Вода в харчовій промисловості (Water in food industry)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вода в харчовій промисловості (Water in food industry) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 230
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВода в харчовій промисловості 2010(Одеська національна академія харчових технологій, 2010)У збірнику матеріалів конференції наведені матеріали наукових досліджень у сфері використання води на підприємствах харчової галузі, оцінки її якості та можливого впливу на організм людини. Матеріали призначені для наукових, інженерно-технічних робітників, аспірантів, студентів, спеціалістів цехів та заводів, які працюють в харчовій промисловості та водних господарствах.
- ДокументКомплексний реагент на основі розчину ПГМГ у тетрагідрофурані в процесах очищення висококолірних вод(2012) Приймак, Ж. В.; Нижник, Т. Ю.Метою наших досліджень було використання комплексного водоочищуючого реагенту на основі коагулюючих сполук алюмінію спільно з синтезованим біоцидним полімером - полігексаметиленгуанідином в гідроксидній формі (ПГМГ-ОН) в різних розчинниках, оскільки це спрощує процес очищення, дозволяє скоротити реагентне господарство, спростити технологічний ланцюг та використовувати їх на невеликих системах водопідготовки.
- ДокументЕлектрогідравлічний ефект в процесах оброблення водних середовищ(2012) Василів, В. П.; Маринін, А. І.; Запорожець, Ю. В.; Чернюшок, О. А.; Ардинський, О. В.Одним із перспективних методів інтенсифікації процесів переробних виробництв є електрогідравлічне оброблення водних середовищ, яке може стати одним із засобів вирішення цієї задачі.
- ДокументВлияние реагента «акватон-10» на определение показателя химического потребления кислорода(2012) Маглеваная, Т. В.На сегодняшний день перспективными для применения в технологии водоподготовки являются реагенты на основе биоцидных полимерных гуанидиновых соединений, которые практически не токсичны для теплокровных, позволяют добиться высокого эффекта очистки воды и не обладают отрицательными свойствами хлора, озона и других окислителей.
- ДокументТехнологія водопідготовки для виробництва чайних напоїв: технологічні аспекти та підходи до розробки(2012) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.Напої на основі чайної сировини – сегмент ринку функціональних напоїв, який стрімко розвивається як у світі, так і в Україні. Обумовлено це тим, що вживання напоїв на основі чайної сировини в традиційних кількостях дозволяє підтримувати і регулювати конкретні фізіологічні і біохімічні функції людського організму, зберігати і покращувати здоров’я людини.
- ДокументМодифікація схеми виробництва води питної фасованої для корегування деяких параметрів сольового складу(2012) Аксьонова, О. Ф.; Михайленко, В. Г.; Любавіна, О. О.; Антонов, О. В.На основі проведеного аналізу було сформульовано мету роботи - приведення водневого показника (рН) та концентрації фторидів до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10.
- ДокументТригалогенметаны в кубиках льда для напитков(2012) Стрикаленко, Т. В.; Войтенко, А. М.Необходимость обязательной дополнительной очистки воды, используемой для оптимизации эстетических качеств напитков, охлажденных путем использования кубиков льда, совершенно очевидна.
- ДокументМедико-экологические аспекты водоснабжения в проблеме управления водными ресурсами(2012) Эльпинер, Л. И.Создавшаяся в стране сложная ситуация с питьевым водоснабжением населения требует принятия достаточно радикальных мер. Причем, в полной мере это касается использования для питьевых целей как поверхностных, так и подземных вод.
- ДокументВикористання БАД під час отримання солоду(2012) Кричковська, Л. В.; Марченко, В. С.Біологічна активність ВРГФ доведена на багатьох моделях, тому він був обраний для дослідження його впливу на проростання насіння - в порівнянні з вуглецевмісними шунгітами (фулереноподібні структури), подрібненими до нанорозмірів, які використовували як контрольні зразки.
- ДокументПідготовка залізовміщуючих вод для харчової промисловості(2012) Орлов, В. О.; Мартинов, С. Ю.; Куницький, С. О.; Меддур, М. М.Пінополістирольні фільтри з висхідним фільтраційним рухом води здійснюють очистку підземних вод до нормативних показників від сполук заліза та сірководню, які надають воді неприємного запаху.
- ДокументМаловідомі бутильовані мінеральні столові води Івано-Франківської області України(2012) Карабин, В. В.; Нагірняк, Л. О.; Войціховська, А. С.Майже усі бутильовані води слабкомінералізовані і використовуються як столові, що відповідають екологічним нормам і вимогам ВООЗ.
- ДокументРобота очисних пристроїв при використанні високомінералізованих вод на півдні Одещини(2012) Медвєдєв, О. Ю.За результатами проведеної роботи і обробки отриманих гідрохімічних даних, перевірені найбільш вживані пристрої для очистки води в м. Татарбунари, а саме «Арагон», «Джерело» і зворотньоосмотичний.
- ДокументПро можливість використання горизонтального абсорбера з ковшоподібними диспергаторами для знезалізнення підземних вод(2012) Курилець, О. Г.; Савчук, Л. В.; Гелеш, А. Б.З кожним роком все гостріше постає проблема нестачі питної води для населення та потреб харчової промисловості. У багатьох екологічно несприятливих регіонах України поверхневі води взагалі не придатні до споживання. Тому доцільно використовувати підземні води, які є менш забрудненими.
- ДокументДоочистка воды - залог здоровья детей(2012) Псахис, Б. И.; Климентьев, И. Н.Некачественная вода — причина многих заболеваний, в 80 % случаев опасные эпидемии (кишечные инфекции, гепатит А и другие) обусловлены именно низким качеством воды. Существующие водопроводные сети, в силу своей изношенности, сами служат источником загрязнения, а во время аварий, весеннего половодья или иных чрезвычайных ситуаций получают грязь и извне.
- ДокументСодержание свинца в природных водах и методы его определения(2012) Бельтюкова, С. В.; Ливенцова, Е. О.Источниками поступления свинца в поверхностные воды являются растворение минералов, сжигание углей, применение тетраэтилсвинца в моторном топливе, а также вынос в водоёмы со сточными водами рудообогатительных фабрик, металлургических предприятий, химических производств и шахт.
- ДокументОчищення природних вод від сполук флюору клиноптилолітом закарпатського родовища(2012) Знак, З .О.; Винявська, Г. Ф.На сьогодні запропоновано велику кількість методів і способів очищення природної води від сполук Флюору. Однак більшості з них притаманний один недолік – необхідність подальшої ефективної, екологічно безпечної утилізації відходів, що утворюються в процесі очищення.
- ДокументОпыт использования атомизатора «графитовая втулка-фильтр» при атомно-абсорбционном определении тяжелых металлов в природных водах и пищевых продуктах(2012) Захария, А. Н.; Полищук, А. А.; Колпак, Р. Н.Были изучены аналитические характеристики и возможности атомизатора «графитовая втулка-фильтр» при атомно-абсорбционном определении свинца, кадмия, мышьяка и селена в различных природных водах и пищевой продукции.
- ДокументВикористання комбінованого консерванту для тузлучного посолу риби(2012) Жураківська, М. В.Мета роботи - розробка способу посолу оселедця атлантичного, який дозволив би багаторазове використання тузлуку з послідуючим отриманням продукції високої якості.
- ДокументОптимизация санитарной обработки трубопроводов и оборудования на предприятиях по розливу бутилированных вод(2012) Бамбура, О. Ф.В связи с отсутствием до настоящего времени государственного нормативного документа, определяющего санитарные требования к режиму и способам обработки трубопроводов и оборудования на предприятиях, выпускающих БПВ, ее производители применяют подходы и методы, регламентированные для производства других видов пищевой продукции.
- ДокументВозможности бенчмаркинга для управления водоснабжением предприятий пищевой отрасли(2012) Швец, Е. А.Квалифицированное применение бенчмаркинга, разработанного еще в 1972 году для оценки эффективности бизнеса (США), может создать систему индикаторов, которая будет стимулировать постоянное повышение эффективности предприятий, его использующих, и делать очевидными их рыночные преимущества.