Перегляд за Автор "Науменко, К. І."
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ116750 Спосіб одержання структурного β-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae(2017) Черно, Н. К.; Бурдо, О. Г.; Науменко, К. І.1. Спосіб одержання структурного b-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae, що включає руйнування клітинних оболонок і подальше очищення цільового продукту, який відрізняється тим, що свіжі пресовані хлібопекарські дріжджі роду Saccharomyces cerevisiae, обробляють 6-% розчином натрію гідроксиду, отриману суспензію піддають обробці НВЧ-променями в надвисокочастотному електричному полі з частотою 2,45 ГГц протягом 120…360 секунд, після чого центрифугуванням відокремлюють осад, який обробляють 3 % розчином оцтової кислоти, при гідромодулі 1:(1-3) і температурі 75 °C, отриманий осад відокремлюють від супернатанту і сушать етиловим спиртом. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 30 сек. обробка, 30 сек. пауза. 3. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 18 сек. обробка, 42 сек. пауза. 4. Спосіб п. 1, який відрізняється тим, що суспензію обробляють НВЧ-променями циклічно з наступною періодичністю: 42 сек. обробка, 18 сек. пауза.
- Документ148022 Спосіб одержання глюкан-папаїнового комплексу(2021) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.; Антіпіна, О. О.; Бордя, Д. П.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб одержання раніше невідомого комплексу папаїну з водорозчинним глюканом дріжджів Saccharomyces cerevisiae, який має протеолітичну активність. Даний комплекс може бути використано як дієтична добавка або як засіб лікувальнопрофілактичної дії.
- ДокументАдаптація інформаційних та мультимедійних навичок студентів для дистанційного контролю знань(2022) Капустян, А. І.; Черно, Н. К.; Науменко, К. І.
- ДокументВодорозчинний глюкан дріжджів як матриця для іммобілізації папаїну(2016) Науменко, К. І.; Бордя, Д. П.Досліджено можливості іммобілізації рослинного ферменту папаїну на глюкановій матриці.
- ДокументМетодологічний підхід до формування компетентності майбутніх фахівців у сфері акредитації випробувальних лабораторій(2019) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.Акредитація лабораторії - обов’язкова умова діяльності організацій і установ, які проводять експертизу і сертифікацію товарів відповідно до стандартів національного і міжнародного формату. Ця процедура є важливим інструментом, який формує довіру споживачів до якості і грамотності оцінок, зроблених установами такого роду.
- ДокументОтримання біологічно активних комплексів на основі арабіногалактану(2016) Севериненко, С. Ю.; Рекс, Ю. В.; Бабінец, О. М.; Науменко, К. І.Актуальною проблемою в сферi технологiй продуктiв спецiального призначення є розробка нових функцiонально-фiзiологiчних iнгредiєнтiв та створення на їх основi нових продуктiв для оздоровчого харчування.
- ДокументОтримання та характеристика білка з амарантової макухи(2022) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.; Капустян, А. І.
- ДокументОтримання та характеристика полісахаридів дріжджів Saccharomyces cerevisiae(2016) Черно, Н. К.; Бурдо, О. Г.; Науменко, К. І.Метою даної роботи була розробка простого методу виділення полісахаридів клітинних стінок дріжджів Saccharomyces cerevisiae та характеристика отриманих продуктів.
- ДокументПолісахариди – протектори біологічно активних речовин(2017) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Капустян, А. І.; Науменко, К. І.Метою роботи було створення модулів з протекторною дією на основі полісахаридів щодо переліку певних БАР.
- ДокументРеакція Майяра як метод отримання біологічно активних нанокомлексів(2020) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Науменко, К. І.; Кармазін, А. І.
- ДокументСтабілізація ліпоєвої кислоти на целюлозній матриці(2023) Науменко, К. І.; Черно, Н. К.; Єршова, К. С.Розглянуто метод стабілізації липоєвої кислоти на целюлозній матриці.
- ДокументУльтразвукова обробка як метод отримання водорозчинного манану з кавового шламу(2019) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.; Очькурьова, О. Ф.В роботі досліджено можливість отримання водорозчинного манану з кавового шламу біотехнологічним шляхом з використанням попередньої ультразвукової обробки.
- ДокументФункціональний інгредієнт на основі манану дріжджів(2017) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.Одним із перспективних функціональних інгредієнтів є манан. Манани характеризуються великою різноманітністю структур, фізико-хімічних властивостей і біологічних функцій.