D3 (073)-Менеджмент
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд D3 (073)-Менеджмент за Ключові слова "бенчмаркінг"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументБенчмаркінг як дієвий інструмент управління ефективністю караоке-ресторану «Light Café» ФОП Сташок О.А.(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) КОСЮГА, НАТАЛІЯПоняття «ефективність діяльності підприємства», в сучасних ринкових умовах займає одну з головних ролей, що сприяє подальшому функціонуванню та розвитку підприємств. В умовах високого рівня невизначеності, конкуренції, присутності різного роду кризових явищ, наявності різних політичних та економічних проблем в країні та через неузгодженість рішень в середині компанії, підвищення ефективності функціонування підприємства є першочерговим джерелом вирішення поставлених викликів. Необхідність підвищення та забезпечення ефективності підприємства полягає у формуванні нових цілей, засад та принципів діяльності, задоволення потреб споживачів та розширення своїх ринкових можливостей. Головним напрямом підвищення ефективності діяльності підприємства, перш за все, є раціональне використання його ресурсів та потенціалу. Метою роботи є підвищення ефективності діяльності караоке-ресторану «Light Café» ФОП Сташок О.А. з використанням інструменту бенчмаркінгу. Для дослідження поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання: - визначити сутність поняття «економічна ефективність діяльності підприємства» та дослідити резерви її підвищення; - проаналізувати поняття та види бенчмаркінгу; - охарактеризувати процес проведення бенчмаркінгу на підприємстві; - охарактеризувати караоке-ресторан «Light Café» та провести фінансово-економічний аналіз його діяльності; - дослідити зовнішнє середовище підприємства; - проаналізувати внутрішнє середовище підприємства караоке-ресторану «Light Café» з використанням інструменту бенчмаркінгу; - встановити цілі та критерії стратегічного розвитку караоке-ресторану «Light Café»; - сформувати стратегію розвитку караоке-ресторану «Light Café»; - обґрунтувати економічну доцільність запропонованих заходів; Об’єктом дослідження є процес управління ефективністю діяльності підприємства сфери громадського харчування. Предметом дослідження є теоретичні, практичні аспекти підвищення ефективності діяльності підприємства сфери громадського харчування на основі використання інструменту бенчмаркінгу. Кваліфікаційна робота містить 86 сторінок, 24 таблиці, 14 рисунків, 5 формул. Перелік посилань нараховує 50 найменувань.
- ДокументПідвищення конкурентоспроможності ПП «Хаджибей-2005» на основі бенчмаркінгу(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) ТКАЧЕНКО, ОЛЕКСАНДРМетою дослідження є оцінка конкурентоспроможності ПП «Хаджибей-2005» та розробка практичних рекомендацій з її підвищення на основі бенчмаркінгу. Об’єктом дослідження є процеси управління конкурентоспроможністю ПП «Хаджибей-2005» на основі бенчмаркінгу. Предметом дослідження є теоретико-методичні та науково-практичні засади підвищення конкурентоспроможності ПП «Хаджибей-2005» на основі бенчмаркінгу. Методи дослідження. У процесі досліджень застосовувались: методи економічного факторного та трендового аналізу; логічні методи; метод теорії ефективної конкуренції; методи SWOT – аналізу; метод бенчмаркінгу. Кваліфікаційна робота містить 82 сторінки, 20 таблиць, 8 рисунків, 5 формул. Перелік посилань нараховує 55 найменування.
- ДокументРаціоналізація трудових процесів на підприємстві(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) ПШЕНЕНКО АнастасіяАНОТАЦІЯ Актуальність теми обумовлена, що перед кожною компанією стоїть завдання підвищення ефективності та продуктивності бізнесу. У стратегії відображено узгодження потреб ринкового середовища та можливості їх задоволення, а для виробничих компаній провідним елементом має стати раціоналізація трудового процесу як двигуна виробничих змін. Численні публікації вчених і кадровиків, становлення ринку освітніх навчальних послуг, освітніх послуг і семінарів з раціоналізації та оптимізації трудових процесів виробничників і керівників та активна робота з впровадження прогресивних методів раціоналізації у виробничу практику українських і міжнародних компаній досвід. У першому розділі «ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ РАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ТРУДОВИХ ПРОЦЕСІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ» визначено поняття, структура та складові елементи трудового процесу ; досліджено раціоналізацію трудових процесів та критерії їх оптимізації. У другому розділу «АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОГО СТАНУ ТА ТРУДОВИХ ПРОЦЕСІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТОВ «УКРЕЛЕВАТОРПРОМ»» досліджено організаційно-економічну характеристика підприємства ; проаналізовано фінансово-економічний стан підприємства; проаналізовано рівень організації трудових процесів на підприємстві. У третьому розділі «ШЛЯХИ РАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ТРУДОВИХ ПРОЦЕСІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ» наведено застосування бенчмаркінг в процесі раціоналізації трудових процесів; оцінено ефективність запропонованих заходів. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 75 сторінок, 17 таблиць, 18 рисунків. Перелік посилань нараховує 50 найменування.
- ДокументУправління ефективністю діяльності підприємства на засадах бенчмаркінгу(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) МОРОЗЕНКО ОлександраАктуальність теми обумовлена тим, що поняття «ефективність діяльності підприємства», в сучасних ринкових умовах займає одну з головних ролей, що сприяє подальшому функціонуванню та розвитку підприємств. В умовах високого рівня невизначеності, конкуренції, присутності різного роду кризових явищ, наявності різних політичних та економічних проблем в країні та через неузгодженість рішень в середині компанії, підвищення ефективності функціонування підприємства є першочерговим джерелом вирішення поставлених викликів. Необхідність підвищення та забезпечення ефективності підприємства полягає у формуванні нових цілей, засад та принципів діяльності, задоволення потреб споживачів та розширення своїх ринкових можливостей. У першому розділі «Теоретико-методичні аспекти підвищення ефективності діяльності підприємства на засадах бенчмаркінгу» визначено сутність поняття «ефективність», охарактеризовано поняття «бенчмаркінг», його види та етапи проведення, базові принципи використання. У другому розділі «Аналіз господарської діяльності ПП «Хаджибей 2005» проаналізовано діяльність підприємства, його фінансовий стан, проведено аналіз зовнішнього середовища підприємства - досліджено хлібопекарську галузь України. У третьому розділі «Пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності ПП «Хаджибей 2005» запропоновано впровадження нового продукту – хліба лікувально-профілактичного призначення та проведено оцінку інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 64 сторінок, 19 таблиць, 7 рисунків. Перелік посилань нараховує 36 найменувань.