162 - Біотехнології та біоінженерія
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 162 - Біотехнології та біоінженерія за Ключові слова "вітамін В12"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка проектних рішень для виробництва вітаміну В12 з використанням продуцента Propionibacterium shermanii(ОНТУ, кафедра Біоінженерії і води, 2023) Чайка ДіанаВітамін В12 – одна з найважливіших біологічно-активних сполук, що беруть участь у багатьох процесах в організмі людини. У сучасних умовах життя часто спостерігається його дефіцит, через що необхідне введення в раціон спеціальних збагачених продуктів. Однак його синтез дуже складний і в даний час він є одним з найбільш дорогих вітамінів. Основним джерелом вітаміну є харчові продукти тваринного походження, а також мікрофлора шлунку та кишечника. В організмі людини кишкові бактерії також синтезують вітамін В12, але в звичайних умовах здійснюють цей синтез в тих областях, де всмоктування вітаміну в кров не відбувається, так як не відбувається зв'язування вітаміну з внутрішнім фактором, тому основне його кількість повинна надходити з їжею. У природі джерелом вітамінів є головним чином рослини та мікроорганізми. В даний час більш сучасним способом одержання вітамінів є мікробіологічний синтез.
- ДокументРозробка проектних рішень для виробництва вітаміну В12 з використанням продуцента Propionibacterium shermanii(ОНТУ, кафедра біоінженерії і води, 2023) Чайка ДіанаВітамін В12 – одна з найважливіших біологічно-активних сполук, що беруть участь у багатьох процесах в організмі людини. У сучасних умовах життя часто спостерігається його дефіцит, через що необхідне введення в раціон спеціальних збагачених продуктів. Однак його синтез дуже складний і в даний час він є одним з найбільш дорогих вітамінів. Основним джерелом вітаміну є харчові продукти тваринного походження, а також мікрофлора шлунку та кишечника. В організмі людини кишкові бактерії також синтезують вітамін В12, але в звичайних умовах здійснюють цей синтез в тих областях, де всмоктування вітаміну в кров не відбувається, так як не відбувається зв'язування вітаміну з внутрішнім фактором, тому основне його кількість повинна надходити з їжею. У природі джерелом вітамінів є головним чином рослини та мікроорганізми. В даний час більш сучасним способом одержання вітамінів є мікробіологічний синтез.