Перегляд за Автор "Муратов, В. Г."
Зараз показуємо 1 - 20 з 31
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ100017 Спосіб автоматичного управління процесом екстракції червоного вина(2015) Муратов, В. Г.; Бевз, Б. А.1. Спосіб автоматичного управління процесом екстракції червоного вина, який включає вимірювання та регулювання температури в екстракторі шляхом зміни витрат охолоджуючого теплоносія в охолоджувальну сорочку екстрактора, який відрізняється тим, що додатково вимірюють поточне значення керуючої дії регулятора температури вина в екстракторі, результат цього вимірювання перетворюють в корегуючий сигнал, який є прогнозованим значенням змінення температури вина в екстракторі на час запізнення наперед, викликаного зміною керуючої дії, і на величину корегуючого сигналу змінюють вхідний сигнал регулятора температури. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що додатково вимірюють поточне значення тиску охолоджуючого теплоносія, результат цього вимірювання перетворюють в корегуючий сигнал, таким чином, щоб температура в екстракторі не залежала від змін тиску охолоджуючого теплоносія, і на величину корегуючого сигналу змінюють вхідний сигнал регулятора температури вина в екстракторі.
- Документ101336 Спосіб автоматичного регулювання параметрів мікроклімату в приміщенні(2015) Муратов, В. Г.; Ананський, Д. В.Спосіб автоматичного регулювання параметрів мікроклімату в приміщенні, що передбачає вимірювання і регулювання відносної вологості повітря в приміщенні, шляхом зміни витрат води на зволоження повітря, вимірювання температури повітря на виході зонального зволожувача і в приміщенні, та вимірювання і регулювання температури в приміщенні шляхом зміни частоти обертання електродвигуна холодильного компресора, який відрізняється тим, що регулювання температури в приміщенні здійснюють одночасною зміною частоти обертання електродвигуна холодильного компресора і переміщення кватирки пропорційно значенню відхилення від заданого значення суми відхилень поточних значень температури в приміщенні і швидкості її зміни, а при зниженні вказаної суми відхилень нижче заданого значення, кватирку установлюють у вихідне положення, при цьому задане значення температури в приміщенні корегують пропорційно відхиленню поточного значення температури повітря на виході зонального зволожувача.
- Документ112127 Спосіб автоматичного регулювання параметрів мікроклімату в приміщенні(2016) Муратов, В. Г.; Ананський, Д. В.В основу винаходу поставлено задачу створити удосконалений спосіб автоматичного регулювання параметрів мікроклімату в приміщенні, в якому шляхом регулювання температури в приміщенні забезпечити підвищену швидкодію і точність регулювання заданих параметрів мікроклімату в приміщенні.
- Документ24189 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння зерна в шахтній зерносушарці(2007) Муратов, В. Г.; Щегловська, О. Л.Спосіб автоматичного керування процесом сушіння зерна, що включає вимірювання температури сушильного агента на вході в сушарку та зерна в зоні сушіння, розрідження в топці, а також регулювання температури зерна в зоні сушіння, регулювання температури сушильного агента шляхом зміни витрати палива на горіння в топці, регулювання розрідження в топці шляхом зміни продуктивності димососа, який відрізняється тим, що температуру сушильного агента при регулюванні коректують пропорційно сумі значень відхилення від задання поточного значення температури зерна в зоні сушіння, інтегралу та диференціалу цього відхилення, додатково вимірюють кінцеву вологість зерна на виході сушарки, зміни витрати палива на горіння в топці та пропорційно сумі значень вказаних змін, їхнього інтегралу та диференціалу коректують співвідношення сухого рециркуляційного та сирого зерна на вході зерносушарки.
- Документ26107 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння екстракту кави в розпилювальній сушарці(2007) Муратов, В. Г.; Юсипова, В. В.Спосіб керування процесом сушіння екстракту кави, що включає вимірювання температури сушильного агента на вході в сушарку, вимірювання температури сушильного агента на виході з сушарки, вимірювання температури продукту перед розпилюванням, вимірювання розрідження в топці та в конусі сушарки, регулювання температури сушильного агента на вході в сушарку шляхом зміни витрати палива на горіння в топці, регулювання температури сушильного агента на виході сушарки шляхом зміни витрати продукту на розпилювання, регулювання розрідження в топці шляхом зміни продуктивності димососа, регулювання розрідження в конусі сушарки шляхом зміни продуктивності витяжного вентилятора, який відрізняється тим, що додатково вимірюють витрату палива на горіння в топці і пропорційно сумі результату цього вимірювання, його інтеграла та диференціала одночасно змінюють витрату екстракту кави на розпилювання в сушарці і продуктивність витяжного вентилятора сушарки, а пропорційно здобутому вимірюванням значенню температури екстракту кави перед розпилюванням змінюють витрату вказаного екстракту кави.
- Документ26157 Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту(2007) Красіля, І. М.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту, що включає вимірювання та регулювання температур культуральної рідини в кожному із окислювачів бродильної батареї шляхом зміни витрати охолоджувальної води через теплообмінники окислювачів, вимірювання витрати сусла на вході першого окислювача батареї, вимірювання концентрації оцту в першому і в останньому окислювачі батареї, регулювання концентрації оцту шляхом зміни витрати сусла на вході першого окислювача бродильної батареї, який відрізняється тим, що додатково використовують допоміжний регулятор концентрації оцту, який пропорційно до суми різниці поточного і заданого значень концентрації в останньому окислювачі батареї, інтегралу та диференціалу від цієї різниці змінює поточне завдання основному регулятору концентрації оцту, яке одночасно коректують за допомогою упереджувача Сміта пропорційно результату вимірювання поточної витрати сусла на вході першого окислювача батареї, причому основний регулятор концентрації змінює витрату сусла на вході першого окислювача пропорційно сумі різниці поточного і заданого значень концентрації в першому окислювачі, інтегралу та диференціалу від вказаної різниці.
- Документ31947 Спосіб автоматичного регулювання якості екстракційної олії в потоці(2008) Муратов, В. Г.; Малишевський, В. В.Спосіб автоматичного регулювання якості екстракційної олії в потоці, що включає вимірювання і регулювання на вході кінцевого дистилятора витрати місцели зміною ступеня відкриття клапана подачі місцели, вимірювання і регулювання температури місцели зміною витрати нагрівальної пари крізь підігрівач місцели, вимірювання і регулювання рівня в кінцевому дистиляторі шляхом зміни швидкості обертання насоса відкачки олії з виходу цього дистилятора, контроль засобів спалаху, приводів мішалок та електропідігрівачів тиглів для встановлення температури спалаху олії, який відрізняється тим, що додатково одночасно задані значення витрати нагрівальної пари на вході барботера та місцели на вході кінцевого дистилятора коректують пропорційно поточному значенню температури спалаху олії на виході цього дистилятора, вимірювальний проточний олієпровід розподіляють на ділянку попереднього підігріву та низку паралельних ділянок кінцевого підігріву олії в проточних електротиглях, в кожному з яких вимірюють і стабілізують свою температуру зміною потужності електропідігріву на значення, що послідовно з нарощуванням відрізняються на 1 °С в діапазоні відхилень ±5 °С від заданого значення температури спалаху олії, циклічно послідовно тестують на спалах цю низку тиглів з різними значеннями температури проточної олії з виходу кінцевого дистилятора, поточну температуру спалаху олії встановлюють і реєструють по факту спалаху олії в тиглі з мінімальною температурою.
- Документ32189 Спосіб автоматичного керування процесом варки паштету у жароварочній шафі(2008) Муратов, В. Г.; Кліменко, В. А.Спосіб автоматичного керування процесом варки паштету, що включає вимірювання та регулювання температури в жароварочній шафі шляхом зміни витрати гріючої пари через калорифер, вимірювання та регулювання відносної вологості в жароварочній шафі зміною витрати гріючої пари прямої подачі через форсунку, який відрізняється тим, що одночасно вимірюють тиск гріючої пари та ступінь відкриття клапана прямої подачі пари на форсунку і пропорційно здобутим цими вимірюваннями результатам коректують задане значення температури варки паштету, вимірюють ступінь відкриття клапана подачі пари в калорифері і пропорційно результату цього вимірювання та поточному значенню тиску пари коректують задане значення відносної вологості в жароварочній шафі, додатково регулюють швидкість повітря в жароварочній шафі зміною швидкості обертання вентилятора, а процес варки ведуть в три етапи: на першому етапі, що триває t1 = 30 хв., температуру стабілізують на значені Т1 = 78 °С при швидкості повітря V1 = 30 м/с, на другому етапі, що триває t2 = 60 хв., температуру стабілізують на значенні Т2 = 74 °С при швидкості повітря V2 = 20 м/с, на третьому етапі, що триває t3 = 15 хв., температуру стабілізують на значенні T3 = 70 °С при швидкості повітря V3 = 10 м/с.
- Документ34334 Спосіб автоматичного керування другим корпусом вакуум-випарної установки для виробництва томату-пасти(2008) Муратов, В. Г.; Васильєв, Є. Є.Спосіб автоматичного керування другим корпусом вакуум-випарної установки (ВВУ) для виробництва томату-пасти, що включає вимірювання і регулювання розрідження у другому корпусі ВВУ зміною витрати охолоджувальної води крізь конденсатор, вимірювання і регулювання концентрації томату-пасти на виході з другого корпусу ВВУ зміною витрати продукту з цього корпусу, вимірювання і регулювання рівня в другому корпусі шляхом зміни витрати продукту на цей корпус, який відрізняється тим, що додатково вимірюють поточну витрату води крізь конденсатор і пропорційно результату цього вимірювання за допомогою попереджувача Сміта корегують задане значення розрідження в другому корпусі ВВУ, вимірюють витрату томату-пасти, що відбирають з цього корпусу ВВУ, і пропорційно результату цього вимірювання корегують задане значення концентрації томату-пасти в другому корпусі ВВУ.
- Документ36686 Спосіб автоматичного керування процесом темперування шоколадної маси у темперуючій машині(2008) Муратов, В. Г.; Лаврінєнко, А. С.Спосіб автоматичного керування процесом темперування шоколадної маси у темперуючій машині, що включає вимірювання температури шоколадної маси в кожній зоні темперування, регулювання температури шоколадної маси у кожній зоні темперування, який відрізняється тим, що додатково вимірюють положення регулюючих органів подачі гарячої води, вимірюють витрату гарячої води у першій зоні темперування і враховують цей сигнал в керуючій дії залежного контура, що дає змогу компенсувати перехресні зв'язки об'єкта між каналами регулювання температури другої зони від температури першої та температури третьої від температури першої.
- Документ37226 Спосіб автоматичного керування процесом охолодження грильяжної маси(2008) Муратов, В. Г.; Гарковенко, А. М.Спосіб автоматичного керування, при якому проводять вимірювання і регулювання температури охолодження грильяжної маси зміною витрат охолоджувача крізь поліформуючі вали, вимірювання і регулювання температури цієї маси, зміною швидкості повітря в охолоджувальному тунелі, який відрізняється тим, що додатково вимірюють положення регулюючого органу подачі охолоджувача формуючих валків, різницею тисків цього охолоджувача вказаним регулюючим органом до і після формуючих валків і пропорційно здобутим цими вимірюваннями результатам коректують зміну швидкості повітря в охолоджувальному тунелі.
- Документ41552 Спосіб автоматичного керування процесом збивання помадної маси в помадозбивній машині(2009) Полякова, Є. В.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного керування процесом збивання помадної маси у помадозбивній машині, що включає вимірювання і регулювання температури помадної маси в кожній секції збивання помадозбивної машини шляхом зміни витрати холодної води крізь теплообмінники цих секцій, який відрізняється тим, що вимірюють і регулюють температуру теплоносія на виході теплообмінника ротора помадозбивної машини шляхом зміни витрати цього теплоносія крізь вказаний теплообмінник, змінюють завдання регулятора температури помадної маси другої секції пропорційно керуючій дії регулятора температури помадної маси першої секції, змінюють завдання регулятора температури помадної маси третьої секції пропорційно керуючій дії регулятора температури помадної маси другої секції, вимірюють відхилення від заданих значень температури гарячої води та ступеня відкриття клапана подачі цієї води крізь теплообмінник ротора і пропорційно лінійній комбінації здобутих цими вимірюваннями результатів змінюють завдання регуляторам температури помадної маси кожної секції.
- Документ41744 Спосіб автоматичного керованого виробництва рослинних олій методом пресування(2009) Доскач, М. В.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного керування виробництва рослинних олій методом пресування, що включає в себе вимірювання і регулювання струму навантаження електроприводу преса-екструдера шляхом зміни швидкості обертання шнека-дозатора сировини, вимірювання і регулювання температури в зоні нагріву преса-екструдера шляхом вмикання-вимикання його електронагрівачів, магнітне сепарування металодомішок із сировини, який відрізняється тим, що зону нагріву розподіляють на дві, в напрямку руху сировини в пресі-екструдері, в кожній з яких вимірюють і регулюють температуру шляхом плавної зміни електричної потужності електронагрівачів, макуху з виходу преса-екструдера подрібнюють до розміру часток, не більших 1...3 мм в діаметрі, вимірюють і регулюють олійність цих часток шляхом зміни кільцевого зазору для виходу макухи з преса-екструдера переміщенням вздовж осей шнекових валів їхніх вихідних конусів, компенсують вплив зміни сигналу регулювання олійності макухи на процес регулювання струму навантаження електроприводу преса-екструдера шляхом корекції заданого значення цього струму пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання олійності макухи, компенсують вплив зміни сигналу регулювання швидкості обертання шнека-дозатора сировини на процес регулювання температури в першій зоні нагрівання преса-екструдера шляхом корекції заданого значення цієї температури пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання швидкості, компенсують вплив зміни сигналу регулювання температури в першій зоні нагрівання преса-екструдера на процес регулювання температури в його другій зоні нагрівання шляхом корекції заданого значення температури в другій зоні пропорційно зміні вказаного сигналу регулювання температури в першій зоні.
- Документ42457 Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту(2009) Офатенко, О. О.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту, що включає вимірювання і регулювання температури культуральної рідини в окислювачі шляхом зміни витрат холодної води крізь теплообмінник окислювача, вимірювання і регулювання рівня в окислювачі шляхом зміни витрат сусла, який відрізняється тим, що вимірюють і регулюють температуру сусла на вході в окислювач шляхом зміни витрат гарячої води крізь підігрівач сусла, вимірюють і регулюють поточне значення концентрації оцтової кислоти в окислювачі та швидкості її зростання шляхом зміни витрат повітря, що йде в окислювач на аерацію, вимірюють поточне значення співвідношення цих витрат повітря з об'ємом культуральної рідини в окислювачі та коректують завдання регулятору концентрації оцту пропорційно здобутого цим вимірюванням результату, вимірюють температуру холодної води і коректують настройки регулятору концентрації оцту пропорційно здобутого цим вимірюванням результату, вимірюють температуру холодної води і коректують настройки регулятору температури в окислювачі пропорційно здобутого цим вимірюванням результату.
- Документ42550 Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту(2009) Борноус, С. В.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного керування процесом виробництва натурального оцту, що включає вимірювання і регулювання температури культуральної рідини в окислювачі шляхом зміни витрат холодної води крізь теплообмінник окислювача, вимірювання і регулювання рівня в окислювачі шляхом зміни витрат сусла, який відрізняється тим, що вимірюють і регулюють температуру сусла на вході в окислювач шляхом зміни витрат гарячої води крізь підігрівач сусла, вимірюють і регулюють поточне значення витрат повітря в окислювачі шляхом зміни витрат повітря, що йде в окислювач на аерацію, вимірюють поточне значення співвідношення цих витрат повітря з об'ємом культуральної рідини в окислювачі та пропорційно здобутому цим вимірюванням результату коректують завдання регулятору витрат повітря, вимірюють температуру охолоджувальної води і пропорційно здобутому цим вимірюванням результату коректують настройки регулятору температури оцту, вимірюють температуру холодної води і коректують настройки регулятору температури в окислювачі пропорційно здобутому цим вимірюванням результату.
- Документ45760 Спосіб автоматичного регулювання вмісту шоколадної глазурі в цукерках(2009) Муратов, В. Г.; Полякова, Є. В.; Камінський, А. Я.; Коркач, Г. В.; Кравчук, Д. І.Спосіб автоматичного регулювання вмісту шоколадної глазурі в цукерках, що передбачає вимірювання і регулювання температури шоколадної глазурі в збірному резервуарі шляхом зміни потужності електричного або парового нагріву цього резервуара, який відрізняється тим, що додатково вимірюють масу цукерок на вході та виході з глазуруючої машини, по результатах цих вимірювань встановлюють поточне значення вмісту шоколадної глазурі в цукерках і пропорційно відхиленню цього значення від заданого змінюють витрати шоколадної глазурі на вході глазуруючої машини шляхом зміни продуктивності шнека-живильника глазурі, вимірюють та регулюють рівень шоколадної глазурі в збірному резервуарі шляхом зміни співвідношення рециркуляційної глазурі з цього резервуара та свіжої із збірника шоколадної глазурі, товщину шару глазурі на цукерках коректують зміною зазору між соплом вентилятора та поверхнею цукерок.
- Документ57959 Спосіб автоматичного керування процесом приготування емульсії для цукрового печива(2011) Муратов, В. Г.; Борщ, А. А.; Камінський, А. Я.Спосіб автоматичного керування процесом приготування емульсії для цукрового печива, що включає в себе подрібнення часток емульсії шляхом механічного змішування та переміщення крізь емульсатор та вимірювальний бачок у рециркуляційному режимі впродовж відповідного відрізку часу, вимірювання і стабілізацію температури емульсії у змішувачі і вимірювальному бачку шляхом зміни витрат гарячої води на підігрів, який відрізняється тим, що додатково вимірюють вплив каналу регулювання температури в емульсаторі на канал регулювання температури у вимірювальному бачку і компенсують цей вплив пропорційно результату вказаного вимірювання зміною задання температури у вимірювальному бачку, вимірюють стійкість емульсії й при рівності заданого і отриманого цим вимірюванням результату закінчують процес приготування емульсії.
- Документ62986 Спосіб автоматичного управління вакуумним котлом для виробництва м’ясокісткового борошна(2011) Васильєв, Ю. Л.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного управління вакуумним котлом для виробництва м'ясо-кісткового борошна, що передбачає вимірювання і регулювання тиску в "рубашці" котла шляхом зміни витрат граючої пари в режимі варки та сушіння, вимірювання та регулювання тиску в корпусі котла шляхом зміни перепуску сокового пару в атмосферу крізь спускний клапан в режимі варки та зміни витрат холодної води крізь конденсатор в режимі сушки, який відрізняється тим, що забезпечують неперервне підтримання заданого значення тиску в "рубашці" та корпусі котла та введення корегувального зв'язка, який забезпечує інваріантність тиску в корпусі котла відносно зміни тиску в "рубашці" котла.
- Документ63082 Спосіб автоматичного керування процесом пастеризації томатного соку(2011) Муратов, В. Г.; Ярош, Я. В.Спосіб автоматичного керування процесом пастеризації томатного соку, який включає вимірювання і регулювання температури пастеризації томатного соку зміною витрати гріючої пари в секції пастеризації, вимірювання і регулювання температури охолодження томатного соку зміною витрати крижаної води в секції охолодження, який відрізняється тим, що вплив зміни температури соку в секції пастеризації на його температуру в секції охолодження компенсують шляхом корекції заданого значення температури охолодження пропорційно відхиленню поточного значення температури пастеризації від заданого.
- Документ63776 Спосіб автоматичного управління системами опалення приміщень та гарячого водопостачання(2011) Полюга, А. В.; Муратов, В. Г.Спосіб автоматичного управління системами опалення приміщень та гарячого водопостачання, що включає вимірювання і регулювання температури теплоносія на виході з котельні шляхом зміни витрат теплоносія, вимірювання і регулювання тиску теплоносія на виході котельні шляхом зміни частоти обертання насосу води, що живить, періодичного вимірювання температури навколишнього середовища і зміни завдання регулятора температури пропорційно результату цього вимірювання, вимірювання температури теплоносія після споживача і розрахунок теплового навантаження котельні та корекцію завдання регулятора температури за результатом вказаного розрахунку, встановлюють значення показника ефективності роботи всієї системи опалення та системи гарячого водопостачання, який відрізняється тим, що пропорційно значенню показника ефективності, результатам вимірювання температур навколишнього середовища, прямої та зворотної води, встановлюють оптимальну низку теплогенераторів, реалізуючи її шляхом вмикання/вимикання відповідних котлів, одночасно корегуючи завдання регуляторам кожного з котлів пропорційно значенню вказаного показника ефективності.