162 - Біотехнології та біоінженерія
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 162 - Біотехнології та біоінженерія за Автор "Руслана Лівітчук"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРОЗРОБКА БІОТЕХНОЛОГІЇ ОТРИМАННЯ СИНБІОТИЧНОГО ФУНКЦІОНАЛЬНОГО НАПОЮ(ОНТУ, кафедра біохімії, мікробіології та фізіології харчування, 2023) Руслана ЛівітчукАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи бакалавра на тему: «Розробка біотехнології отримання синбіотичного функціонального напою» Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з шести розділів: огляду літератури, характеристики біологічних агентів, підбору режимів сумісного культивування пробіотичних культур, технології отримання синбіотичного напою з використанням культур Propionibacterium shermanii та Bifidobacterium longum, економічних розрахунків, охорони праці та навколишнього середовища. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: постадійну та апаратурні схеми виробництва, розріз апарату. На початку роботи зроблено аналіз наукової літератури щодо виробництва синбіотиків та ферментованих соєвих продуктів. Зроблено аналіз соєвого молока та досліджено штами бактерій, обраних для виробництва напою. Описана технологічна схема отримання функціонального напою та підібрано необхідне обладнання. Описані принципи охорони праці на підприємстві, розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Мета роботи – розробка технології синбіотичного функціонального напою, на основі соєвого молока, ферментованого пропіоново-кислими та біфідобактеріями. Для досягнення зазначеної мети було поставлено такі завдання: - вивчити хімічний склад соєвого екстракту (молока) з метою обгрунтування можливості його використання для виробництва ферментованих продуктів з пробіотичними властивостями; - вивчити процес сквашування соєвого молока симбіотичними заквасками, що включають пропіонові і біфідобактерії; - розробити оптимальні технологічні параметри виробництва ферментованих соєвих продуктів; - провести підбір заквашувальних культур для ферментації соєвого екстракту; - вивчити фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні показники якості готових продуктів, а також їх біохімічний склад, харчову, біологічну та енергетичну цінності; - вивчити зміни показників якості готового продукта при зберіганні, визначити допустимий термін придатності для споживання; - розробити технологію виробництва синбіотичного функціонального напою. Кваліфікаційна робота містить: ̶ текстової частини – 63 стор.; ̶ посилань на літературу – 60; ̶ таблиць – 13; ̶ додатків – 4; ̶ графічних аркушів – 4.