Перегляд за Автор "Чебан, М. М."
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз використання рослинних біологічно-активних добавок(2018) Чебан, М. М.; Бурдо, А. К.; Атанасова, В. В.Мета даної роботи – аналіз використання рослинних біологічно активних добавок, які присутні на ринку України. Розглянута можливість використання фруктового борошна з чорноплідної горобини для виробництва кексів. Замінюючи частину борошна у традиційній рецептурі кексів, було отримано кекси, які повільніше черствіють, з підвищеною харчовою цінністю, високими смаковими якостями для широкого попиту споживачів.
- ДокументБуряк як основа рецептур оздоровчих напоїв(2018) Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.Перспективним у виробництві продукції здорового харчування є використання бурякових екстрактів, концентратів, соків, які можуть надавати звичайним стравам і напоям нових органолептичних властивостей та збагачувати широким спектром біологічно активних речовин. Розроблено комплексну технологію переробки буряка для виробництва таких збагачувачів у вигляді концентрованих соків та екстрактів.
- ДокументВизначення компонентного складу фітоконцентратів за індексом харчової щільності рослинної сировини(2020) Тележенко, Л. М.; Чебан, М. М.Фітокомпоненти останнім часом розглядають, як фактори, що відіграють суттєву роль у профілактиці основних хронічних захворювань людини. Численні фітосполуки мають вплив на процеси метаболізму та знезаражування контамінантів, які є канцерогенами та мутагенами.
- ДокументВикористання біологічно-активних добавок з рослинної сировини для розширення асортименту харчових продуктів(2017) Бурдо, А. К.; Атанасова, В. В.; Чебан, М. М.Рішення проблеми раціонального харчування в теперішній час пов'язано з пошуками найбільш ефективних способів виробництва продуктів харчування, нових додаткових джерел харчових речовин, підвищенням біологічної цінності харчових продуктів і розширенням асортименту.
- ДокументЗбагачення раціонів харчування біологічно–активними речовинами(2017) Чебан, М. М.Певна частина біологічно активних речовин є ліками в специфічному значенні цього слова. Вони відіграють важливу роль в лікуванні та профілактиці основних хронічних захворювань. Відомо, що потреба людського організму у вітамінах, мінералах та інших БАР задовольняється, в основному за рахунок овочів, фруктів, ягід, прянощів або концентратів з них.
- ДокументКорисні властивості буряку та розробка рецептур напоїв на його основі(2018) Тележенко, Л. М.; Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.Перспективним у виробництві продукції здорового харчування є використання бурякових екстрактів, концентратів, соків.
- ДокументРозробка технології напоїв збагачених обліпиховим екстрактом(2020) Тележенко, Л. М.; Самочернова, Є. О.; Чебан, М. М.
- ДокументРозробка технології фітоконцентратоів(2020) Бурдо, А. К.; Тележенко, Л. М.; Чебан, М. М.Відповідно до сучасної науки про харчування, нутриціології, для збереження здоров’я, підтримання високого рівня працездатності, можливості організму протистояти інфекційним захворюванням та іншим від’ємним факторам навколишнього середовища необхідне фізіологічно повноцінне харчування.
- ДокументУдосконалення технологій вилучення фітокомпонентів(2019) Тележенко, Л. М.; Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.Останнім часом зросла роль рослинної сировини в харчовій промисловості, в парфумерії та косметології. Рослини синтезують більше тисячі відомих фіторечовин в якості захисних компонентів.