Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Потапов, В. О."

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Аналіз сировини, процесів та обладнання для отримання харчових порошків
    (2018) Потапов, В. О.; Євлаш, В. В.; Педорич, І. П.
    Визначена актуальність проблем переробки та утилізації рідких відходів харчових та переробних виробництв. Розглянуто продукти переробки спиртової, пивної, молокопереробної, м’ясної, цукрової, овочеконсервної промисловості, олійних та зернових виробництв. Проведено порівняння характеристик способів тепло-массообмінної обробки високовологих харчових продуктів - кондуктивного, конвективного, сушіння під дією енергетичних полів та сублімаційного. Визначена проблема раціонального використання ресурсів у переробних галузях аграрного сектора, в якому процеси переробки сільськогосподарської сировини переводяться на безвідходний цикл виробництва, заснований на комплексному використанні природно-сировинних ресурсів і технологічних відходів. За результатами огляду зроблено висновки що до потреб ринку, які вимагають розробку малогабаритного та універсального обладнання, в якому було б можливе поєднання операцій вакуумного концентрування та сушіння при переробці, в першу чергу, відходів підприємств невеликої потужності. Запропоновано використання радіаційно–конвективного способу теплопідведення у випарювально–сушильному апараті, що дозволить суттєво знизити експлуатаційні витрати на процес і отримати високоякісний порошкоподібний продукт.
  • Документ
    Дослідження процесу екстракції лаврового листа зрідженим газом
    (2019) Потапов, В. О.; Білий, Д. В.
    В даний час існує великий попит на екстракти біологічно активних речовин, які застосовуються у складі дієтичних та спеціальних харчових продуктів. До традиційних методів екстракції відносяться пресування (гаряче і холодне), водно-парова екстракція, екстракція різними органічними розчинниками і рослинними оліями.
  • Документ
    Дослідження процесу фільтраційного сушіння під дією високого тиску
    (2017) Потапов, В. О.; Гриценко, О. Ю.
    Розробка та впровадження енергоощадних та екологічно чистих технологій сушіння є актуальною задачею. На процеси сушіння витрачається до 25% споживаної енергії у промислово розвинених країнах, а в харчовій і переробній промисловості до 30%.
  • Документ
    Порівняння аналітичних моделей для визначення частки вимороженої вологи
    (2021) Потапов, В. О.; Мольський, О. С.; Смілик, М. М.
  • Документ
    Порівняння ефективності ультразвукового і низькотемпературного гемолізу еритроцитів крові
    (2017) Євлаш, В. В.; Погожих, М. І.; Потапов, В. О.
    Метою даної роботи є вивчення впливу методів гемолізу на співвідношення форм гемоглобіну.
  • Документ
    Раціональні режими сушіння овочів змішанним теплопідводом
    (ОТІХП, 1994) Потапов, В. О.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси, машини та агрегати харчових виробництв. У дисертаційній роботі визначені технологічні прийоми та критичні умови одержання широкого асортименту високоякісних харчових матеріалів рослинного та тваринного походження сушінням зі змішанним теплопідводом. Виконаними дослідженнями доведено, що одержані ЗТП-сушінням овочі не поступаються за якістю продуктам сублімаційного сушіння, а за економічними показниками набагато перевершують останні. Одержані аналітичні співвідношення та рекомендації були застосовані при розробці промислової ЗТП-сушарки для Черніговського овочесушильного заводу.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок