОМАНД НА ПРЕДПРИЯТИЯХ ПИЩЕВОЙ ОТРАСЛИ(2017) В. О. КушнірДосліджено економічні категорії: витрати виробництва, об’єкти обліку витрат, собівартість продукції, основна продукція, супутня продукція, побічна продукція та безповоротні відходи. Висвітленотехнологію і організацію забою тварин у забійному цеху та їх вплив на побудову обліку в даному підрозділі. Обґрунтовано документальне оформлення операцій виходу готової продукції та оцінку готовоїпродукції в обліку.