G1 (151) -Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G1 (151) -Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології за Ключові слова "автоматизація"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАвтоматизація бізнес-процесів керування формуванням та обліком запасів зернової сировини на спиртозаводі(ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Кузмяк ІванОбсяг роботи – 110 сторінок, кількість розділів – 9 , ілюстрацій – 78 , таблиць – 7, джерел по переліку посилань – 11. Об’єкт дослідження або розробки – веб-додаток для керування формуванням та обліком запасів зернової сировини на спиртозаводі. Мета роботи –Автоматизація бізнес-процесів керування формуванням та обліком запасів зернової сировини на спиртозаводі. Методи дослідження та інструментарій – розробки комплексу моделей бізнес- процесів за допомогою Aris Express, а саме: організаційна структура підприємства спиртозаводу «Укрспирт»: бізнес-процес роботи спиртового заводу; модель бізнес-процесу в нотації eEPC; концептуальна схема системи управління бізнес-процесом. Створення макету веб-додатку за допомогою HTML 5, CSS 3, Bootstrap 5 і функціоналу – Php, Jquery, AJAX , Javascript, Mysql. Отримані результати – розроблено програмне забезпечення для оптимізації бізнес-процесів, забезпечення ефективного планування та контролю замовлень, а також поліпшення взаємодії з клієнтами та підвищення загальної якості надання послуг. Область застосування – програмне забезпечення для спиртозаводу «Укрспирт» Значущість роботи і висновки – розроблений веб-додаток розширює функціональність та адаптує до зростаючих потреб підприємства, щоб задовольнити зростаючу кількість клієнтів, замовлень та обсягів робіт
- Документ«Автоматизація керування гідрогенізацією жирів»(ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Дуров ВолодимирКваліфікаційна випускна робота бакалавра на тему: «Автоматизація керування гідрогенізацією жирів» викладена на 221 сторінках звіту, складається із вступу, дев`яти розділів і висновків, включає в себе 162 ілюстрації, 29 таблиць, та 18 джерел за переліком посилань. Об’єктом керування, розглянутим в кваліфікаційній випускній роботі, є процес гідрогенізації жирів у реакторах, в яких проходить реакція з`єднання молекул харчової олії та молекул водню, результатом якої є пастободібна субстанція (саломас). В якості технологічного агрегату для гідрогенізації, було застосовано реактори фірми «Ekato» моделі HTC-60. Для оснащення якісною системою автоматичного регулювання температури у реакторі та в`язкості саломасу, у даннії дипломнії роботі побудувана математична модель процесу гідрогенізації жирів експерементальним методом. Математична модель включає у себе моделі динаміки та статики каналів перетворення координатних дій: каналів керування та контрольованих збурень, а також модель збурень як стохастичних (випадкових) процесів. Отримані моделі реалізовані у середовищі імітаційного моделювання Matlab Simulink, підтверджена їх відповідність властивостям технологічного агрегату як об'єкта керування. Розроблена САР базової структури з замкненим принципом керування, а підвищеної динамічної точності - двомірна автономна САР, з міжрегуляторними корегуючими звя’зками. Для реалізації алгоритмів логічного керування і регулювання розроблена контролерно-комп’ютерна система і відповідне програмне забезпечення. Створено графічний інтерфейс для автоматизованого робочого місця технолога і наладчика САК та фрагменти документації проекту системи автоматизації. Було проведено економічне обґрунтування щодо впровадження розробленої комплексної САК
- ДокументАвтоматизація процесу керування визріванням сирів(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Петінов ВладиславКваліфікаційна робота бакалавра Петінова Владислава Вадимовича «Автоматизація процесу керування визріванням сирів» викладена на 188 сторінках, кількість таблиць 24, рисунків – 125, додатків - 5, джерел з переліку посилань - 18. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом визріванням сирів. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування визрівання сирів, що досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператор-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування. У роботі наведені дослідження процесу визріванням сирів, як об'єкту керування, в результаті яких отримані математичні моделі основних каналів керування та збурень. На основі отриманих моделей розроблені алгоритми керування процесом в режимах пуску, зупинки та нештатних ситуаціях. Здійснено вибір комплексу технічних засобів відповідно до потрібного ступеню захисту обладнання. Розроблений комплекс програм, що забезпечує реалізацію алгоритмів на контролері фірми Wago, було виконано в середовищі CodeSys. Також в середовищі SCADAсистеми WinCC v8.0 розроблено програмне забезпечення АРМ оператора і наладчика. В роботі представлено комплект технічної документації САК на базі контролера фірми Wago.
- ДокументАвтоматизація процесу керування випіканням хлібобулочних виробів у тунельній печі(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Арістов МаксимКваліфікаційна робота бакалавра Арістова Максима Анатолійовича «Автоматизація процесу керування випіканням хлібобулочних виробів у тунельній печі» викладена на 200 сторінках, кількість таблиць 24, рисунків – 168, додатків - 3, джерел з переліку посилань - 37. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом випіканням хлібобулочних виробів у тунельній печі. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування назва технологічного процесу, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САК, зниження числа аварійних ситуацій та браку, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САК; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператортехнолога і наладчика САК; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування/
- Документ«Автоматизація процесу керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4»(ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Малуха ВячеславКваліфікаційна робота бакалавра Малухи Вячеслава Олеговича «Автоматизація процесу керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4» викладена на 190 сторінках, число таблиць 126, рисунків – 97, додатків - 8, джерел з переліку посилань - 10. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контрів САР,. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – Був виконаний синтез і аналіз САК простої структури і САК підвищеної динамічної точності (ПДТ), в якій, за рахунок застосування коригуючих зв’язків, досягається підвищення показників роботи САК. Проведена розробка контролерно-комп’ютерної мережі, яка реалізує САК, програмування алгоритмів регулювання та логічного керування САК. Була розроблена SCADA для автоматизованого робочого місця технолога і наладчика САК. Також, було проведено попереднє обґрунтування економічної доцільностіреалізації проекту.
- ДокументАвтоматизація процесу керування копченням риби(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Овчаренко ОлегКваліфікаційна робота бакалавра Овчаренка Олега Віталійовича «Автоматизація процесу керування копченням риби» викладена на 148 сторінках, кількість розділів – 9, кількість таблиць – 19, рисунків – 102, додатків – 4, джерел з переліку посилань – 14. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом копченням риби. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування копченням риби, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
- ДокументАвтоматизація процесу керування мікрокліматом камери дозрівання сирів в умовах утилізації скиданого тепла(ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Авдєєв ДмитроКваліфікаційна робота бакалавра Авдєєва Дмитра Сергійовича «Автоматизація процесу керування мікрокліматом камери дозрівання сирів в умовах утилізації скиданого тепла» викладена на 197 сторінках, число таблиць – 14, рисунків – 133, додатків – 3, джерел з переліку посилань – 8. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом визрівання сирів. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування процесу визрівання сирів, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа передаварійних та аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, аналітичного імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблено комплексну аналітичну модель процесу визрівання сирів; алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; інтерфейси АРМ оператор-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
- ДокументАвтоматизація процесу керування охолодженням технологічної води(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Рудик ВолодимирКваліфікаційна робота бакалавра Рудика Володимира Юрійовича «Автоматизація процесу керування водогрійним котлоагрегатом промислового підприємства» викладена на 162 сторінках, кількість таблиць 22, рисунків – 121, додатків - 9, джерел з переліку посилань - 15. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом водогрійним котлоагрегатом промислового підприємства. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування водогрійного котлоагрегата промислового підприємства , які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
- ДокументАвтоматизація процесу керування охолодженням технологічної води(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Кононов БогданКваліфікаційна робота бакалавра Кононова Богдана Сергійовича «Автоматизація процесу керування охолодженням технологічної води» викладена на 164 сторінках, кількість таблиць 26, рисунків – 151, додатків - 8, джерел з переліку посилань - 15. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом охолодження технологічної води. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування системи охолодження технологічної води, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
- ДокументАвтоматизація процесу керування процесом зберігання плодоовочевої продукції(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Тесаков КостянтинКваліфікаційна робота бакалавра Тесакова Костянтина Андрійовича «Автоматизація процесу керування процесом зберігання плодоовочевої продукції» викладена на 99 сторінках, кількість таблиць 11, рисунків – 61, додатків – 8, джерел з переліку посилань - 10. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом зберігання плодоовочевої продукції. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування процесу зберігання плодоовочевої продукції , які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з операторомтехнологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
- ДокументАвтоматизація процесу керування швидким охолодженням виноматеріалу(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2024) Мельник ОлександрКваліфікаційна робота бакалавра Мельника Олександра Романовича «Автоматизація процесу керування швидким охолодженням виноматеріалу» викладена на 213 сторінках, кількість таблиць 36, рисунків – 141, додатків - 3, джерел з переліку посилань - 15. Об’єкт розробки – Автоматизація процесу керування швидким охолодженням виноматеріалу. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування процесу керування швидким охолодженням виноматеріалу, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контурів САР, зниження числа аварійних ситуацій, покращення взаємодії з оператором-технологом. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – розроблені алгоритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації регульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; розроблені інтерфейси АРМ оператора-технолога і наладчика САР; фрагменти документації технічного забезпечення системи керування.
- ДокументРоботизація і автоматизація технологічного процесу пакування дой-паків(ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Абаєв МаксимКваліфікаційна робота бакалавра Абаєва Максима Артуровича «Роботизація і автоматизація технологічного процесу пакування дой-паків» викладена на 157 сто- рінках, число таблиць – 27, рисунків – 126, додатків – 3, джерел з переліку посилань – 12. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом сушіння чаю та пакування дой-паків. Мета роботи – розробка та проектування РТК, що зможе вплинути на пробле- му з якістю виконання операції упаковки дой-паків з чаєм, замінити працівників операторів та прискорити процес роботи. Розробити систему автоматичного керу- вання процесом сушіння чаю, яка б підтримувала регульовані змінні в регламентних зонах як в сталих, так і в перехідних режимах роботи. Методи дослідження – при ідентифікації властивостей об’єкту керування вико- ристовувалися методи уявного активного та пасивного експерименту з подальшою обробкою їх результатів; моделі об’єкту керування та системи регулювання розроб- лялися в середовищі Simulink/Matlab; параметричний синтез системи керування про- ведений методом оптимізації показника якості її функціонування; розробка удоско- наленої системи проводилася аналітично із застосуванням апарату передатних фун- кцій. Розробка 3д моделі РТК упаковки дой-паків в програмі Fusion 360. Отримані результати – розроблено комплексну модель процесу сушіння чаю; алго- ритми керування, які забезпечують підвищення динамічної точності стабілізації ре- гульованих змінних як в перехідних, так і в сталих режимах роботи САР; алгоритми пуску і зупинки обладнання; програми для ПЛК, що реалізують ці алгоритми; інте- рфейси АРМ оператор-технолога і наладчика САР; фрагменти документації техніч- ного забезпечення системи керування. Розроблена модель РТК пакування дой-паків, що зможе замінити працівників операторів та прискорити процес роботи.