Ступінь вищої освіти "Магістр"
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Ступінь вищої освіти "Магістр" за Автор "Акопян Анна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка технології десертів діабетичної направленості (проект кафе)(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Акопян АннаАктуальність теми. Актуальність дослідної роботи обумовлена тим, що на сьогоднішній день цукровий діабет посідає одне з головних місць у структурі ендокринної патології. Цукровий діабет є поширеним хронічним захворюванням, коли рівень глюкози в крові зростає внаслідок порушення продукції інсуліну або нечутливості до нього, тобто спостерігають неповне перетворення глюкози в енергію. Це захворювання призводить до великої кількості серйозних проблем зі здоров’ям. Кількість хворих на цукровий діабет постійно збільшується, що вказує на глобальну епідемію в усьому світі. Метою кваліфікаційної роботи розробка десертних страв діабетичного призначення, вивчення функціональних властивостей сировини, що є основою десертів, опис технології приготування, встановлення стандартів якості на основну та допоміжну сировину, створити проект кафе, до меню якого включені розроблені десерти Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести пошук та аналіз патентно-інформаційних та літературних джерел з встановленої наукової тематики; - розробити технологію приготування діабетичних десертних страв, з метою розширення раціону харчування у споживачів, які страждають на цукровий діабет; - на завершення наукових досліджень для нових десертних страв провести органолептичну оцінку якості; - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму; - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки в проектованому закладі; - розрахувати показники економічної ефективності процесу розробляння діабетичних десертів й встановити термін його окупності.