J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд J2 (241) - Готельно-ресторанна справа за Автор "Войтко Костянтин"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка концепції транзитного готелю при готельно-ресторанному комплексі на автошляху міжнародного значення М 15 Одеса - Рені(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Войтко КостянтинРобота складається з текстової і графічної частини. Текстова частина місить вступ, чотири розділи, висновки та список викори-станих джерел. Основні розділи: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвести-ційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства (лист 1), план закладу готельного господарства (лист 2), план номерів (лист 3), послуги та структуру управління закладу готельного го-сподарства (лист 4). В 1-му розділі обґрунтовано вибір теми, її актуальність шляхом проведення наукових досліджень, спрямованих на вивчення основних проблем і задач розвит-ку регіону в цілому та готельно-ресторанного господарства зокрема. Визначено, що за оцінками світових експертів Україна має високий транзитний рейтинг, але ступінь його використання дуже низький. Перешкоджає розвитку України, вико-ристанню транзитного потенціалу низький інфраструктурний індекс, який базу-ється, насамперед, на показниках розвитку інфраструктури та якості сервісу. Як об'єкт досліджень обрано автошлях міжнародного значення М 15 Одеса - Рені, який з початком воєнних дій набув стратегічного значення і характеризується ви-сокою інтенсивністю руху транспорту. При проведені аналізу транспортної ін-фраструктури на автошляху М 15 виявлено, що за такими показниками як концен-трація точок розміщення, харчування, інших місць відпочинку він не відповідає світовим стандартам. У висновках до першого розділу обґрунтовано актуальність розробки проекту багатопрофільного сервісного комплексу, до складу якого буде входити готель 3* для розміщення водіїв вантажівок, пасажирів екскурсійних ав-тобусів та легкових автомобілів. В 2-му розділі проведено моделювання інфраструктури готелю, проекту-вання житлової, приймально-вестибюльної групи приміщень. Розроблено проект плану поверху готелю та номерів типу ""економ"", ""стандарт"", ""сімейний"" та ""під-вищений комфорт"" для розміщення різних гостей, надані пропозиції по дизайну. Описано особливості організації роботи ресторану при проектованому готелі. Дана характеристика адміністративно-побутових приміщень та приміщень культурно-дозвільного і спортивно-рекреаційного призначення. Описано роботу служб готелю. В 3-му розділі представлено структуру управління в готелі, розраховано чи-сельність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано ос-новні та додаткові послуги, що будуть надаватися, підкреслено необхідність ши-рокого спектру послуг, особливих для придорожніх закладів сервісу. Наведено прийняті принципи охорони праці на підприємстві та заходи по зменшенню нега-тивного впливу на навколишнє середовище. В 4-му розділі розраховано та проаналізовано показники інвестиційної при-вабливості проекту.