Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Науменко, К. І."

Зараз показуємо 1 - 20 з 21
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    116404 Спосіб одержання дієтичної добавки
    (2017) Черно, Н. К.; Бурдо, О. Г.; Науменко, К. І.; Бабінець, О. М.
    1. Спосіб одержання дієтичної добавки, що включає обробку свіжих пресованих хлібопекарських дріжджів хімічним реагентом, відокремлення осаду, видалення глікогену шляхом обробки 3 % розчином оцтової кислоти, відокремлення осаду від супернатанту і сушіння етиловим спиртом, який відрізняється тим, що свіжі пресовані хлібопекарські дріжджі обробляють 3 %-им розчином натрію гідроксиду, а отриману суспензію піддають обробці НВЧ-променями в надвисокочастотному електричному полі з частотою 2,45 ГГц протягом 120…360 сек. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 30 сек. - обробка, 30 сек. - пауза. 3. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 18 сек. - обробка, 42 сек. - пауза.
  • Документ
    116750 Спосіб одержання структурного β-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae
    (2017) Черно, Н. К.; Бурдо, О. Г.; Науменко, К. І.
    1. Спосіб одержання структурного b-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae, що включає руйнування клітинних оболонок і подальше очищення цільового продукту, який відрізняється тим, що свіжі пресовані хлібопекарські дріжджі роду Saccharomyces cerevisiae, обробляють 6-% розчином натрію гідроксиду, отриману суспензію піддають обробці НВЧ-променями в надвисокочастотному електричному полі з частотою 2,45 ГГц протягом 120…360 секунд, після чого центрифугуванням відокремлюють осад, який обробляють 3 % розчином оцтової кислоти, при гідромодулі 1:(1-3) і температурі 75 °C, отриманий осад відокремлюють від супернатанту і сушать етиловим спиртом. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 30 сек. обробка, 30 сек. пауза. 3. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 18 сек. обробка, 42 сек. пауза. 4. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 42 сек. обробка, 18 сек. пауза.
  • Документ
    148022 Спосіб одержання глюкан-папаїнового комплексу
    (2021) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.; Антіпіна, О. О.; Бордя, Д. П.
    В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб одержання раніше невідомого комплексу папаїну з водорозчинним глюканом дріжджів Saccharomyces cerevisiae, який має протеолітичну активність. Даний комплекс може бути використано як дієтична добавка або як засіб лікувальнопрофілактичної дії.
  • Документ
    Адаптація інформаційних та мультимедійних навичок студентів для дистанційного контролю знань
    (2022) Капустян, А. І.; Черно, Н. К.; Науменко, К. І.
  • Документ
    Водорозчинний глюкан дріжджів як матриця для іммобілізації папаїну
    (2016) Науменко, К. І.; Бордя, Д. П.
    Досліджено можливості іммобілізації рослинного ферменту папаїну на глюкановій матриці.
  • Документ
    Манан кавового шламу як компонент харчового функціонально-фізіологічного нанокомплексу
    (2019) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Науменко, К. І.; Очкурьова, О. Ф.; Антонов, Д. С.
    Розроблено біотехнологічний спосіб вилучення водорозчинного манану з кавового шламу із застосуванням попереднього ультразвукового оброблення сировини. Підібрано умови отримання молекулярного комплексу на основі вилученого манану та казеїнових гідролізатів. Отримані комплекси можна розглядати як перспективні фізіологічно активні інгредієнти при створенні функціональних продуктів харчування оздоровчого спрямування.
  • Документ
    Методологічний підхід до формування компетентності майбутніх фахівців у сфері акредитації випробувальних лабораторій
    (2019) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.
    Акредитація лабораторії - обов’язкова умова діяльності організацій і установ, які проводять експертизу і сертифікацію товарів відповідно до стандартів національного і міжнародного формату. Ця процедура є важливим інструментом, який формує довіру споживачів до якості і грамотності оцінок, зроблених установами такого роду.
  • Документ
    Організація самостійної роботи студентів для спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа» з дисципліни «Харчова хімія»
    (2020) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.
  • Документ
    Особливості дистанційного навчання студентів ОНАХТ з курсу «Харчова хімія»
    (2018) Гураль, Л. С.; Капустян, А. І.; Науменко, К. І.
    Дистанційна освіта – це загальнодоступний вид навчання «на дистан-ції». Таке навчання характеризується віддаленістю доступу до навчальних матеріалів і може реалізується на великій відстані, коли викладач і студент розділені просторово.
  • Документ
    Отримання біологічно активних комплексів на основі арабіногалактану
    (2016) Севериненко, С. Ю.; Рекс, Ю. В.; Бабінец, О. М.; Науменко, К. І.
    Актуальною проблемою в сферi технологiй продуктiв спецiального призначення є розробка нових функцiонально-фiзiологiчних iнгредiєнтiв та створення на їх основi нових продуктiв для оздоровчого харчування.
  • Документ
    Отримання та характеристика білка з амарантової макухи
    (2022) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.; Капустян, А. І.
  • Документ
    Отримання та характеристика полісахаридів дріжджів Saccharomyces cerevisiae
    (2016) Черно, Н. К.; Бурдо, О. Г.; Науменко, К. І.
    Метою даної роботи була розробка простого методу виділення полісахаридів клітинних стінок дріжджів Saccharomyces cerevisiae та характеристика отриманих продуктів.
  • Документ
    Полісахариди – протектори біологічно активних речовин
    (2017) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Капустян, А. І.; Науменко, К. І.
    Метою роботи було створення модулів з протекторною дією на основі полісахаридів щодо переліку певних БАР.
  • Документ
    Реакція Майяра як метод отримання біологічно активних нанокомлексів
    (2020) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Науменко, К. І.; Кармазін, А. І.
  • Документ
    Роль навчальної дисципліни "Основи наукових досліджень" у формуванні майбутніх фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології» ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
    (2021) Науменко, К. І.
  • Документ
    Спосіб виділення водорозчиного манану кавового шламу
    (2020) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.; Єршова, К. С.
    Обґрунтовано біотехнологічний спосіб обробки кавового шламу, який дозволяє отримати модифікований манан, що розчиняється у воді. Встановлено, що доцільною є попередня ультразвукова обробка сировини, яка дозволяє підвищити вихід цільового продукту.
  • Документ
    Стабілізація ліпоєвої кислоти на целюлозній матриці
    (2023) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.; Єршова, К. С.
    Розглянуто метод стабілізації липоєвої кислоти на целюлозній матриці.
  • Документ
    Ультразвукова обробка як метод отримання водорозчинного манану з кавового шламу
    (2019) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.; Очькурьова, О. Ф.
    В роботі досліджено можливість отримання водорозчинного манану з кавового шламу біотехнологічним шляхом з використанням попередньої ультразвукової обробки.
  • Документ
    Функціональний апельсиновий напій
    (2020) Капустян, А. І.; Науменко, К. І.; Черно, Н. К.
    Розроблено та проаналізовано рецептури функціональних апельсинового напоїв зі включенням імунотропного інгредієнту, надано органолептичну оцінку та визначено їхні фізико-хімічні показники, а саме, розчинні сухі речовини, титровану кислотність, масову частку м’якоті, цукру, рН, мінеральні домішки, оксиметилфурфурол. За результатами органолептичних, фізико-хімічними досліджень, беручи до уваги вміст функціонального інгредієнту, який повинен корелювати з його ефективною дозою, обрано найбільш прийнятну рецептуру функціонального апельсинового напою.
  • Документ
    Функціональний інгредієнт на основі манану дріжджів
    (2017) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.
    Одним із перспективних функціональних інгредієнтів є манан. Манани характеризуються великою різноманітністю структур, фізико-хімічних властивостей і біологічних функцій.
  • «
  • 1 (current)
  • 2
  • »

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок