Вода в харчовій промисловості (Water in food industry)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вода в харчовій промисловості (Water in food industry) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 318
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВода в харчовій промисловості 2010(Одеська національна академія харчових технологій, 2010)У збірнику матеріалів конференції наведені матеріали наукових досліджень у сфері використання води на підприємствах харчової галузі, оцінки її якості та можливого впливу на організм людини. Матеріали призначені для наукових, інженерно-технічних робітників, аспірантів, студентів, спеціалістів цехів та заводів, які працюють в харчовій промисловості та водних господарствах.
- ДокументАктивування кальційвмісних реагентів в умовах гідродинамічної кавітації(2012) Мних, Р. В.; Гусяк, А. М.; Знак, З. О.; Савчук, Л. В.Метою досліджень було вивчення дисперсності та морфології твердих частинок кальцію гідроксиду, активованого за допомогою акустичних випромінювань, та вплив оброблення на перебіг основних процесів водоочищення.
- ДокументПитьевая вода и здоровье: иной аспект проблемы(2012) Стрикаленко, Т. В.В промышленно развитых странах требования к показателям качества питьевой воды более высокие, что отражает уровень в стране возможностей и технологий, способных обеспечить должную очистку питьевой воды в условиях продолжающегося загрязнения водоисточников.
- ДокументПроблемы коррозии трубопроводов систем теплового водоснабжения(2012) Тищенко, В. Н.; Стрикаленко, Т. В.; Дьяченко, А. П.; Шалыгин, А. В.Основной целью проведения указанной работы является решение задачи оптимизации, направленной на снижение скорости коррозии трубопроводов системы отопления.
- ДокументПідвищення ефективності видалення домішок транспортерно-мийних вод цукробурякового виробництва(2012) Рель, Г. В.; Резніченко, Ю. М.; Хомічак, Л. М.Раціональне використання води в цукробуряковому виробництві, зниження витрат свіжої води та зменшення кількості стічних вод є актуальною проблемою для цукрової галузі України, оскільки її вирішення дозволить не тільки знизити витрати води у виробництві цукру, але й поліпшити екологічний стан в Україні.
- ДокументПрименение полимерного биоцидного реагента для безопасной и эффективной дезинфекции воды на предприятиях пищевой промышленности(2012) Нижник, Ю. В.; Мариевский, В. Ф.; Баранова, А. И.; Нижник, Т. Ю.В современных условиях для повышения уровня очистки воды особенную актуальность приобретает усовершенствование существующих и разработка новых перспективных технологий водоподготовки с применением высокоэффективных реагентов, способных надежно обеззараживать и очищать воду независимо от степени ее химического и биологического загрязнения.
- ДокументИспользование электроактивированной воды в технологии рыбных белковых масс(2012) Маевская, Т. Н.; Виннов, А. С.; Бобков, Н. И.Цель настоящего исследования состояла в сравнительной оценке процесса экстракции водорастворимых компонентов рыбного фарша католитами, анолитами и дистиллированной водой.
- ДокументОчищення питної води від іонів амонію природними дисперсними сорбентами(2012) Креховецький, О. М.З метою захисту водних об’єктів від забруднення і раціонального використання водних ресурсів в Україні розроблені і освоюються нові високоефективні технології водопостачання та водовідведення.
- ДокументДослідження нового підходу використання флокулянтів/дезінфектантів на основі ізопропілового розчину ПГМГ(2012) Приймак, Ж. В.; Нижник, Т. Ю.; Нижник, В. В.
- ДокументСистема управления качеством на производстве бутилированных вод(2012) Махнюк, О.; Мтибелишвили, Г.; Крюкова, С.К инструментам управления, надежно зарекомендовавшим себя на предприятиях ИДС-группы, производящих бутилированные воды, относится метод PDCA, включающий 4 шага.
- ДокументПідготовка води для екстракції стевії(2012) Роїк, М. В.; Кузнєцова, І. В.; Бондар, М. В.; Ложкін, М. М.Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.
- ДокументКонтроль качества воды – ингредиента восстановленных соков(2012) Пилипенко, И. В.; Викуль, С. И.; Гайдукевич, Д. К.; Пилипенко, Л. Н.Разработка современных, достаточно экспрессных и чувствительных методов оценки безопасности ингредиентов соков и сокосодержащих напитков является актуальной проблемой.
- ДокументЗабезпечення якості результатів вимірювань під час контролю питної води(2012) Почекайлова, Л. П.Дослідження показників якості води відноситься до сфери державного метрологічного контролю та нагляду. До об’єктів державного метрологічного нагляду належать, серед інших об’єктів, і методики виконання вимірювань (МВВ).
- ДокументОбґрунтування необхідності зниження вмісту заліза у питній воді(2012) Дудник, Ю. В.; Іваськевич, А. О.; Завгоровська, І. С.; Солтанова, А. С.; Ляпіна, О. В.; Шалигін, О. В.Аераційні пристрої в безреагентних технологічних схемах знезалізнення води призначені для насичення води киснем - з метою окислення заліза та сірководню, видалення двоокису вуглецю. Вибір оптимального аераційного пристрою є достатньо складною техніко-економічною задачею, оскільки вимагає врахування значної кількості параметрів: концентрації закисного і окисного заліза, водневого показника, окисно-відновного потенціалу, лужності, питомих енергозатрат, способу подальшого очищення води.
- ДокументО взаимосвязи некоторых физических характеристик воды и космических факторов(2012) Антонченко, В. Я.; Максимюк, Л. Н.; Пугач, А. Ф.; Стрикаленко, Т. В.К числу космо-ритмологических факторов влияния на воду, принадлежит феномен иорданской или «крещенской» воды, однако физические причины явления остаются практически не установленными. Задачами настоящего исследования было физическое обоснование этого явления и, по возможности, выяснения его механизма.
- ДокументБіофізичні властивості водних систем(2012) Максимюк, Л. Н.; Антонченко, В. Я.; Сирова, Г. О.; Ільїн, В. В.; Чекман, І. С.Дослідження має теоретичний характер з елементами чисельного моделювання. В роботі використані деякі результати, отримані за допомогою методів теоретичної фізики (з використанням пакета програм GAUSSIAN 03 для квантово-механічних розрахунків). Оптимізація геометрії виконана з ключовими словами “Tight” та “Int=UltraFine”.
- ДокументДослідження впливу переохолодження на процес опріснення води виморожуванням(2012) Василів, О. Б.; Коваленко, О. О.; Тітлов, О. С.; Іщенко, С. В.Виморожуючі установки знаходять все більше застосування для опріснення води та очищення стічних вод. За оцінками західних експертів, в останні десятиріччя кожні п’ять років число промислових виморожуючих установок подвоюється.
- ДокументВлияние реагента «акватон» на коррозию малоуглеродистой стали и цинка в воде разной минерализации(2012) Белоусова, Н. А.; Мартынова, Н. А.; Нижник, Т. Ю.Проблема коррозии металлического оборудования в системах хозяйственно-питьевого водоснабжения и коммунального теплоснабжения остается довольно острой не только вследствие их изношенности, но и в связи с ограниченным набором экологически безопасных и эффективных ингибиторов внутренней коррозии.
- ДокументТехнології очищення побутових та промислово-побутових стоків(2012) Савчук, Л. В.; Знак, З. О.; Мних, Р. В.; Повх, Н. Р.Метою досліджень було встановлення впливу анаеробно-аноксидно-аеробних процесів на якість очищення побутових та промислово-побутових стоків у лабораторних умовах з наступною перевіркою отриманих результатів у промислових умовах.
- ДокументСодержание свинца в природных водах и методы его определения(2012) Бельтюкова, С. В.; Ливенцова, Е. О.Источниками поступления свинца в поверхностные воды являются растворение минералов, сжигание углей, применение тетраэтилсвинца в моторном топливе, а также вынос в водоёмы со сточными водами рудообогатительных фабрик, металлургических предприятий, химических производств и шахт.