Перегляд за Автор "Чумаченко, Ю. Д."
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ125892 Спосіб виробництва вівсяної плющеної крупи «Дієтична»(2018) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Чумаченко, Ю. Д.Спосіб виробництва вівсяної плющеної крупи, що включає очищення зерна від домішок, шліфування, сортування продуктів шліфування, плющення і сортування продуктів плющення, який відрізняється тим, що зерно голозерного вівса із вологістю не більше 15 % замочують у підігрітій до 55-60 °C воді 100-130 хв., відволожують 20-30 хв., підсушують до вологості не більше 14 %, одноразово шліфують, ядро зволожують підігрітою до 45-55 °C водою до вологості 20-22 %, відволожують 1,5-2,5 год., плющать та підсушують до вологості не більше 14 %.
- Документ136219 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого продукту "Чіасан"(2019) Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Овсянникова, Л. К.; Єгорова, А. В.; Євдокимова, Г. Й.; Чумаченко, Ю. Д.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію для виробництва екструдованого продукту "ЧіаСан", в якій, шляхом заміни горохового борошна на розмелене насіння зерен чіа, рисову, вівсяну, перлову та ячну крупи, забезпечити підвищення харчової та біологічної цінності розробленого продукту.
- ДокументВикористання альфа-амілази для поліпшення хлібопекарських властивостей борошна(2020) Чумаченко, Ю. Д.; Мусієнко, Є. А.Важливим фактором, який впливає на якість і споживчі властивості борошна і хліба є якість зерна, яка визначається його хімічним складом та технологічними властивостями і залежить від сортових особливостей і ґрунтово-кліматичних умов вирощування.
- ДокументВлияние режимов шелушения зерна тритикале на качество муки(2019) Чумаченко, Ю. Д.Исследовано влияние режимов шелушения зерна тритикале на выход и качество сортовой муки. Установлено, что снятие 2-3% оболочек при влажности зерна 15 % позволяет увеличить выход сортовой муки до 77% и существенно улучшить ее качество.
- ДокументВплив лущення зерна на кількісно-якісні показники лабораторного помелу пшениці(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Ковальов, М. О.; Донець, А. О.В роботі розглядається технологія лущення зерна пшениці перед його помелом, що дозволяє не тільки підвищити ефективність очищення поверхні зерна на етапі його підготовки, а й змінити борошномельні властивості.
- ДокументВплив ферментного комплексу на хлібопекарські властивості муки(2019) Жигунов, Д. О.; Чумаченко, Ю. Д.; Мусієнко, Л. А.На сьогодні хлібопекарська галузь нашої країни переживає не найкращі часи, відповідно до офіційної статистики, динаміка обсягів виробництва хліба та хлібобулочних виробів в Україні має стійку тенденцію до зниження. У зв’язку з негативними тенденціями зміни якості зерна пшениці, які за останні роки збільшилися, перед борошномельними підприємствами гостро стоїть проблема стабілізації хлібопекарських властивостей борошна. Це зумовлює ефективність впровадження на вітчизняних млинах світової практики коригування і покращення якості борошна на основі використання мікроінгредієнтів.
- ДокументВплив ферментів на властивості хліба(2021) Чумаченко, Ю. Д.; Кустов, І. О.
- ДокументЛущення зерна тритикале з використанням теплової обробки(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Патевська, Я. В.В ході даної роботи було вивчено вплив різних режимів лущення зерна на вихід ядра і побічних продуктів із зерна тритикале.
- ДокументМотивація головна рушильна сила успішного навчання студентів(2020) Чумаченко, Ю. Д.
- ДокументМотивація як базовий елемент успішного навчання(2018) Чумаченко, Ю. Д.Сьогодні вже абсолютно недостатньо просто «вкласти» в студента усі базисні знання відповідно до навчальної програми, сьогодні дуже важливо забезпечити студента тими вміннями і навичками, які в першу чергу, потрібні у майбутній професії, які зроблять його затребуваним на ринку праці. Щоб досягти зазначених цілей, у нього повинна бути мотивація навчання. Мотивація для студентів є найбільш ефективним способом поліпшити процес навчання.
- ДокументНауково-дослідна практика - важливий етап підготовки магістрів(2019) Чумаченко, Ю. Д.Завдання магістратури полягає в підготовці професіоналів у певній предметній галузі, здатних комплексно поєднувати дослідницьку, проектну і підприємницьку діяльність з метою сприяння розвитку інноваційної економіки та створення високоефективних виробничих структур.
- ДокументОсобливості переробки вівса та ячменю в круп`яній промисловості(2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Чумаченко, Ю. Д.; Кузьменко, Ю. Я.Розглянуто особливості переробки вівса та ячменю в вітчизняній круп`яній промисловості.
- ДокументОцінка хлібопекарських властивостей борошняних сумішей пшениці і тритикале(2017) Чумаченко, Ю. Д.Мета даної роботи – оцінити ефективність змішування борошна з зерна озимого тритикале та пшеничного борошна за результатами хлібопекарської оцінки при різному кількісному співвідношенні компонентів в сумішах.
- ДокументПовышение пищевой ценности зерна тритикале при шелушении(2017) Чумаченко, Ю. Д.В ходе данной работы было изучено влияние различных режимов шелушения зерна на выход и качество промежуточных продуктов размола и муки. Анализ имеющихся в литературе данных о шелушении зерна тритикале позволил обобщить априорную информацию и выявить область изменения наиболее важных факторов, оказывающих влияние на технологические свойства зерна.
- ДокументПідвищення ефективності виробництва круп за допомогою лущення(2023) Чумаченко, Ю. Д.Розглянуто процес лущення зерна як метод підвищення ефективності при виробництві круп.
- ДокументПідвищення ефективності самостійної роботи студентів(2017) Чумаченко, Ю. Д.Організація самостійної роботи студентів під керівництвом викладача є одним з найбільш ефективних напрямків у навчальному процесі, що розвиває вміння отримувати і закріплювати знання. Особливої актуальності самостійна робота набуває при вивченні спеціальних дисциплін, оскільки стимулює студентів до роботи з необхідною літературою.
- ДокументПідвищення продовольчої цінності зерна спельти за допомогою лущення(2020) Чумаченко, Ю. Д.; Кустов, І. А.
- ДокументПідвищення хлібопекарських властивостей тритикале при тепловій обробці(2016) Чумаченко, Ю. Д.Тритикале є перспективною культурою, що вдало поєднує в собі позитивні властивості пшениці і жита. Але, незважаючи на інтенсивний селекційний процес, якому піддається цей злак останнім часом, тритикале ще знаходиться на перших етапах свого розвитку і використання.
- ДокументРозробка режимів виробництва круп з тритикале(2020) Чумаченко, Ю. Д.; Макаренко, В. Г.; Баланчук, А. О.Одним із перспективних напрямів підвищення ефективності виробництва круп’яних продуктів є використання зерна високої біологічної цінності. Зерно тритикале в повній мірі може задовольнити сучасну потребу розширення асортименту готової продукції, вимоги до екологічної безпеки, зниження собівартості та витрат на виробництво.
- ДокументРоль викладача в підвищенні мотивації студентів до самостійної роботи(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Ковальов, М. О.Основна мета кожного викладача визначається наданням мотивації до навчання студентам. Першочергове завдання викладача полягає у правильному спрямуванні студентів до навчального процесу, мотивуванні їх до придбання знань, користуючись сучасними розробками і досягненнями провідних світових виробників у формі дискусій, що дають змогу зацікавити студентів до нового матеріалу.