Перегляд за Автор "Кушніренко, Н. М."
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАктуальність наукового обґрунтування застосування коптильних препаратів(2016) Герасим, Г. С.; Кушніренко, Н. М.Виробництво рибних продуктів із застосуванням коптильних препаратів забезпечує широкий асортимент екологічно безпечних і делікатесних продуктів із сировини водного походження.
- ДокументВивчення впливу дозрівачів на сенсорні показники сушено-в'яленої рибної продукції(2021) Паламарчук, А. С.; Глушков, О. А.; Кушніренко, Н. М.
- ДокументДослідження процесу термостабілізації на якість драглеподібних консервів із морепродуктів(2019) Манолі, Т. А.; Герасим, Г. С.; Кушніренко, Н. М.; Нікітчіна, Т. І.З метою розширення асортименту морепродуктів досліджена можливість технологічної переробки піленгасу при виробництві драглеподібних консервів, що користуються все більшим попитом у споживача. Введення в рецептуру всіх розроблених нових видів продуктів овочів (моркви, цибулі) дозволяє гармонізувати хімічний склад і органолептичні показники.
- ДокументЗапровадження кислотної обробки як енергозберігаючого способу зневоднення м’язової тканини в технології рибних консервів(2017) Кушніренко, Н. М.В результаті проведених досліджень було запропоновано замінити енергоємну ПТО напівфабрикату на новий хімічний спосіб зневоднення.
- ДокументКонтроль якості, безпека та екологія в галузі. Рибопереробна галузь(2020) Паламарчук, А. С.; Кушніренко, Н. М.; Глушков, О. А.Викладено основи сенсорних методів дослідження якості, фізичних, хімічних, фізико-хімічних та інструментальних методів контролю технологічних процесів, якості, безпеки та екології в рибопереробній галузі - сировини, напівфабрикатів, допоміжних матеріалів та тари, готової продукції. Наведено основні положення та специфіку організації технохімічного контролю при виробництві різних асортиментів продукції галузі, ефективного проведення вхідного контролю сировини, виробничого контролю параметрів технологічних процесів та, як наслідок, забезпечення якості, безпечності та екології, як виробництва, так і готової продукції.
- ДокументОб’єкти товарного рибництва як перспективна сировина для виробництва імітованих продуктів(2020) Паламарчук, А. С.; Кушніренко, Н. М.Одним з перспективних напрямів переробки гідробіонтів є технологія виробництва аналогової або імітованої продукції на основі фаршу типу «сурімі» з риб зниженої харчової цінності чи тих, традиційні технології переробки яких, викликають труднощі.
- ДокументРозробка нового асортименту консервів з риби внутрішніх водойм(2019) Кушніренко, Н. М.; Глушков, О. А.Сучасний стан урбанізації та розвитку науки і техніки, стрімкий розвиток прогресивних технологій та підвищений ритм життя певним чином впливають на харчування населення та забезпечення повноцінними та збалансованими продуктами харчування.
- ДокументРозробка режимів стерилізації рибних консервів з риб внутрішніх водойм(2021) Паламарчук, А. С.; Патюков, С. Д.; Кушніренко, Н. М.
- ДокументСировина і матеріали рибної промисловості(2019) Кушніренко, Н. М.; Паламарчук, А. С.Набуття глибоких знань стосовно іхтіологічних та технохімічних властивостей сировини водного походження, набуття навичок самостійного орієнтування у виборі сировини для виробництва того або іншого виду продукції, з огляду на його якісні та кількісні показники, поєднання питань теорії і практики досягається в процесі активної самостійної роботи над навчальним матеріалом при підготовці до лабораторних занять, а також при виконанні домашніх завдань з курсу «Сировина та матеріали рибної промисловості». Навчальний посібник до лабораторних занять призначено для студентів галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології» ступінь бакалавр всіх форм навчання.
- ДокументТехнологічний інжиніринг підприємств галузі(2018) Манолі, Т. А.; Нікітчіна, Т. І.; Кушніренко, Н. М.; Глушков, О. А.Придбання стійких навичок у рішенні практичних завдань досягається в процесі активної самостійної роботи над навчальним матеріалом при підготовці до практичних і лабораторних занять, а також при виконанні домашніх завдань і курсових робіт з курсу: «Технологічний інжиніринг підприємств галузі». Посібник до практичних занять призначено для студентів галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології» ступінь магістр всіх форм навчання.
- ДокументУдосконалення мінерального складу рибних консервів(2018) Кушніренко, Н. М.; Герасим, Г. С.Поставлену мету можливо перетворити у життя шляхом комплексної переробки вітчизняної сировини, виробництва консервованої продукції з гідробіонтів, які не пройшли філетування, або для дрібної нерозібраної риби.
- ДокументУдосконалення сучасних способів стерилізації рибних консервів та їх обгрунтування(2018) Кушніренко, Н. М.Визначення летального впливу на мікроорганізми високих температур є одним з найважливіших етапів наукового обґрунтування параметрів не тільки традиційних, а й нових удосконалених способів стерилізації.
- ДокументУдосконалення технології рибних консервів у томатному соусі(ОНАХТ, 2007) Кушніренко, Н. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м'ясних, молочних та рибних продуктів. Дисертаційна робота присвячена розробці технології виробництва рибних консервів з попереднім кислотним зневодненням риб перед стерилізацією замість традиційної ПТО. Розроблені умови нового способу кислотного збезводнення та знайдені оптимальні параметри процесу з використанням харчової добавки Е–507 – хлороводневої кислоти. Проведені гістологічні дослідження та аналіз фракційного складу білків риб, який показав ефективність направленої дії модифіканту на ВУЗ м'язевої тканини. Доцільність використання хлороводневої кислоти підтверджена деструкцією білково-мінерального комплексу кісткових тканин риб з втратами кальцію, фосфору та білку. Розроблено режими стерилізації трьох видів консервів, які пройшли промислову апробацію на “Рибоконсервному комбінаті “НОВИЙ” м. Севастополь. На виробництво консервів з попереднім кислотним збезводненням перед стерилізацією розроблено та затверджено повний пакет нормативної документації. Запропонована ресурсозберігаюча та екологічно безпечна технологія колагенового напівфабрикату з нехарчових відходів риб з використанням хлороводневої кислоти.
- ДокументУдосконалення технології солодкої продукції з гідробіонтів рослинного походження з додаванням фрукто-овочевих компонентів(2019) Паламарчук, А. С.; Кушніренко, Н. М.Гідробіонти водного походження, а саме макроліти, і їх біологічно активні компоненти можуть бути використані для профілактики і лікування ряду «хвороб цивілізації», а також з метою усунення наслідків впливу шкідливих речовин на організм людини.
- ДокументІнноваційні технології освіти(2020) Паламарчук, А. С.; Кушніренко, Н. М.; Шлапак, Г. В.