Перегляд за Автор "Чумаченко, Ю. Д."
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ125892 Спосіб виробництва вівсяної плющеної крупи «Дієтична»(2018) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Чумаченко, Ю. Д.Спосіб виробництва вівсяної плющеної крупи, що включає очищення зерна від домішок, шліфування, сортування продуктів шліфування, плющення і сортування продуктів плющення, який відрізняється тим, що зерно голозерного вівса із вологістю не більше 15 % замочують у підігрітій до 55-60 °C воді 100-130 хв., відволожують 20-30 хв., підсушують до вологості не більше 14 %, одноразово шліфують, ядро зволожують підігрітою до 45-55 °C водою до вологості 20-22 %, відволожують 1,5-2,5 год., плющать та підсушують до вологості не більше 14 %.
- Документ136219 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого продукту "Чіасан"(2019) Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Овсянникова, Л. К.; Єгорова, А. В.; Євдокимова, Г. Й.; Чумаченко, Ю. Д.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію для виробництва екструдованого продукту "ЧіаСан", в якій, шляхом заміни горохового борошна на розмелене насіння зерен чіа, рисову, вівсяну, перлову та ячну крупи, забезпечити підвищення харчової та біологічної цінності розробленого продукту.
- ДокументВлияние режимов шелушения зерна тритикале на качество муки(2019) Чумаченко, Ю. Д.Исследовано влияние режимов шелушения зерна тритикале на выход и качество сортовой муки. Установлено, что снятие 2-3% оболочек при влажности зерна 15 % позволяет увеличить выход сортовой муки до 77% и существенно улучшить ее качество.
- ДокументВплив лущення зерна на кількісно-якісні показники лабораторного помелу пшениці(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Ковальов, М. О.; Донець, А. О.В роботі розглядається технологія лущення зерна пшениці перед його помелом, що дозволяє не тільки підвищити ефективність очищення поверхні зерна на етапі його підготовки, а й змінити борошномельні властивості.
- ДокументВплив ферментного комплексу на хлібопекарські властивості муки(2019) Жигунов, Д. О.; Чумаченко, Ю. Д.; Мусієнко, Л. А.На сьогодні хлібопекарська галузь нашої країни переживає не найкращі часи, відповідно до офіційної статистики, динаміка обсягів виробництва хліба та хлібобулочних виробів в Україні має стійку тенденцію до зниження. У зв’язку з негативними тенденціями зміни якості зерна пшениці, які за останні роки збільшилися, перед борошномельними підприємствами гостро стоїть проблема стабілізації хлібопекарських властивостей борошна. Це зумовлює ефективність впровадження на вітчизняних млинах світової практики коригування і покращення якості борошна на основі використання мікроінгредієнтів.
- ДокументВплив ферментів на властивості хліба(2021) Чумаченко, Ю. Д.; Кустов, І. О.
- ДокументЛущення зерна тритикале з використанням теплової обробки(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Патевська, Я. В.В ході даної роботи було вивчено вплив різних режимів лущення зерна на вихід ядра і побічних продуктів із зерна тритикале.
- ДокументМотивація як базовий елемент успішного навчання(2018) Чумаченко, Ю. Д.Сьогодні вже абсолютно недостатньо просто «вкласти» в студента усі базисні знання відповідно до навчальної програми, сьогодні дуже важливо забезпечити студента тими вміннями і навичками, які в першу чергу, потрібні у майбутній професії, які зроблять його затребуваним на ринку праці. Щоб досягти зазначених цілей, у нього повинна бути мотивація навчання. Мотивація для студентів є найбільш ефективним способом поліпшити процес навчання.
- ДокументНауково-дослідна практика - важливий етап підготовки магістрів(2019) Чумаченко, Ю. Д.Завдання магістратури полягає в підготовці професіоналів у певній предметній галузі, здатних комплексно поєднувати дослідницьку, проектну і підприємницьку діяльність з метою сприяння розвитку інноваційної економіки та створення високоефективних виробничих структур.
- ДокументОсобливості переробки вівса та ячменю в круп`яній промисловості(2020) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Чумаченко, Ю. Д.; Кузьменко, Ю. Я.Розглянуто особливості переробки вівса та ячменю в вітчизняній круп`яній промисловості.
- ДокументОцінка хлібопекарських властивостей борошняних сумішей пшениці і тритикале(2017) Чумаченко, Ю. Д.Мета даної роботи – оцінити ефективність змішування борошна з зерна озимого тритикале та пшеничного борошна за результатами хлібопекарської оцінки при різному кількісному співвідношенні компонентів в сумішах.
- ДокументПовышение пищевой ценности зерна тритикале при шелушении(2017) Чумаченко, Ю. Д.В ходе данной работы было изучено влияние различных режимов шелушения зерна на выход и качество промежуточных продуктов размола и муки. Анализ имеющихся в литературе данных о шелушении зерна тритикале позволил обобщить априорную информацию и выявить область изменения наиболее важных факторов, оказывающих влияние на технологические свойства зерна.
- ДокументПідвищення ефективності виробництва круп за допомогою лущення(2023) Чумаченко, Ю. Д.Розглянуто процес лущення зерна як метод підвищення ефективності при виробництві круп.
- ДокументРозробка режимів виробництва круп з тритикале(2020) Чумаченко, Ю. Д.; Макаренко, В. Г.; Баланчук, А. О.Одним із перспективних напрямів підвищення ефективності виробництва круп’яних продуктів є використання зерна високої біологічної цінності. Зерно тритикале в повній мірі може задовольнити сучасну потребу розширення асортименту готової продукції, вимоги до екологічної безпеки, зниження собівартості та витрат на виробництво.
- ДокументСовершенствование технологии переработки перспективных сортов тритикале в муку(ОТИПП, 1985) Чумаченко, Ю. Д.Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.02 - Технология зерновых, бобовых, крупяных продуктов и комбикормов. В диссертационной работе разработаны методы повышения эффективности использования зерна тритикале и улучшения качества получаемой муки. В связи с этим были поставлены следующие задачи: исследовать физические, биохимические и технологические свойства зерна тритикале АД-206, выращенного в различных почвенно-климатических зонах; определить оптимальные режимы подготовки зерна тритикале к помолу методом холодного и горячего кондиционирования; исследовать смесительную способность зерна тритикале с пшеницей. Получены математические модели процессов холодного и горячего кондиционирования, позволяющие оптимизировать процесс воднотепловой обработки зерна тритикале.
- ДокументТехнологія та оцінка якості зернових продуктів(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Жигунов, Д. О.; Волошенко, О. С. ; Брославцева, І. В. ; Донець, А. О.; Ковальов, М. О.; Ковальова, В. П.; Кузьменко, Ю. Я.; Кустов, І. О.; Марченков, Д. Ф.; Соц, С. М.; Топораш, І. Г.; Хоренжий, Н. В.; Чумаченко, Ю. Д.У монографії висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Монографія складена на основі наукових та науково-практичних праць співробітників та аспірантів кафедри Технології переробки зерна, які були опубліковані у галузевих наукових журналах та у збірниках матеріалів науково-практичних конференцій за останнє десятиріччя. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедри: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обґрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів і розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва муки та мучних сумішей спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів. Монографія буде корисною для науковців, аспірантів, студентів та виробників, що займаються проблемами переробки зерна у харчові продукти підвищеної біологічної якості.
- ДокументХарчова цінність та гігроскопічні властивості дрібнонасіннєвих бобових культур(2018) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Чумаченко, Ю. Д.; Соколовська, О. Г.Бобові містять у своїй структурі безліч компонентів, що забезпечує повноцінне функціонування організму.
- ДокументШелушение зерна тритикале(2017) Чумаченко, Ю. Д.Проведены исследования по изучению влияния различных режимов шелушения зерна тритикале на выход и качество промежуточных продуктов размола и муки.