J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд J2 (241) - Готельно-ресторанна справа за Ключові слова "автоматизація роботи"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка концепції ресторану в м. Одеса з впровадженням системи автоматизації(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Дмитренко ДаріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та гарячого цеху з розташуванням обладнання, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. В першому розділі проведено обґрунтування обраної теми шляхом наукових досліджень стану готельно-ресторанного господарства м. Одеса, аналізу роботи закладів ресторанного бізнесу, оцінки їх недоліків та перспектив розвитку. Встановлено, що Одеса має потужні туристичні ресурси за рахунок багатої історії, ділової активності міста, гастрономічної різноманітності, достатнього розвитку закладів готельно-ресторанного господарства. Відмічено, що останні роки принесли нові проблеми, ризики і умови роботи, пов'язані з пандемією і її обмеженнями, війною в країні. З'явився запит на нові формати роботи закладів - забезпечення соціальної дистанції, зменшення контактів шляхом використання інформаційних технологій, мобільних додатків тощо. Активний від'їзд українців з початком війни викликав дефіцит кадрів в галузі. Тому обрана концепція розвитку ресторану - це впровадження системи автоматизації роботи. В технологічному розділі розроблено модель закладу, описано структуру та взаємозв'язок приміщень та зон закладу. Розроблено меню та виробничої програми закладу, проведено розрахунки гарячого цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в ресторані, описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено прийняті заходи з охорони праці на підприємстві та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту.