162 - Біотехнології та біоінженерія
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 162 - Біотехнології та біоінженерія за Ключові слова "біфідобактерії"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОтримання гідролітичного ферментного препарату з альфа-галактозідазною активністю(ОНТУ, кафедра біоінженерії і води, 2023) Ніколаїца ВалеріяОсновними задачами роботи було: вивчення різних методів виділення, очищення, концентрування і сушіння ферментного препарату; визначення впливу різних фізико-хімічних показників на активність ферменту; ідентифікація функціонально каталітичних груп активного центра ферменту; механізм дії ферменту, дослідження процесу гідролізу соєпродуктів із використанням отриманого ферментного препарату; розробка принципово технологічної схеми виробництва гідролітичного ферментного препарату Галактолонгін Г10х. Мета проєкту – розробка лінії біосинтезу для виробництва α -галактозідази на основі продуцента Bіfіdobacterіum longum. Завдання проєкту – розглянути біотехнологічні аспекти виробництва α -галактозідази; запропонувати проектні рішення лінії виробництва α -галактозідази; визначити склад оптимального поживного середовищ для культивування культури Bіfіdobacterіum longum; описати технологію виробництва. Дипломний проект на тему «Отримання гідролітичного ферментного препарату з α-галактозідазною активністю» складається зі вступу, п’яти розділів, списку використаних джерел та додатків. Розділі 1 огляд літературних джерел за темою проекту. Розділ 2 наведена наукова частина. Та розглянуті такі підрозділи: характеристика посівного матеріалу, характеристика поживних середовищ. Розділ 3 присвячений технологічній частині дипломного проекту. В ньому приведені технологічна схема та її опис, матеріальний баланс, схема по стадійного контролю біосинтезу α -галактозідази. Також в цьому розділі наведене технологічне забезпечення технічного цеху та підбір і розрахунок основного технологічного обладнання. Розділ 4 розроблена економічна частина проекту, де розраховано прибуток, чистий прибуток, кількість необхідних інвестицій та строк окупності проекту. Розділ 5 охорона праці та навколишнього середовища спрямований на діяльність підприємства з очищених та шкідливих речовин стічних вод і газів, що викидаються у повітря, зниження норм використання природних ресурсів тощо. Загальний обсяг роботи становить 93 сторінки з них 73 основного тексту, 23 таблиць, 8 рисунків, список використаних джерел який складається з 61 найменувань.
- ДокументРОЗРОБКА БІОТЕХНОЛОГІЇ ОТРИМАННЯ СИНБІОТИЧНОГО ФУНКЦІОНАЛЬНОГО НАПОЮ(ОНТУ, кафедра біохімії, мікробіології та фізіології харчування, 2023) Руслана ЛівітчукАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи бакалавра на тему: «Розробка біотехнології отримання синбіотичного функціонального напою» Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з шести розділів: огляду літератури, характеристики біологічних агентів, підбору режимів сумісного культивування пробіотичних культур, технології отримання синбіотичного напою з використанням культур Propionibacterium shermanii та Bifidobacterium longum, економічних розрахунків, охорони праці та навколишнього середовища. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: постадійну та апаратурні схеми виробництва, розріз апарату. На початку роботи зроблено аналіз наукової літератури щодо виробництва синбіотиків та ферментованих соєвих продуктів. Зроблено аналіз соєвого молока та досліджено штами бактерій, обраних для виробництва напою. Описана технологічна схема отримання функціонального напою та підібрано необхідне обладнання. Описані принципи охорони праці на підприємстві, розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Мета роботи – розробка технології синбіотичного функціонального напою, на основі соєвого молока, ферментованого пропіоново-кислими та біфідобактеріями. Для досягнення зазначеної мети було поставлено такі завдання: - вивчити хімічний склад соєвого екстракту (молока) з метою обгрунтування можливості його використання для виробництва ферментованих продуктів з пробіотичними властивостями; - вивчити процес сквашування соєвого молока симбіотичними заквасками, що включають пропіонові і біфідобактерії; - розробити оптимальні технологічні параметри виробництва ферментованих соєвих продуктів; - провести підбір заквашувальних культур для ферментації соєвого екстракту; - вивчити фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні показники якості готових продуктів, а також їх біохімічний склад, харчову, біологічну та енергетичну цінності; - вивчити зміни показників якості готового продукта при зберіганні, визначити допустимий термін придатності для споживання; - розробити технологію виробництва синбіотичного функціонального напою. Кваліфікаційна робота містить: ̶ текстової частини – 63 стор.; ̶ посилань на літературу – 60; ̶ таблиць – 13; ̶ додатків – 4; ̶ графічних аркушів – 4.