Перегляд за Автор "Олійник, М. І."
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ124385 Композиція інгредієнтів для приготування імуностимулюючого напою «Імуно плюс»(2018) Олійник, М. І.; Дзюба, Н. А.Композиція інгредієнтів для приготування імуностимулюючого напою, що містить фруктово-ягідний сік, мед та структуроутворювач, яка відрізняється тим, що як структуроутворювач вона містить глютин, та додатково містить м'якоть свіжих плодів шипшини, бананове пюре та молочну сироватку.
- Документ128529 Композиція інгредієнтів для приготування напою для вагітних на молочній основі(2018) Дзюба, Н. А.; Вікуль, С. І.; Беззодіна, А. Р.; Олійник, М. І.Композиція інгредієнтів для приготування напою для вагітних на молочній основі, що містить молочний та рослинний компоненти, яка відрізняється тим, що вона додатково містить мед та гідролізат колагену, як молочний компонент містить молоко коров'яче та сир кисломолочний, а як рослинний компонент - банан або шпинат, насіння кунжуту, горіхи волоські та псиліум.
- Документ138979 Композиція інгредієнтів для приготування мусу типу гейнер для спортивного харчування(2019) Дзюба, Н. А.; Середа, С. В.; Олійник, М. І.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію інгредієнтів для приготування мусу типу гейнер для спортивного харчування, в якому шляхом заміни стабілізатора "Кремодан" на камідь фруктових дерев, введення нових компонентів забезпечити підвищення вмісту біологічно активних речовин.
- Документ142418 Композиція інгредієнтів для приготування молочного напою(2020) Тележенко, Л. М.; Єгорова, А. В.; Баландіна, Є. О.; Дзюба, Н. А.; Степанова, В. С.; Олійник, М. І.Композиція інгредієнтів для приготування молочного напою, що містить молоко коров'яче, фруктово-овочеві складові, волоські горіхи та мед, яка відрізняється тим, що вона додатково містить насіння чіа, а як фруктово-овочеві складові використовують банан або шпинат, або гарбуз.
- ДокументАеровані харчові продукти та способи їх виробництва(2022) Олійник, М. І.Аерування - це процес примусового насичення повітрям, азотом або іншими газами рідких або пухких твердих продуктів з метою надання їм нових споживчих властивостей. Фізико-хімічні параметри процесу: у процесі аерації відбувається поєднання бульбашок повітря з молекулами продукту. Це призводить до зміни структури продукту, і, відповідно, надання нових необхідних якостей і властивостей. Природа цих властивостей залежить від того, у якій сфері промисловості використовується даний метод обробки продукту
- ДокументВторинна рибна сировини як джерело отримання протеїнів(2021) Олійник, М. І.; Дзюба, Н. А.Пріоритетним напрямком розвитку рибогосподарського комплексу є глибока переробка сировини з метою максимального виходу їстівної частини. Така переробка супроводжується утворенням значної кількості вторинної сировини, яка є є цінною сировиною і може бути використана для подальшої переробки.
- ДокументГідролізат колагену як біологічно активна добавка при профілактиці захворювань сполучної тканини(2021) Олійник, М. І.; Дзюба, Н. А.; Землякова, О. В.Одним з важливих умов нормальної роботи скорочення м'язів та підтримки суглобів в нормальному здоровому стані є своєчасна профілактика, спрямована на запобігання негативного впливу надмірного фізичного навантаження або ж, навпаки, її тривалої відсутності на опорноруховий апарат. Серед найбільш ефективних профілактичних заходів є періодичний прийом біологічно активних добавок (БАД), які сприяють зміцненню та відновленню суглобів та забезпечують спрямовану регенеруючу і протизапальну дію на зв'язки, а також на сухожилля та м'язи та сприяють профілактиці захворювань опорно-рухового апарату і зміцненню сполучних тканин. Розглянуто переваги використання гідролізату колагену в БАДах, в порівнянні з його природною формою, та підстави вважати його засобом профілактики захворювань, повязаних з захворюванями сполучної ткани.
- ДокументКолаген – ефективний біопротекторний компонент їжі(2021) Олійник, М. І.; Дзюба, Н. А.Колаген є основним компонентом позаклітинних матриць шкіри, кісток, сухожиль, хрящів і інших сполучних тканин тіла. Колаген входить в повсякденний раціон людини у вигляді сухожиль, шкіри і хрящів тварин, птахів і риб. Однак споживання цих продуктів в даний час скоротилося, а функціональні навантаження на організм людини збільшилися, що обумовлює актуальність створення препаратів, до складу яких входять речовини, що мають протекторні та хондропротекторні властивості.
- ДокументОсобливості виробництва аерованих десертів(2022) Олійник, М. І.; Дзюба, Н. А.; Тележенко, Л. М.
- ДокументСпособи виділення колагену з вторинної рибної сировини(2021) Олійник, М. І.; Дзюба, Н. А.; Прохорова, К. Р.Відходи рибної переробної промисловості представляють вторинну рибну сировину, що є цінним джерелом рибного білка (колагену). Тому актуальним є розробка технологій отримання або виділення колагену з вторинної рибної сировини для подальшого використання у харчовій промисловості. Розглянуто застосування технологічної та біотехнологічної модифікації, що дозволить створювати маловідходні та екологічно чисті технології переробки вторинної рибної сировини с метою отримання колагеновмісних продуктів.