G9 (131) - Прикладна механіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G9 (131) - Прикладна механіка за Ключові слова "жорсткість"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз механічних властивостей вакуумних кришок(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Жорняк СергійВ роботі виконано аналітичне дослідження механічних властивостей вакуумних кришок консервної скляної тари. Критичний огляді літератури присвячено основним системам закупорювання скляної тари і серед них головним чином тим в яких закупорювання здійснюється під вакуумом. Описана лінія виробництва консервів на прикладі лінії виробництва консервованого яблучного соку, для якого використовуються кришки з мембранами. Виконано критичний огляд систем закупорювання скляної тари та обладнання для її герметизації. В роботі розглядаються та аналізуються основні механічні властивості кришок типу ІІІ, які дозволяють їм надійно та ефективно виконувати свою основну функцію – герметизації скляної тари. Визначено характер навантажень, які викликають деформацію різьбових упорів кришок. Проаналізовано міцність різьбових упорів кришок. Аналіз міцності упорів здійснювався шляхом аналізу та узагальненню механічних властивостей жерсті для виробництва кришок різних світових виробників. Проаналізовано жорсткість різьбових упорів кришок. Аналіз жорсткості упорів здійснювався класичними методами опору матеріалів. Представлено також основні висновки по роботі, які дозволяють визначити заходи по зменшенню матеріалоємності кришок.
- ДокументЕнеpгетичні acпекти втpaти cтійкоcті мембpaн cкляної тapи тa безпекa зaкупоpювaння вишневої олії(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Григорчук ОлександрВ роботі виконано дослідження форм рівноваги мембран кришок кон-сервної скляної тари. В критичному огляді літератури розглянуто основні си-стеми закупорювання скляної тари і серед них головним чином ті в яких ви-користовуються кришки з мембранами. Розглянуто методи теплової обробки продукції. Описана лінія виробництва консервів, на прикладі виробництва яблуч-ного соку для дитячого харчування, в яких використовуються кришки з мем-бранами. Показано особливості функціонування мембран на різних етапах заку-порювання та оброблення харчової продукції в скляній упаковці а також в процесі зберігання готової продукції. Теоретично описано процес закупорю-вання скляної тари і його вплив на функціонування мембран. Експериментально визначено додатковий прогин центра мембрани під дією вакууму в тарі. Наведено вивід розрахункового рівняння повної енергії системи мембрани згідно теорії пластин і оболонок. Шляхом комп’ютерного моделювання отримано графіки енергетичних рівнів в станах рівноваги мембрани. Виконано аналіз і пояснення енергетич-них рівнів в станах рівноваги мембрани.