Перегляд за Автор "Світий, І. М."
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ36670 Спосіб автоматичного керування процесом копчення ковбаси у коптильній камері .(2008) Світий, І. М.; Науменко, А. С.Спосіб автоматичного керування процесом копчення ковбаси, який містить контроль і регулювання тиску пари і води в трубопроводах, густини диму в камері і програмне керування циклом гарячого і холодного копчення, місцевого дистанційного керування електродвигунами, який відрізняється тим, що взаємозв'язано регулюють температуру коптильної камери і густину диму згідно з розробленим алгоритмом автоматичного логіко-програмного керування процесом копчення ковбаси, одночасно вимірюють тиск гріючої пари та ступінь відкриття клапана подачі пари в калорифер і пропорційно одержаним цими вимірюваннями результатам коректують задане значення температури копчення ковбаси, вимірюють ступінь відкриття клапана подачі диму крізь калорифер і пропорційно результату цього вимірювання та поточному значенню тиску диму коректують задане значення густини диму у коптильній камері, після цього охолоджують готові батони водою, яка крізь форсунки розподіляється по всьому об'єму коптильної камери, а процес копчення ведуть у три етапи: на першому етапі, що триває t1=40 хв., температуру стабілізують на значенні T1=55 °С, на другому етапі, що триває t2=60 хв., температуру стабілізують на значенні T2=78 °С, на третьому етапі, що триває t3=15 хв., температуру в батоні зменшують до значення, на 10 °С вищого від температури води, яка подається з водопроводу.
- Документ50471 Спосіб автоматичного керування процесом випічки хліба(2010) Ківалов, Ю. Г.; Світий, І. М.Спосіб автоматичного керування випічкою хліба в хлібопекарній печі, що передбачає регулювання температури в усіх трьох зонах випічки хліба в печі, регулювання температури в кожній зоні печі передбачає інваріантність кожного каналу регулювання температури один від одного, який відрізняється тим, що регулювання температури у другій пекарній камері здійснюють з урахуванням дії коригуючого зв'язку, який забезпечує інваріантність каналу регулювання температури в першій пекарній камері печі, регулювання температури у третій пекарній камері печі здійснюють з урахуванням коригуючого зв'язку, який забезпечує інваріантність каналу регулювання температури у другій пекарній камері.
- Документ62983 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння крупи(2011) Смирнова, Є. В.; Світий, І. М.Спосіб автоматичного керування процесом сушіння крупи, який включає підтримку температури й відносної вологості в сушарці, який відрізняється тим, що підтримку температури й відносної вологості середовища здійснюють за пропорційно-інтегрально-диференціюючим алгоритмом в повному об'ємі крупи одночасно й безупинно, також компенсують контрольовані збурення та забезпечують автономність каналів регулювання за рахунок перехресних зв'язків.
- Документ62992 Спосіб автоматичного управління піччю для виробництва хлібопекарних та кондитерських виробів(2011) Миронова, О. В.; Світий, І. М.Спосіб автоматичного управління піччю для виробництва хлібопекарських та кондитерських виробів, який передбачає регулювання температури в печі, який відрізняється тим, що додатково забезпечують регулювання температури готового продукту, витрати пари та розрідження в топці, компенсування контрольованих збурень за рахунок введення каскадної системи автоматичного регулювання.
- Документ63081 Спосіб автоматичного керування пресом-гранулятором(2011) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Чайков, С. О.Спосіб автоматичного керування пресом-гранулятором, який містить регулювання струму навантаження головного двигуна преса-гранулятора, регулювання температури комбікорму, корегування сигналів контурів регулювання струму та температури, який відрізняється тим, що додатково регулюють тиск в експандері, корегують сигнали контурів регулювання струму навантаження головного двигуна преса-гранулятора та тиску в експандері.
- Документ72479 Спосіб автоматичного управління процесом пастеризації молока у пастеризаційно-охолоджувальній установці(2012) Світий, І. М.; Корецький, В. В.Спосіб автоматичного управління процесом пастеризації молока у пастеризаційно-охолоджувальній установці, який включає регулювання температури пастеризації та регулювання температури охолодження молока, який відрізняється тим, що використовують регулювання температури пастеризації молока за допомогою каскадної структури, яка компенсує запізнення у проміжній точці пастеризаційно-охолоджувальної установки, коректує задане значення температури пастеризації, забезпечуючи невихід температури пастеризації молока за гранично припустиму межу, забезпечує автономність регулювання температури охолодження молока від регулювання температури пастеризації молока, шляхом введення корегуючого зв'язку.
- Документ72557 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння екстракту кави в розпилювальній сушарці(2012) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Івчанська, О. А.Спосіб автоматичного керування процесом сушіння екстракту кави в розпилювальній сушарці, який включає вимірювання температури сушильного агента на вході в сушарку, вимірювання температури сушильного агента на виході з сушарки, вимірювання температури продукту перед розпилюванням, вимірювання розрідження в топці та в конусі сушарки, регулювання температури сушильного агента на вході в сушарку шляхом зміни витрати палива на горіння в топці, регулювання температури сушильного агента на виході сушарки шляхом зміни витрати продукту на розпилювання, регулювання розрідження в топці шляхом зміни продуктивності димососа, регулювання розрідження в конусі сушарки шляхом зміни продуктивності витяжного вентилятора, вимірювання витрат палива на горіння в топці, змінювання витрат екстракту кави на розпилювання в сушарці і продуктивності витяжного вентилятора сушарки, який відрізняється тим, що вводять корегуючі зв'язки, які забезпечують автономність контурів температури на виході від температури вхідної та тиску розрідження від вихідної температури.
- Документ72564 Спосіб автоматичного керування процесом випічки хлібобулочних виробів(2012) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Рябоконь, М. О.Спосіб автоматичного керування процесом випічки хлібобулочних виробів, що включає регулювання температури випічки і вологості повітря в пекарній камері, який відрізняється тим, що вводять коректуючі зв'язки, які компенсують взаємний вплив контурів регулювання температури і вологості, чим підвищують динамічну точність системи управління за каналом регулювання та не дозволяють виходити рівню за задані значення.
- Документ72959 Спосіб автоматичного керування процесом хлібопекарної печі(2012) Воінова, С. О.; Світий, І. М.; Хорошилов, Д. Г.Спосіб автоматичного керування процесом хлібопекарної печі, який включає регулювання температури в першій і другій зоні випічки, регулювання температури в другій зоні випічки, який відрізняється тим, що додатково регулюють температуру в третій зоні випічки та вводять корегуючий зв'язок, який забезпечує автономність контурів регулювання температури в першій зоні відносно температури в другій зоні та в другій відносно третьої.
- Документ
- ДокументКонсультативна підтримка здобувачів як невід’ємна частина якісної вищої освіти(2022) Світий, І. М.; Воінова, С. О.
- ДокументПроблеми узгодження матеріалу дисциплін обов’язкової компоненти освітньої програми для студентів спеціальності 141(2020) Галіулін, А. А.; Розіна, О. Ю.; Світий, І. М.
- ДокументПідвищення ролі вхідного контролю знань на початковому етапі навчання у вищому навчальному закладі(2019) Монтік, П. М.; Світий, І. М.; Розіна, О. Ю.; Галіулін, А. А.Одним з головних принципів навчання є логічна послідовність та спадкоємність у викладені навчального матеріалу. Поширення цього постулату на фахову підготовку бакалаврів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» полягає, зокрема, в розробці методичного документу, що має назву «Освітньо-професійна програма».
- ДокументСистема підтримки прийняття рішень з управління процесами зберігання зернових мас на підприємствах галузі хлібопродуктів(Одеса, Держ. політех. ун-т., 2001) Світий, І. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.13.07 - автоматизація технологічних процесів. Дисертація присвячена розробці системи підтримки прийняття рішення технолога зерносховища при зберіганні зерна. Процедура підтримки прийняття рішення включає: ідентифікацію інформаційного стану об’єкту, діагностику ситуації прийняття рішення за перевищенням прогнозованими втратами в масі сухих речовин зерна нормованого значення, оцінку ефективності та оптимізацію варіантів рішення за економічною ефективністю. Всі процедури ґрунтуються на прогнозуванні втрат в масі сухих речовин за допомогою математичної моделі. Проведений порівняльний аналіз розроблених алгоритмів у порівнянні з застосовуваними підтвердив переваги та практичну цінність розроблених наукових положень.
- ДокументУдосконалення освітніх програм у рамках студентоцентрованого підходу(2021) Світий, І. М.