Монографії: розділ, глава (Monographs: parts)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Монографії: розділ, глава (Monographs: parts) за Автор "Дзюба, Н. А."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозроблення композиції складу борошняних кондитерських виробів протекторної дії(Baltija Publishing, 2018) Дзюба, Н. А.; Землякова, О. В.У статті розглянуто сучасні тенденції виробництва борошняних кондитерських виробів типу мафін. Проведено |математичне моделювання рецептури нових видів мафінів з урахуванням максимального вмісту білку. Аналіз хімічного складу отриманих мафінів показав високий уміст нутрієнтів: співвідношення основних мінеральних речовин для їх найвищого ступеня засвоюваності відповідає вимогам |до здорового харчування |і становить: Ca:Mg:P = 2,9:1:3,4 - для мафіну «Бульбашка», Ca:Mg:P = 1:3:0,9 - для мафіну «Сноуболл». Уведення до складу мафінів гідролізату колагену значно покращує амінокислотний склад, уміст незамінних амінокислот, Уведення гідролізату колагену в склад рецептур дало змогу збагатити готові мафіни оксилізином та оксипроліном, які відіграють головну роль в організмі людини під час утворення з'єднувальних волокон. За допомогою тесту ALST визначено умови зберігання розроблених мафінів протекторної дії.