Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Чебан, М. М."

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Аналіз використання рослинних біологічно-активних добавок
    (2018) Чебан, М. М.; Бурдо, А. К.; Атанасова, В. В.
    Мета даної роботи – аналіз використання рослинних біологічно активних добавок, які присутні на ринку України. Розглянута можливість використання фруктового борошна з чорноплідної горобини для виробництва кексів. Замінюючи частину борошна у традиційній рецептурі кексів, було отримано кекси, які повільніше черствіють, з підвищеною харчовою цінністю, високими смаковими якостями для широкого попиту споживачів.
  • Документ
    Буряк як основа рецептур оздоровчих напоїв
    (2018) Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.
    Перспективним у виробництві продукції здорового харчування є використання бурякових екстрактів, концентратів, соків, які можуть надавати звичайним стравам і напоям нових органолептичних властивостей та збагачувати широким спектром біологічно активних речовин. Розроблено комплексну технологію переробки буряка для виробництва таких збагачувачів у вигляді концентрованих соків та екстрактів.
  • Документ
    Визначення компонентного складу фітоконцентратів за індексом харчової щільності рослинної сировини
    (2020) Тележенко, Л. М.; Чебан, М. М.
    Фітокомпоненти останнім часом розглядають, як фактори, що відіграють суттєву роль у профілактиці основних хронічних захворювань людини. Численні фітосполуки мають вплив на процеси метаболізму та знезаражування контамінантів, які є канцерогенами та мутагенами.
  • Документ
    Використання біологічно-активних добавок з рослинної сировини для розширення асортименту харчових продуктів
    (2017) Бурдо, А. К.; Атанасова, В. В.; Чебан, М. М.
    Рішення проблеми раціонального харчування в теперішній час пов'язано з пошуками найбільш ефективних способів виробництва продуктів харчування, нових додаткових джерел харчових речовин, підвищенням біологічної цінності харчових продуктів і розширенням асортименту.
  • Документ
    Збагачення раціонів харчування біологічно–активними речовинами
    (2017) Чебан, М. М.
    Певна частина біологічно активних речовин є ліками в специфічному значенні цього слова. Вони відіграють важливу роль в лікуванні та профілактиці основних хронічних захворювань. Відомо, що потреба людського організму у вітамінах, мінералах та інших БАР задовольняється, в основному за рахунок овочів, фруктів, ягід, прянощів або концентратів з них.
  • Документ
    Корисні властивості буряку та розробка рецептур напоїв на його основі
    (2018) Тележенко, Л. М.; Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.
    Перспективним у виробництві продукції здорового харчування є використання бурякових екстрактів, концентратів, соків.
  • Документ
    Розробка технології напоїв збагачених обліпиховим екстрактом
    (2020) Тележенко, Л. М.; Самочернова, Є. О.; Чебан, М. М.
  • Документ
    Розробка технології фітоконцентратоів
    (2020) Бурдо, А. К.; Тележенко, Л. М.; Чебан, М. М.
    Відповідно до сучасної науки про харчування, нутриціології, для збереження здоров’я, підтримання високого рівня працездатності, можливості організму протистояти інфекційним захворюванням та іншим від’ємним факторам навколишнього середовища необхідне фізіологічно повноцінне харчування.
  • Документ
    Удосконалення технологій вилучення фітокомпонентів
    (2019) Тележенко, Л. М.; Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.
    Останнім часом зросла роль рослинної сировини в харчовій промисловості, в парфумерії та косметології. Рослини синтезують більше тисячі відомих фіторечовин в якості захисних компонентів.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок