Публікаційна діяльність НТБ ОНТУ (ONUT Scientific Technical Library publications)
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Публікаційна діяльність НТБ ОНТУ (ONUT Scientific Technical Library publications) за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 141
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ
- ДокументАбдумалик Абдулладжанов(2019) Єрьоміна, Л. П.Абдулладжанов Абдумалик Абдуллаєвич – таджицький державний і політичний діяч, прем’єр-міністр Таджикистану (1992–1993), випускник Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова 1971 р.
- ДокументАлександр Карпович Гладушняк(Одесса: Изд. Букаев В.В., 2013) Белявская, Н.П.; Кузяк, Л.Л.; Мазепа, Т.Е.; Білявська, Н.П.; Мазепа, Т.Є.Очередной выпуск в серии биобиблиографических изданий «Выдающиеся ученые ОНАПТ» посвящен Александру Карповичу Гладушняку – доктору технических наук, профессору, известному ученому, который более 30-и лет возглавляет кафедру «Технологическое оборудование пищевых производств». В выпуске представлены материалы, связанные с научно-педагогической, административной и общественной деятельностью А.К. Гладушняка, указатели его научных работ, сведения об ученых, подготовивших диссертационные работы под его научным руководством.
- ДокументАнатолий Александрович Иванов ( 27 января 1910 г. – 27 апреля 2004 г. )(2010) Белявская, Н.П.Анатолий Александрович Иванов – кандидат технических наук, профессор, заведующий кафедрой электротехники с 1948 по 1951 и с 1954 по 1988 г.
- ДокументБогдан Вікторович Єгоров(Одеса: Євротойз, 2008) Білявська, Н.П.Цей біобібліографічний покажчик присвячений Богдану Вікторовичу Єгорову – доктору технічних наук, професору, академіку НААН України, ректору ОНАХТ з 2003 р., завідуючому кафедрою «Технологія комбікормів і біопалива» з 1991 р., заслуженому діячу науки і техніки України, відомому вченому в галузі переробки зерна і технології комбікормів. Покажчик включає перелік праць ученого, виданих протягом 1981-2007 рр., авторські свідоцтва і патенти на винаходи і корисні моделі, рецензії, праці, що вийшли за його редакцією. Збірник містить біографічний нарис. Окремим розділом надано публікації на сторінках вузівської газети «Технолог», котрі висвітлюють діяльність професора Б.В. Єгорова як науковця, педагога, керівника. Посібник містить відомості про аспірантів, які підготували і захистили кандидатські дисертації під науковим керівництвом професора Б.В. Єгорова. Наведені також описи їхніх рефератів.
- ДокументБогдан Єгоров(Науково-технічна бібліотека, 2018) Зінченко, І.І.; Білявська, Н.П.; Єрьоміна, Л.П.Даний науковий збірник із серії «Видатні вчені ОНАХТ» присвячений Богдану Вікторовичу Єгорову – доктору технічних наук, професору, члену-кореспонденту Національної академії аграрних наук України, відомому вченому в галузі переробки зерна і технології комбікормів, заслуженому діячу науки і техніки України, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, який вже 15 років очолює один з найавторитетніших технологічних закладів вищої освіти України – Одеську національну академію харчових технологій. Основну увагу у збірнику приділено науковій, педагогічній, адміністративній та громадській діяльності цієї невтомної і талановитої людини.
- ДокументВасилий Яковлевич Гиршсон (1880-1957)(2010) Белявская, Н.П.Василий Яковлевич Гиршсон – известный специалист мукомольного дела, доктор технических наук, профессор, заведующий кафедрой «Технология мукомольного производства» с 1930 по 1941 г. и с 1944 по 1954 г.
- ДокументВейнштейн Григорий Эммануилович(2013) Белявская, Н.П.Г.Э. Вейнштейн — крупный промышленник-мукомол, возглавлявший с 1880 г. фирму «Эммануил Вейнштейн и сыновья», основатель Одесской школы мукомолов (ныне Одесская национальная академия пищевых технологий).
- ДокументВидатний винороб, практик і вчений(1999) Русаков, В. О.; Білявська, Н. П.Олександр Олександрович Преображенський – доктор технічних наук, професор, видатний вчений, педагог, винороб України. Вніс величезний вклад в розвиток технології вітчизняних міцних (портвейн, мадера, херес) і десертних вин. Розробив технологічні режими, апарати і установки теплової обробки міцних вин, унікальні установки для поточного хересування вина, поточного бродіння сусла і мезги. Автор оригінальної технології дозрівання мускатов, токайських вин.
- Документ
- ДокументВклад ученых академии в решение энергетических проблем: к истории вопроса. [Ч. 2](2012) Белявская, Н.П.Об А.А. Иванове, внесшем весомый вклад в развитие кафедры электротехники
- ДокументВклад ученых академии в решение энергетических проблем: к истории вопроса. [Ч.1](2012) Белявская, Н.П.Д.И. Рабинович, Д.П. Гохштейн, З.Р. Горбис, В.М. Бузник, В.Ф. Чайковский, Н.Д. Захаров - ученые, которые внесли весомый вклад в развитие кафедр теплотехники и гидравлики
- ДокументВнедрение электронных библиотечных технологий в библиотеке вуза(2010) Зинченко, И.И.Представлен опыт работы библиотеки вуза по внедрению автоматизированных процессов, созданию электронного каталога и других баз данных. Представлено досвід роботи бібліотеки ВНЗ по впровадженню автоматизованих процесів, створення електронного каталогу та інших баз даних.
- ДокументВольдемар Рейсіх(Одеська національна академія харчових технологій. Науково-технічна бібліотека, 2020) Білявська, Н. П.; Єрьоміна, Л. П.; Зінченко, І. І.Пропонована увазі читачів книга присвячена одному із засновників нашої академії – інженеру-технологу Вольдемару Георгійовичу Рейсіху (1876–1919), який очолював Одеську школу борошномелів (1903–1907) і організоване на її базі Одеське млиново-технічне училище (1909–1919). Будучи надзвичайно цілеспрямованою, енергійною і працьовитою людиною, В. Г. Рейсіх, за підтримки професійних та громадських організацій країни, Півдня України та Одеси, а також незмінної допомоги Опікунської ради забезпечив надійний розвиток очолюваного ним навчального закладу. Значною мірою йому належить заслуга в перебудові Школи у середньотехнічний навчальний заклад та створенні фундаментальних передумов для реорганізації Млиново-технічного училища у вищий навчальний заклад, що згодом і сталося. В історію Одеси Вольдемар Георгійович увійшов не тільки як авторитетний професіонал, але і як активний та результативний громадський діяч. Насамперед це його участь в боротьбі за права етнічних німців, які утискувались з початком Першої світової війни і під час політичних баталій після повалення самодержавства в країні. В. Г. Рейсіх був заступником голови ЦК німецьких колоністів Причорномор’я і на цій посаді зробив вагомий внесок до об’єднання німецького населення Півдня України в єдиний Союз. Дане видання призначене історикам, краєзнавцям, працівникам харчової промисловості, викладачам харчових ЗВО, аспірантам, студентам, усім, хто цікавиться історією зернопереробної промисловості та історією нашого міста.
- ДокументВпровадження інноваційних технологій у роботу науково-технічної бібліотеки ОНАХТ(2011) Зінченко, І.І.Головним стратегічним завданням НТБ є реалізація нової моделі бібліотеки, яка б забезпечувала оперативний доступ до світових інформаційних ресурсів. Обговорюються питання впровадження інноваційних технологій у работу НТБ ОНАХТ в світлі розробленого "Перспективного плану роботи НТБ ОНАХТ на 2010-2020 рр."
- ДокументВремен связующая нить...(2010) Белявская, Н. П.С 4 по 6 ноября 1998 г. в Одесской государственной академии пищевых технологий проходила научно-практическая конференция, посвященная 100-летию со дня рождения А. А. Преображенского, выдающегося винодела, под руководством которого было подготовлено более 1200 специалистов для винодельческой промышленности.
- ДокументВыдающиеся ученые-механики нашей академии(2012) Белявская, Н.П.Статья об ученых школы теоретической и прикладной механики Е.Б. Лунце, В.Ф. Мальцеве, В.Я. Белецком, П.И. Христиченко
- ДокументВізуалізація даних з урахуванням особливостей Science 2.0(2020) Ольшевська, О. В.; Зінченко, І. І.; Волкова, А. Ю.; Харахаш, О. В.В науковій, як і в освітній сфері неможливо впоратись без візуального представлення матеріалу, що досліджується або викладається. Науковці оперують великим набором вихідних даних, або результатів досліджень, які варто кластерізувати і представити у більш адаптованому вигляді. Візуалізація даних є одним з методів опрацювання наукових доробків. Методи візуалізації потрібно впровадити глибше та розширити охоплювані області. Логічно кластеризація текстових даних поділяється на два етапи. На першому етапі текстові представлення документів переводять у векторні, а на другому до отриманих векторних представлень застосовують методи кластеризації, які базуються на пошуку відстані між векторами. Такий висновок є логічним, адже більше заглиблення в тему дає більше даних для аналізу, а отже кластеризація надасть точніший результат с точки зору глибини вивчення.
- ДокументГеоргий Федорович Костюк(2009) Белявская, Н.П.Георгий Федорович Костюк – доктор технических наук, профессор, заведующий кафедрой «Промышленная вентиляция, гидравлика и насосы» ОТИПП им. М.В. Ломоносова с 1976 по 1987 г.
- ДокументГригорий Вейнштейн. Личность. Город. Время(Херсон: ФЛП Гринь Д.С., 2017) Белявская, Н.П.; Еремина, Л.П.; Зинченко, И.И.; Білявська, Н.П.; Єрьоміна, Л.П.; Зінченко, І.І.Представленная на суд читателя книга освещает жизненный путь Григория Эммануиловича Вейнштейна (1860 - 1929) - инженера-технолога, мануфактур-советника, выдающегося предпринимателя и общественного деятеля. Григорий Эммануилович вкладывал силы и средства в образование подрастающего поколения, подготовку специалистов мукомольной промышленности. На базе основанной им мукомольной школы в результате многочисленных реорганизаций было сформировано высшее учебное заведение, в настоящее время это Одесская национальная академия пищевых технологий. Григорий Эммануилович, один из лидеров одесской еврейской общины, огромное внимание уделял организации еврейской школы, истории еврейского народа. В течение почти 30-и лет он возглавлял Одесское Отделение Общества распространения просвещения между евреями в России. Широко известен своей щедрой благотворительной деятельностью. Книга предназначена работникам пищевой промышленности, в первую очередь, связанным с переработкой зерна, преподавателям пищевых вузов, студентам, краеведам, всем, кто интересуется историей Одессы, ее предприятий и общественных организаций.