Перегляд за Автор "Колесніченко, С. В."
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ111254 Спосіб виробництва борошна з ячменю(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Гулавський, В. Т.; Колесніченко, С. В.1. Спосіб виробництва борошна з ячменю, що передбачає очищення зерна від домішок, водно-теплову обробку, здрібнювання та сортування продуктів здрібнювання, який відрізняється тим, що очищене від домішок зерно голозерного ячменю шліфують одним потоком, пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 4-6 хв., сушать до вологості 10-12 % та здрібнюють у два етапи - на першому у вальцьових верстатах, на другому в ентолейторах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно голозерного ячменю сорту ″Ахіллес″.
- Документ111255 Спосіб виробництва круп з ячменю(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Гулавський, В. Т.; Колесніченко, С. В.1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку і сортування, який відрізняється тим, що очищене зерно голозерного ячменю з вологістю 12-14 % пропарюють при тиску пари 0,05-0,10 МПа протягом 4-6 хв., підсушують до вологості 11-12 % і шліфують на одній шліфувальній системі та сортують. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно голозерного ячменю сорту "Ахіллес".
- Документ117858 Спосіб виробництва плющеної крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Колесніченко, С. В.1. Спосіб виробництва плющеної крупи, що передбачає очищення зерна від домішок, шліфування, сортування продуктів шліфування, пропарювання, плющення і сортування продуктів плющення, який відрізняється тим, що ядро подрібнюють, сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 2,5 мм та менше 2,0 мм пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 2-4 хв, плющать та підсушують, а ядра фракції з розміром частинок менше 2,0 мм спрямовують на контроль та фасування. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно голозерного вівса сорту "Саломон".
- Документ117860 Спосіб виробництва плющеної крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Колесніченко, С. В.1. Спосіб виробництва плющеної крупи, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку та плющення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % шліфують однократно, подрібнюють, сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 3 мм зволожують до вологості 18-20 %, а з розміром частинок менше 2,4 мм - до вологості 16-18 %, пропарюють під тиском пари 0,10-0,15 МПа 2-4 хв., плющать та підсушують. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно голозерного ячменю сорту "Ахіллес".
- Документ117905 Спосіб виробництва борошна з цілого зерна(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Колесніченко, С. В.Спосіб виробництва борошна з цілого зерна, що включає очищення від домішок, воднотеплову обробку, здрібнення та сортування продуктів здрібнення, який відрізняється тим, що зерно гречки з вологістю 10-14 % пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 5-10 хв, сушать до вологості 12-14 %, лущать на одній системі, сортують та здрібнюють.
- Документ117907 Спосіб виробництва круп з вівса(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Колесніченко, С. В.1. Спосіб виробництва круп з вівса, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, шліфування, сортування продуктів шліфування, подрібнення та сортування продуктів подрібнення плющення, який відрізняється тим, що шліфоване ядро пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа 2-4 хв, сушать до вологості не більше 14%, подрібнюють, сортують на одній системі, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 2,5 мм та менше 2,0 мм контролюють та направляють на фасування круп, а ядра фракції з розміром частинок менше 2,0 мм спрямовують на контроль та здрібнювання в борошно. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно голозерного вівса сорту "Саломон".
- Документ97819 Спосіб виробництва ячмінних пластівців(2015) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Колесніченко, С. В.Спосіб виробництва ячмінних пластівців, що включає очищення зерна від домішок, шліфування з одержанням крупи, водно-теплову обробку крупи, плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно голозерного ячменю шліфують послідовно у три етапи, продукти шліфування, що утворилися на другому та третьому етапах сепарують, а одержану таким чином ячмінну крупу зволожують до вологості 17-20 %, відволожують протягом 8-12 годин, пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа та темперують.
- ДокументВикористання голозерного ячменю в круп’яній промисловості(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Колесніченко, С. В.Проведено аналіз літературних даних щодо можливостей застосування голозерного ячменю як сировини для круп'яного виробництва. Розглянуто основні його переваги в якості круп'яного зерна та асортимент продуктів його переробки.
- ДокументДеякі особливості хімічного складу голозерного ячменю(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Гулавський, В. Т.; Колесніченко, С. В.Проведено дослідження зерна голозерного вівса та голозерного ячменю вітчизняних сортів з метою розробки енергоефективних технологій їх переробки в крупи, пластівці та борошно із підвищеним виходом та харчовою цінністю. Мета даного дослідження - визначення особливостей хімічного складу зерна голозерного ячменю сорту "Ахілесс" та визначення можливостей його застосування в якості сировини для виробництва круп'яних продуктів.
- ДокументДослідження процесу шліфування зерна голозерного ячменю(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Колесніченко, С. В.Проведено аналіз існуючої технології переробки ячменю в крупи та визначено її основні недоліки. Проаналізовано можливість застосування голозерного ячменю в якості сировини для виробництва ячмінних круп. Наведено результати досліджень впливу вологості зерна перед шліфуванням на вихід цілого ядра.
- ДокументЗерно ячменю. Перспективи використання для створення нових продуктів(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Колесніченко, С. В.Проведен аналіз літературних даних та даних, отриманих при проведенні попередніх досліджень, який показує, що для створення круп'яних продуктів функціонального призначення найбільш доцільно використовувати зерно голозерного ячменю. Його використання дозволить отримувати функціональні продукти із підвищеним виходом при скороченому технологічному процесі, що сьогодні на території нашої країни є атуальною проблемою зернопереробної галузі.
- ДокументОсобливості підготовки ячменю до переробки в крупи, пластівці та борошно(2016) Жигунов, Д. О.; Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Колесніченко, С. В.Проведено дослідження зерна голозерного ячменю вітчизняних сортів з метою розробки енергоефективних технологій їх очищення, підготовки та переробки в крупи, пластівці та борошно із підвищеним виходом та харчовою цінністю. Мета дослідження - визначення особливостей очищення та підготовки зерна голозерного ячменю сорту "Ахіллес" до переробки.
- ДокументОсобливості технологічних властивостей зерна голозерного ячменю українських сортів(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Колесніченко, С. В.Проведено дослідження зерна голозерного ячменю вітчизняних сортів з метою розробки енергоефективних технологій їх переробки в крупи, пластівці та борошно із підвищеним виходом та харчовою цінністю. Мета даного дослідження - визначення особливостей технологічних властивостей зерна голозерного ячменю сорту "Ахілесс" для встановлення можливостей його застосування в якості сировини для виробництва круп'яних продуктів.
- ДокументХарактеристика хімічного складу голозерного ячменю(2014) Соц, С. М.; Колесніченко, С. В.; Кустов, І. О.; Стоянова, В. П.Дослiджуване зерно голозерного ячменю є цiнною культурою для харчової промисловостi, при переробцi якої можливо отримувати високоякiснi продукти харчування.
- ДокументЯчмінь у вітчизняній круп’яній промисловості(2016) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Колесніченко, С. В.Однією з найбільш поширених на території України зернових культур є ячмінь. За посівними площами дана культура займає четверте місце в світі і друге — в Україні.