Група 4ТХ-76
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Група 4ТХ-76 за Автор "Кочетової Софії Ігорівни"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЗапровадження сучасних технологій тістоприготування по виробництву батонів молочних 0,5 кг в/г та булочок «Мальва» в/г 0,2 кг в пекарні м. Вознесенськ Миколаївської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Кочетової Софії ІгорівниХлібопекарська промисловість на території України є одною з основних та найважливіших з усіх галузей харчової промисловості. Вона має таку виробничу потужність, механізацію технологічних процесів та асортимент товарів, що спроможна забезпечити населення країни самими різноманітними видами хлібобулочних виробів. Не тільки тим, що необхідно, а ще й товаром для задоволення. Історія хліба взагалі дуже давня і цікава. До наших часів вій пройшов довгий шлях від злакових коржиків до хлібу зі збродженого тіста. В Україні хліб знайшли в будовах, що існували ще 3 тисячоліття тому. Ближче до нашої епохи, в Російській імперії з‘являлися ремесленики-пекарі, які давали розвиток хлібопекарській промисловості. В якості цікавого факту, Петром І тоді були видані циркуляри, за якими виготовлення хліба з меншою проти передбаченої вагою, низької якості, а також підвищення ціни на хліб торговці хлібом і пекарі жорстоко карались батогами. Нагляд за пекарнями здійснювали офіцери поліцмейстерної канцелярії. Наприкінці ХІХ сторіччя в Україні з‘являються перші хлібопекарні підприємства, які почали витісняти кустарні. А сьогодні населення України забезпечують хлібом великі високомеханізовані підприємства різних потужностей, багато пекарень та цехів. В цих умовах набуває першорядного значення виготовлення як умова якісної, конкурентоспроможної продукції. Хлібобулочні вироби - це харчові продукти високої калорійності і засвоюваності, які мають приємний смак, запах та привабливий зовнішній вигляд. Їх готують з різних видів і сортів борошна, здобреними та ні, із збродженого та незбродженого тіста, з різноманітними начинками і так далі. Їх поділяють на хліб, булки, здобні, бубличні вироби, сухарі та національні вироби.