073-Менеджмент
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 073-Менеджмент за Ключові слова "борошно"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження конкурентоспроможності підприємств борошномельної галузі(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2024) Бурковський ДаніїлУ кваліфікаційній магістерській роботі розглянуто питання дослідження конкурентоспроможності підприємств борошномельної галузі. У першому розділі «Теоретичні аспекти конкурентоспроможності підприємств» досліджено поняття та сутність конкурентної політики на підприємстві, фактори впливу на конкурентоспроможність підприємств та методи оцінки конкурентоспроможності підприємства. Зроблено висновки за розділом 1. У другому розділу «Роль борошномельної галузі в світовій та національній економіці» досліджено аналіз стану світового ринку борошна, стан та перспктиви розвитку підприємств борошномельної галузі України та надано загальну характеристику Філії АТ ДПЗКУ «Одеський КХП». Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Шляхи підвищення конкурентоспроможності Філії АТ ДПЗКУ «Одеський КХП» досліджено перспективні шляхи виходу підприємства із кризового стану, розроблено проект створення стратегічного альянсу з виробництва борошна та проведено економічне обгрунтування проекту. Зроблено висновки до розділу 3. Зроблено загальні висновки.
- ДокументДослідження інноваційних шляхів розвитку підприємств боро-шномельної галузі(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Школенко ОлегАктуальність теми. У першому розділі «Теоретико-методичні аспекти процесу дослідження інноваційних шляхів розвитку підприємств борошномельної галузі» досліджуються теоретичні та емпіричні методи наукового дослідження, розглядається сутність поняття інновації та класифікація інноваційних шляхів розвитку підприємства, а також аналізується правове регулювання та стимулювання інноваційного розвитку. Зроблено висновки за розділом 1. У другом розділі «Стан та тенденції розвитку борошномельної галузі України» ретельно аналізує сучасний стан та перспективи розвитку борошномельної галузі в Україні. Зокрема, у розділі подається загальна характеристика цієї галузі, включаючи ключові показники та структуру виробництва, розкриває інноваційний потенціал підприємств борошномельної галузі, звертаючи увагу на наявність та використання передових технологій та інновацій у виробничих процесах. В розділі проводиться детальний аналіз фінансово-господарської діяльності філії АТ ""ДПЗКУ"" Одеського КХП, включаючи фінансові звіти, ліквідність та рентабельність. Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Шляхи впровадження інноваційних рішень на підприємствах борошномельної галузі» освітлені конкретні шляхи удосконалення та впровадження інноваційних рішень у цій галузі. Підрозділ 3.1 пропонує визначення пріоритетних напрямків розвитку підприємств борошномельної галузі в Україні. У розділі розробляється інноваційний проект з розвитку філії АТ ""ДПЗКУ"" Одеського КХП, описуючи сутність та основні етапи проекту. Розділ 3 включає економічне обґрунтування інноваційного проекту, описуючи його ефективність та вигоди для підприємства. Зроблено висновки за розділом 3 та сформульовано загальні висновки до кваліфікаційної роботи магістра.
- ДокументУправління інвестиційними портфелями підприємств(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2024) ДОЦЕНКО ВікторАктуальність теми. Перенасичення ринку сьогодні вимагає встановлення лімітів щодо випуску продукції чи надання послуг, глобальна конкуренція постійно кидає виклики підприємцям та їх підприємствам, клієнти та покупці стають все більш вимогливими, задоволення потреб споживачів вже не є легким завданням, а стає все більше стратегічним явищем для суб’єктів господарювання. Тому виживання, функціонування та розвиток на ринку сьогодні та в майбутньому потребує стратегічного мислення, бачення, дій та управління. Створення необхідних для суспільства інноваційних продуктів, нових ніш на ринку, галузей в економіці призведе до виходу з глобальної конкуренції на певний час, що дозволить бути унікальним на ринку та забезпечить вирішення проблеми функціонування підприємства в довгостроковій перспективі. Така ситуація зумовлює розробку нових організаційно-економічних моделей та механізмів ефективного функціонування та розвитку підприємства для поліпшення позицій в майбутньому. У першому розділі «Поняття та принципи формування інвестиційного портфелю» досліджено поняття інвестиційного портфелю та його формування, проаналізовано етапи формування інвестиційного портфеля, окреслено підходи до формування портфеля фінансових інвестицій. Зроблено висновки за розділом 1. У другом розділі «Аналіз і оцінка конкурентних переваг борошномельного підприємства» проведено моніторинг ринку борошна та стан потужностей для виробництва борошна в Україні. Проведено аналіз фінансово-господарської діяльності філії АТ «ДПЗКУ» Одеський КХП. Проведено оцінку конкурентних переваг Одеського комбінату хлібопродуктів. Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Пропозиції щодо управління інвестиційними портфелями одеського комбінату хлібопродуктів» удосконалено систему управління інвестиційним портфелем підприємства. Розроблено проекту з виходу підприємства на зовнішній ринок. Здійснено оцінку запропонованого інвестиційного проекту. Зроблено загальні висновки.
- ДокументУправління інформаційними системами на підприємствах(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2024) ШАЙНОГА АндрійАктуальність теми. Ми живемо у світі інформаційних технологій та інформаційних систем. Інформація завжди була необхідна для ефективного управління. Донедавна вважалося, що чим більше ми маємо інформації про об'єкт управління, тим ефективніше можна ним управляти. Згодом виявилось, що це справедливо не завжди. Дуже часто нагромадження інформації приводило до дезорієнтації управлінського персоналу, бо він не міг правильно розпорядитись цією інформацією. Тому сьогодні перед інформаційними системами ставиться завдання їх інтелектуалізації, тобто не тільки видавати менеджерам необхідну інформацію, а й здійснювати її «глибинну» переробку з тим, щоб менеджер отримував підказку від інформаційної системи, як доцільно діяти в тій чи іншій ситуації, щоб отримати найкращі результати. У першому розділі «Інформаційні системи менеджменту: основні поняття та визначення» досліджено основні поняття та визначення інформаційних систем. Визначено особливості застосування сучасних інформаційних систем в управлінні підприємством. Здійснено оцінку ефективності впровадження та функціонування інформаційних систем управління підприємствами. У другому розділі «Аналіз рівня інформаційних систем на підприємствах зернопереробної галузі». Проведено моніторинг ринку борошна України. Проаналізовано фінансово-господарську діяльність філії АТ «ДПЗКУ» Одеський КХП. Проведено аналіз державного регулювання інформаційних процесів. Зроблено висновки. У третьому розділі «Пропозиції щодо удосконалення інформаційного забезпечення Одеського комбінату хлібопродуктів». Запропоновано алгоритм управління проектами з удосконалення інформаційних систем. Запропоновано проект впровадження ERP-системи на Одеському КХП та здійснено оцінку інвестиційної привабливості запропонованого заходу.