Перегляд за Автор "Гончарук, Я. А."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВиробництво тоніків для обличчя на основі сироватки і екстракту квітів Tagetes patula(2017) Гончарук, Я. А.Метою представленої роботи стала розробка основи для натуральних тоніків з «живими» пробіотиками. З огляду на вимоги до продуктів, за сировину для їх виробництва використано три компоненти у оптимальних співвідношеннях.
- ДокументРекомендації щодо способу екстрагування БАР з квітів Tagetes patula(2017) Ткаченко, Н. А.; Вікуль, С. І.; Гончарук, Я. А.Надані рекомендації для виробництва харчових продуктів, збагачених біологічно активними речовинами з квітів Tagetes patula: запропоновано отримувати із квітів водно-спиртовий екстракт за рекомендованими оптимальними параметрами, відганяти з нього етиловий спирт з використанням конверторної сушарки. Отриманий водний екстракт може бути використаний для розробки сироваткових і молочних напоїв, желе із сироватки, мусів, фруктово-ягідних та ягідних наповнювачів профілактичного призначення.
- ДокументРозробка напою оздоровчого призначення на основі сироватки, екстракту квітів Tagetes patula та ягідного наповнювача(2017) Гончарук, Я. А.; Ткаченко, Н. А.Розроблено напій оздоровчого призначення з антиоксидантними, пробіотичними й гепатопротекторними властивостями на основі сирної сироватки. Для забезпечення високих пробіотичних і гепатопротекторних властивостей продукту рекомендовано використовувати пробіотичні культури біфідобактерій, для підсилення антиоксидантних і гепатопротекторних властивостей продукту як джерела БАР було обрано поширені в Україні квіти чорнобривців.
- ДокументРозробка інноваційних технологій пробіотичних тоніків із використанням квітів Tagetes Patula(2020) Ткаченко, Н. А.; Дец, Н. О.; Ланженко, Л. О.; Севастьянова, О. В.; Вікуль, С. І.; Гончарук, Я. А.На підставі експериментальних і теоретичних досліджень розроблено науково-обтрунтовані технології косметичних засобів для тонізації з життєздатними клітинами пробіотиків, їх лізатами та антимікробними засобами на основі освітленої сирної сироватки та екстракту з квітів Tagetes Patula; визначено й оптимізовано основні технологічні параметри, які забезпечують виробництво косметичних засобів для тонізації шкіри високої якості з тривалим терміном зберігання; запропоновано науково-обтрунтовані рецептури. Видання призначене для фахівців спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» та 181 «Харчові технології».
- ДокументСироватково-полуничні напої, збагачені екстрактом Tagetes patula – нові продукти для здорового харчування(2016) Гончарук, Я. А.На кафедрi технологiї молока, жирiв i парфумерно-косметичних засобiв на основi власних експериментальних дослiджень та результатiв лiтературних i патентних джерел розроблена науково-обгрунтована технологiя виробництва бiфiдовмiсного напою оздоровчого призначення на основi сирної сироватки, екстракту з квiтiв Tagetes patula та ягiдного наповнювача «Полуниця».
- ДокументТехнологія біфідовмісного полунично-сироваткового напою, збагаченого екстрактом з квітів Tagetes patula(2016) Ткаченко, Н. А; Вікуль, С. І.; Гончарук, Я. А.Метою представленої роботи стало розроблення технології біфідовмісного полунично-сироваткового напою, збагаченого екстрактом з квітів Tagetes patula.
- ДокументФруктово-ягідні наповнювачі для здорового харчування, збагачені екстрактом Tagetes patula(2017) Гончарук, Я. А.Розроблено дванадцять рецептур ягідних наповнювачів для здорового харчування, збагачених екстрактом квітів Tagetes patula. Проведені дослідження, на основі яких визначено оптимальні температури екстрагування біологічно активних речовин із сухих квітів гарячою водою та водно-спиртовим розчином. Обґрунтовано параметри відгонки спирту із водно-спиртового розчину квітів із застосуванням конверторної сушарки.