076-Підприємництво, торгівля та біржова
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 076-Підприємництво, торгівля та біржова за Автор "Блідар Аліна Олегівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументФормування асортименту та якості чорного чаю, критерії визначення країни походження(ОНТУ, кафедра товарознавства та митної справи, 2023) Блідар Аліна ОлегівнаВипускна кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, освітня програма «Комерційна діяльність і товарознавство та експертиза в митній справі». Одеський національний технологічний університет. Одеса. 2023р. Робота викладена на 108 сторінках, що містить 4 розділи, 28 ілюстрацій, 25 таблиць, 53 джерела в переліку посилань. Об’єктом розгляду є чай чорний пакетований вітчизняних та закордонних товаровиробників. Предмет роботи – споживні властивості та технічне регулювання чаю чорного, що реалізується у місті Одеса. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження якісних характеристик чорного чаю, що реалізуються на ринку України, та аналіз нормативної бази, що забезпечує порядок здійснення митних формальностей. У першому розділі представлено аналіз ринку та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій відносно об’єктів дослідження, натуральні властивості та класифікаційні ознаки чаю, визначено вплив технології виробництва на споживні властивості, проаналізовано нормативну базу щодо якості чаю та способи фальсифікації даної продукції. У другому розділі виявлені споживчі переваги чаю, представлено аналіз структури асортименту в торговельних мережах міста Одеса, об’єкти та методи дослідження чорного чаю, наведена методологія визначення коду чаю згідно з УКТ ЗЕД. У третьому розділі наведена товарознавча оцінка якості чорного пакетованого чаю за маркуванням та пакуванням, органолептичними та фізико-хімічними показниками якості. Вивчено заходи нетарифного регулювання щодо чаю та критерії визначення країни походження при їх переміщенні його через митний кордон України. Четвертий розділ містить заходи щодо охорони праці, вимоги до мікроклімату та чистоти повітря при виробництві чаю, вимоги до безпечності виробничого обладнання. За результатами роботи представлені висновки та пропозиції.