Група 4МХ-54
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Група 4МХ-54 за Автор "Кузьменко Руслан Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка заготівельного холодильника для зберігання м’ясних напівфабрикатів ємністю 120 тон, м. Кропивницький(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Кузьменко Руслан ОлександровичОднієї з найважливіших задач народного господарства є забезпечення цілорічного безперебійного постачання населення високоякісними продовольчими продуктами в широкому асортименті. Невід΄ємною частиною технологічних процесів виробництва швидкопсувних продуктів, їх подальшого збереження, транспортування і реалізацій є штучний холод. Не менше за 40% вироблюваних в нашій країні сільськогосподарських продукції необхідно піддавати холодильній обробці з метою запобігання її псуванню і скорочення втрат. Вплив холоду в порівнянні з іншими методами консервування харчових продуктів спричиняє мінімальну зміну їх основних властивостей. Холодильне консервування - одне з ефективних способів обробки і збереження продуктів високої якості. Найбільш поширеним і економічним є охолоджування і зберігання продовольчих продуктів в охолодженому стані, що дозволяє найбільш повно зберегти властиві ним споживчі властивості. Однак термін зберігання охолоджених харчових продуктів обмежений, що не дозволяє створити достатні запаси і забезпечити безперервне постачання населення. Для збільшення тривалості зберігання продукти заморожують, що істотно гальмує швидкість протікання процесів, що впливають на якість. Заморожування і зберігання в замороженому вигляді змінюють початкову якість продуктів, але дозволяють зберегти їх цінні живлячі властивості. Розвиток холодильної техніки і технології як самостійної області знань почався одночасно із застосуванням холоду в харчових галузях промисловості і торгівлі. Використання штучного холоду для консервування харчових продуктів здійснюється трохи більше за 100 років.