Перегляд за Автор "Шофул, І. І."
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ30065 Посуд для теплової обробки харчових продуктів(2008) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.Посуд для теплової обробки харчових продуктів, що містить металеву ємність з теплоакумулюючим дном, два змінні вкладиші, виконані з суцільною бічною стінкою і дном, у вигляді додаткових місткостей і з можливістю їх сполучення між собою поза металевою місткістю, при установці одного з цих двох змінних вкладишів на герметизуючий фланець металевої місткості, при цьому вкладиш, що встановлюється на герметизуючій металевій місткості, забезпечений теплоізолюючим шаром, герметизуючим фланцем і трубкою, що проходить через теплоізолюючий шар всередину цього вкладиша, який відрізняється тим, що теплоакумулююче дно виконане монометалічним і контактуючим з дном металевої ємності з можливістю її переміщення, вкладиш, встановлюваний на герметизуючий фланець металевої місткості, виконується заввишки 0,3-0,9 висоти металевої місткості, теплоізолюючий шар виконаний з пластмаси з металевим покриттям і таким, що контактує зовні з плоским дном вкладиша.
- Документ32197 Посуд для теплової обробки харчових продуктів(2008) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.; Косіцин, М. О.1. Посуд для теплової обробки харчових продуктів, що містить металеву місткість з нержавіючої сталі з фланцем, теплопровідний метал, розміщений під днищем місткості з можливістю їх роздільного застосування, кришку з фланцем, що контактує з фланцем місткості по кільцевій поверхні, який відрізняється тим, що товщина теплопровідного металу в 16-24 рази перевищує товщину стінки місткості посуду, при цьому стінка місткості виконана завтовшки 0,5-0,8 мм, а фланці місткості і кришки контактують по кільцевій поверхні шириною 2-6 мм. 2. Посуд за п. 1, який відрізняється тим, що металева місткість забезпечена фланцем, торець якого виготовлений під прямим кутом до стінки місткості, при цьому частина фланця кришки, що контактує по кільцевій поверхні з опуклою частиною фланця місткості, виконана у вигляді овалу.
- Документ44181 Спосіб отримання адсорбенту з рослинної сировини(2009) Іванова, Л. О.; Косіцин, М. О.; Шофул, І. І.Спосіб отримання адсорбенту з рослинної сировини, що включає попереднє подрібнення рослинної сировини з визначеною вологістю на макрочастинки заданих розмірів, перетирання сировини до утворення однорідної суміші, сушіння, подрібнення однорідної суміші рослинної сировини в сушильній камері до отримання мікрочасток сировини шляхом дроблення при одночасному введенні в сушильну камеру закрученого потоку теплоносія, що переміщається у вихідному напрямі із швидкістю, рівною 1,0-1,5 швидкості витання частинок, що виносяться потоком теплоносія в пиловловлювач, який відрізняється тим, що до попереднього подрібнення рослинної сировини її висушують до вологості 12-16 %, при цьому висушування проводять в природних умовах, а рослинну сировину готують із злакової соломи, однорідну суміш рослинної сировини подрібнюють при одночасному введенні в сушильну камеру закрученого потоку теплоносія з температурою 55-75 °С.
- Документ48107 Колосник спікального візка агломераційної конвеєрної машини(2010) Іванова, Л. О.; Косіцин, М. О.; Шофул, І. І.Колосник для спікального візка агломераційної конвеєрної машини, що містить верхню частину, виконану плоскою, бічні частини з клиноподібною поверхнею, нижню частину, внутрішню металеву частину, який відрізняється тим, що верхня частина, бічні частини і нижня частина колосника виконані з жаротривкого бетону, при цьому внутрішня частина колосника виконана з вуглецевої сталі.
- ДокументАлгоритми формування та оцінювання інтелектуальної власності(ОНАХТ, 2019) Іванова, Л. О.; Трішин, Ф. А.; Малих, В. П.; Шофул, І. І.У монографії комплексно розглянуті: види творчості в інтелектуальної технічної діяльності; можливості винахідницької творчості у ВНЗ; структура та застосування алгоритму на прикладах розв'язання винахідницьких завдань в технічній сфері: аналіз динаміки, напрямків патентування та охорони прав на об'єкти інтелектуальної власності та наведено приклад патентування комп'ютерної програми у вигляді винаходу на спосіб і пропозиції по комерціалізації патентів на винаходи. Представлені алгоритми і приклади вартісного оцінювання винаходів, корисних моделей, ноу-хау і торгових марок. Для викладачів, магістрів, аспірантів і студентів технічних ВНЗ, а також фахівців в області вартісного оцінювання прав на об'єкти інтелектуальної промислової власності.
- ДокументДизайн в готельно-ресторанному бізнесі (ІІ частина)(2021) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.; Сагач, Л. М.; Польова, С. Є.У навчальному посібнику комплексно розглянуті: можливості дизайну як процесу, що визначає рівень комфорту готелю (ресторану); основні характеристики і показники дизайну на прикладі інтер'єрів готелів і ресторанів; підходи до проектування і дизайн-проектування готелю і ресторану; еволюція стилів в естетиці та сучасні стилі у об'єктах готельно-ресторанного бізнесу. Навчальний посібник призначено для студентів напряму підготовки 241 «Готельно-ресторанна справа».
- ДокументУдосконалення обладнання для теплової обробки овочів(ОНАХТ, 2011) Шофул, І. І.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси і обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. У дисертації отримані теоретичні узагальнення та нові рішення науково-технічної задачі, яка полягає у визначенні параметрів процесу теплової обробки овочів у відсутності водо-жирового середовища. Практичне значення отриманих результатів полягає в зниженні енерговитрат на 15% і зниження втрат вітаміну С при тепловій обробці овочів на 2,5...3%. Розроблено нову конструкцію теплоакумулюючого устаткування на основі селективності структури металокерамічного елементу для забезпечення оптимального режиму теплової обробки: температура обробки Т = 85...98 ° C, тривалість процесу 25...30 хв. Розроблена конструкція обладнання для теплової обробки овочів забезпечує інтенсивність процесу при геометричному співвідношенні діаметра та висоти 1,5...1,6 і товщині теплоакумулюючого елемента 0,015...0,020 м. Зниження втрати теплового потоку при обробці відбувається в результаті адгезійного контакту поверхні фланців, кришки і ємності шириною 0,004 ... 0,005 м, вигнутих всередину ємності і перешкоджаючих витоку пароповітряного середовища. Виконаний аналітичний розрахунок контактної температури овочевого середовища, поверхні металевої ємності і теплоакумулюючого елемента на основі розв’язання рівняння тепло-масообміну методом інтеграла помилок Гауса визначив умови зниження періоду теплової обробки овочів на 22%. Дослідження температурних полів в овочевому середовищі п'яти груп при початковій вологості продукту в інтервалі 15...38% дозволили методом імітаційного моделювання визначити для кожної групи мінімальні витрати теплової енергії на рівні 0,18...0,25 кДж / с. Зниження природної вологи в овочах при тепловій обробці в удосконаленому обладнанні з теплоакумулюючим металокерамічним елементом відбувається на рівні 3...6%, оптимальна температура становить 85...87 °C. Герметичність контактуючих поверхонь обладнання при тепловій обробці забезпечується за рахунок формування водної плівки конденсату при значенні показника мікрорельєфу, який не перевищує Rₐ = (0,63...1,5)•10‾6 м. Виконані розрахунки енерговитрат в процесі теплової обробки традиційним засобом у водному середовищі і при високій температурі показали, що в обладнанні через зазор між фланцями втрати склали 40...45% і втрати вітаміну С - 38%. Результати оцінювання конкурентоздатності удосконаленого обладнання для теплової обробки овочів з теплоакумулюючим елементом за показниками якості та ціни в порівнянні з цінами вітчизняних і зарубіжних фірм - виробників показали реальну зону ринку, яка забезпечує перспективу розробки.
- ДокументІнноваційні процеси та оцінювання малого бізнесу в харчовій галузі(2020) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.; Малих, С. В.; Сагач, Л. М.У монографії комплексно розглянуті питання управління бізнесом і вартісного оцінювання стосовно до його складових малому інноваційному підприємництву. Представлені наступні теми: пошук бізнес-пари; форми підприємництва; особливості реєстрації і бухгалтерського обліку; реклама бізнесу; основні завдання і приклади менеджменту на підприємстві. Монографія призначена для студентів, магістрів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, а також для керівників малих підприємств в Україні.
- ДокументІнтерактивні методи навчання, застосовувані на заняттях з «інженерної графіки»(2022) Шофул, І. І.