Перегляд за Автор "Крусір, Г. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 101
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ111432 Спосіб одержання кормової добавки(2016) Крусір, Г. В.; Мадані, М. М.; Саввова, К. О.Спосіб одержання кормової добавки, що передбачає зволоження сировини і внесення деструктора субстрату, який відрізняється тим, що лушпиння соняшника, щільністю 0,4-0,6 кг на 1 літр об'єму, зволожують до 65-75 % і значення рН 5-6, стерилізують в автоклаві протягом 1,5-3 годин, вносять міцелій гливи звичайної (Pleurotus ostreatus) у кількості 3-5 % від маси субстрату і здійснюють інтенсивну інкубацію.
- Документ121632 Спосіб одержання добавки для виробництва гуми(2020) Крусір, Г. В.; Скляр, В. Ю.Спосіб одержання добавки для виробництва гуми, відповідно до якого відходи процесу гідрування рослинних олій на стадії відбілювання гідратованого саломасу термостатують при 30-50 °C, додають 1-3 мас. % 8 %-го розчину ліпази Rliizopus japonicus і проводять ферментативний гідроліз при рН 7,0, температурі 30-50 °C протягом 70-74 год.
- Документ123864 Спосіб переробки жировмісних осадів стічних вод(2018) Крусір, Г. В.; Чернишова, О. О.Спосіб переробки жировмісних осадів стічних вод, відповідно до якого осад стічних вод змішують з активним мулом, суміш змішують з целюлозовмісним наповнювачем, одержаний субстрат закладають у гряди та піддають періодичній аерації, після чого вносять вермикультуру та витримують з підтриманням вологості на рівні 60-80 %, який відрізняється тим, що об'ємне співвідношення осаду стічних вод та активного мулу складає 1:1 або 1:2, або 2:1, вагове співвідношення одержаної суміші та целюлозовмісного наповнювача складає 1:1 або 1:2, або 1:3, стабілізація одержаного субстрату становить 12-18 діб з періодичністю аерації через кожні 30 годин протягом 10-15 хвилин, як вермикультуру використовують культуру компостних черв'яків Eisenia foetida з розрахунку 2,5-3 тисячі особин на 1 м2, витримку субстрату після внесення вермикультури проводять при температурі 25-35 °С протягом 25-45 діб, з підтриманням рН середовища на рівні 6,53-7,05 од.
- Документ128398 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Мадані, М. М.; Кузнєцова, І. О.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас.% ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 8,5-8,7 мас.% мікробіологічної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мікробіологічну добавку використовують водний екстракт ґрунту - чорнозему південного малогумусного, одержаного при інкубації його з водою за гідромодулем 1:10 протягом 15-20 хвилин при перемішуванні. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75%.
- Документ128399 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас. % ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 10 мас. % мінеральної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мінеральну добавку використовують 10 мас. % розчин мінеральних солей за вагового співвідношення Ca(NO3)2×4H2O:KH2PO4:MgSO4×7H2O=4:2:1. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75 %.
- Документ136310 Спосіб одержання добавки для виробництва гуми(2019) Крусір, Г. В.; Скляр, В. Ю.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб одержання добавки для виробництва гуми, в якому шляхом ферментативного гідролізу відходів виробництва рослинних олій забезпечити: - гомогенну структуру завдяки рівномірному розподілу добавки в готовому виробі, - спрощення способу та підвищення його безпечності за рахунок виключення речовин, які є небезпечними і вартість яких є досить високою.
- Документ145649 Спосіб компостування харчових відходів(2020) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.1. Спосіб компостування харчових відходів, що передбачає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш відходів картоплі, моркви, кабачків та листя капусти при їх масовому співвідношенні 1:1:1:1, перед зброджуванням до висушеної харчової сировини додають 8,3-8,5 мас. % ґрунту - чорнозему південного малогумусного, і 8,5-8,7 мас. % мікробіологічної добавки "Байкал EM", a зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування харчових відходів здійснюють при вологості 70-75 %.
- Документ146803 Спосіб компостування харчових відходів(2021) Лебеденко, Т. Є.; Сагдєєва, О. А.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Юрченко, Д. Ю.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб компостування харчових відходів, в якому шляхом заміни сировини, додавання мікробної добавки "Байкал ЕМ", забезпечити прискорення процесу деструкції органічних речовин і, як наслідок, скорочення процесу зброджування і способу в цілому.
- Документ147065 Спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу(2021) Пашняк, А. В.; Крусір, Г. В.; Соколова, В. І.; Бондар, С. М.; Кузнецова, І. О.; Сагдєєва, О. А.В основу корисної моделі поставлена задача створити спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу, в якому, за рахунок обробки оборотних вод в аеробних умовах в біореакторі із зернистим навантаженням і в біореакторі з волокнистим навантаженням з подачею повітря у вигляді пухирців, які утворюються за допомогою пристрою "Nanobubbles", забезпечити зменшення тривалості очищення, підвищення ступеня видалення амонійного азоту та органічних сполук.
- Документ147428 Спосіб одержання соусу червоного основного(2021) Крусір, Г. В.; Лебеденко, Т. Є.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.Корисна модель належить до продукції ресторанного господарства, зокрема до технології одержання червоного соусу функціонального призначення. В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб одержання соусу червоного основного, в якому, шляхом повної заміни слизі льону на β-глюкан вівса, забезпечити одержання продукту з антиоксидантною та детоксикуючою діями, тобто функціонального харчового продукту.
- Документ26164 Спосіб одержання інгібітора ліпази(2007) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Мочуляк, В. В.Спосіб одержання інгібітора ліпази, що передбачає подрібнення насіння рапсу, екстракцію органічним розчинником і наступне видалення розчинника під вакуумом при 480 мм рт.ст. і температурі 40 °С, який відрізняється тим, що екстракцію здійснюють сумішшю хлороформу й етанолу при їх об'ємному співвідношенні (1,5-2,5:1) відповідно.
- Документ26209 Спосіб одержання інгібітора ліпази(2007) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Мочуляк, В. В.Спосіб одержання інгібітора ліпази, що передбачає подрібнення насіння рапсу, екстракцію органічним розчинником і наступне видалення розчинника під вакуумом 480 мм рт.ст. при температурі 402 ºС, який відрізняється тим, що процес здійснюють у дві стадії, на першій з яких одержують рапсову муку шляхом екстрагування подрібненого насіння рапсу гексаном протягом 5,5-6,5 годин та наступного видалення розчинника, а на другій стадії отриману таким чином рапсову муку піддають шестикратному екстрагуванню етанолом при об'ємному співвідношенні рапсова мука : етанол 1 : 10 протягом 25-35 хв., супернатанти відокремлюють, об'єднують і видаляють розчинник.
- Документ35845 Спосіб одержання інгібітора амілази(2008) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.Спосіб одержання інгібітора амілази, що включає обробку компонента зерна вівса екстрагентом, відокремлення осаду, обробку осаду екстрагентом, хроматографічне очищення виділеного білка і сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що як компонент зерна вівса використовують борошенце вівса, яке обробляють бікарбонатним буферним розчином при рН = 7,0-11,0, відокремлюють осад і фракціюють білки подвійною обробкою сульфатом амоніаку, після чого видаляють сульфат амонію і здійснюють очищення білка афінною хроматографією.
- Документ35846 Біологічно активна добавка на основі рослинної сировини(2008) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Яшкіна, В. В.Біологічно активна добавка на основі рослинної сировини, що містить волокнистий компонент зерна пшениці і добавки, яка відрізняється тим, що як добавки містить комплекс фенольних сполук насіння рапсу і як антиоксидант - кверцетин, а як волокнистий компонент містить зерна пшениці - пшеничні висівки.
- Документ35892 Біологічно активна добавка(2008) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.Біологічно активна добавка, що містить харчові волокна та біорегулятор, яка відрізняється тим, що додатково вона містить компоненти борошенець вівса, як харчові волокна вона містить водорозчинні харчові волокна полісахаридів, а як біорегулятор - інгібітор амілази.
- Документ39690 Спосіб виробництва йогурту(2009) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.Спосіб виробництва йогурту, що включає змішування незбираного молока із сухим знежиреним молоком, гомогенізацію суміші, пастеризацію, внесення добавки, що містить гідроколоїд та інгібітор, охолодження, внесення закваски, сквашування, фасування та доохолодження, який відрізняється тим, що в суміш незбираного і знежиреного молока вносять біологічно активну добавку, що як гідроколоїд містить агар, а як інгібітор - інгібітор панкреатичної амілази, виділений з борошенець вівса.
- Документ39717 Спосіб отримання лікувально-профілактичного кисломолочного напою «Наріне»(2009) Крусір, Г. В.; Кушнір, Н. А.Спосіб отримання лікувально-профілактичного кисломолочного напою, що включає змішування цільного молока із сухим знежиреним молоком, гомогенізацію суміші, пастеризацію, внесення добавки, що містить гідроколоїд, охолодження, внесення закваски, сквашування, фасування та доохолодження, який відрізняється тим, що в суміш цільного і знежиреного молока вносять біологічно активну добавку, що містить агар як гідроколоїд і інгібітор панкреатичної амілази, виділений з борошенець вівса.
- Документ42548 Біологічно активна добавка(2009) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Русєва, Я. П.Біологічно активна добавка, що містить біорегулятор, водорозчинні харчові волокна полісахаридів, біогерулятор і компоненти насіння, яка відрізняється тим, що як біорегулятор вона містить інгібітор трипсину, а як компоненти насіння - компоненти насіння люцерни.
- Документ42847 Спосіб одержання інгібітора трипсину(2009) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Русєва, Я. П.Спосіб одержання інгібітора трипсину, що передбачає обробку насіння зернової культури екстрагентом, відокремлення осаду, обробку осаду екстрагентом, хроматографічне очищення виділеного білка і сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що гомогенізоване насіння люцерни обробляють боратним буферним розчином при рН=6,1-9,2, відокремлюють осад і фракціонують білки подвійною обробкою сульфатом амоніаку, після чого видаляють сульфат амонію і здійснюють очищення білка афінною хроматографією.
- Документ45020 Комплексна біологічно активна добавка(2009) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Русєва, Я. П.Комплексна біологічно активна добавка, що містить водорозчинні харчові волокна полісахаридів, біорегулятор і компоненти насіння, яка відрізняється тим, що додатково вона містить нерозчинні харчові волокна і кверцитин, при цьому як біорегулятор вона містить інгібітор трипсину, а як компоненти насіння - компоненти насіння люцерни.