073-Менеджмент
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 073-Менеджмент за Ключові слова "впровадження"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументІнноваційні технології як інструмент підвищення конкурентоспроможності підприємств(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Гринько ДавидАктуальність теми. Успішний розвиток будь-якого конкурентоспроможного виробництва базується на впровадженні інноваційних процесів. У хлібопекарській галузі України конкурентна ситуація визначається насиченістю та стабільністю ринку хлібопродуктів, при незмінно низьких обсягах виробництва у сфері промислового сектора та зростанні виробництва на невеликих підприємствах, які, на жаль, не відображаються в офіційній статистиці. Це відбувається при невисокій покупельній спроможності населення. В хлібопекарській галузі виділяються три основні рівні конкуренції: між виробництвами; між роздрібними торговими закладами та споживачами. Зокрема, хлібопекарська галузь, що виробляє найбільш популярний продукт харчування, стикається із недостатнім розвитком інновацій, що потребує особливої уваги.У першому розділі «Теоретико-методичні аспекти інноваційної діяльності на підприємстві» визначено соціально-економічну суть інноваційного розвитку. Досліджено взаємообумовленість інноваційної діяльності та конкурентоспроможності підприємств. Проаналізовано інноваційний аспект забезпечення конкурентоспроможності хлібопекарських підприємств. Зроблено висновки за розділом 1. У другом розділі «Економічна оцінка інноваційного розвитку та конкурентоспроможності хлібопекарської галузі України» визначено загальні фактори впливу на інноваційну діяльність підприємств хлібопекарської галузі України. Проведено загальну характеристику та оцінку основних показників діяльності ТОВ «Одеський хлібзавод 4». Виявлено перешкоди інноваційному розвитку ТОВ «Одеський хлібзавод 4». Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств хлібопекарської галузі України в контексті впровадження інноваційних технологій» запропоновано вдосконалення формування інформаційно-аналітичного середовища інноваційної діяльності підприємства. Показано застосування заморожування в технології хлібобулочних виробів. Обґрунтовано оцінку ефективності впровадження інноваційних технологій. Зроблено висновки за розділом 3 та сформульовано загальні висновки до кваліфікаційної роботи магістра.