181 Харчові технології
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд 181 Харчові технології за Автор "Бузян Олександра Павлівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЗапровадження виробництва булочок столичних в/г 0,1 кг та дієтичних виробів хлібців докторських з застосуванням сучасних технологій тістоприготування в хлібопекарському цеху м. Рені Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Бузян Олександра ПавлівнаВчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття тому. Були знайдені останки жарових печей для випікання хліба, глиняні посудини для зберігання зерна, борошна і млини.